Γενικά

Με δυνατά «χαρτιά» η έναρξη της Α1 πινγκ πονγκ ανδρών το σαββατοκύριακο

Πλησιάζει η ώρα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας γίνεται το ερχόμενο Σάββατο στις 11:00 η πρεμιέρα μίας διοργάνωσης που προμηνύεται συναρπαστική και υπόσχεται συγκινήσεις. Το πλέον «ελκυστικό» στοιχείο είναι η παρουσία πολλών ξένων αθλητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επτά από τις δέκα ομάδες του πρωταθλήματος εμφανίζουν στο ρόστερ τους, τουλάχιστον, έναν ξένο, ενώ ανάμεσά τους δεν βρίσκονται απλά διεθνείς αθλητές, αλλά και δυνατά ονόματα της ευρωπαϊκής σκηνής.

Η αύξηση των ξένων αθλητών είναι το βασικό στοιχείο που αυξάνει την… περιέργεια των φίλων του αθλήματος για τη φετινή «κούρσα».

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κράτησε τον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον και συνεργάζεται ξανά με τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες.

Η Α.Ε.Κ., που θ’ αγωνιστεί πρώτη χρονιά στην Α1, διατήρησε τον Γάλλο Νόλβεν Μπροσόν και θα ενισχυθεί με τους Ούγγρους Ντανιέλ Κοσίμπα, Ντάνιελ Σχάφερ και τον Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει πρώτη φορά στο δυναμικό του ξένο αθλητή και είναι ο Βούλγαρος Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ.

Ο Α.Ο. Ταταύλα συνεχίζει με τον Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ και ο Ίφιτος Πατρών με τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου. Ο Α.Ο. Πεύκης θα συνεργαστεί με τον Γάλλο Κουεντέν Πραντέλ και η Φιλία Ορεστιάδας με τον Βούλγαρο Πέτιο Κράστεφ.

Το γεγονός ότι παρουσιάζονται ως διεκδικητές του τίτλου τρία μεγάλα σωματεία του ελληνικού αθλητισμού με εκατομμύρια φιλάθλους δημιουργεί κι αυτό πρόσθετο ενδιαφέρον. Τα προγνωστικά θέλουν τον Ολυμπιακό, την Α.Ε.Κ. και τον Παναθηναϊκό να «κυνηγούν» την πρωτιά.

Το πρωτάθλημα μπορεί ν’ αποδειχτεί απρόβλεπτο, καθώς για την αποφυγή της τελευταίας θέσης και των μπαράζ παραμονής ίσως παλέψουν ακόμα και πέντε ομάδες, ενώ κάποιες δεν αποκλείεται ν’ απειλήσουν τους διεκδικητές του τίτλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x