Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μια εικοσαετία λες και πέρασε αιώνας!

Νομίζεις πως δεν είναι απλώς μια εικοσαετία πίσω αλλά σχεδόν αιώνας!

Το περιοδικό Four Four Two στην Αγγλία έβαλε ένα κουίζ στους αναγνώστες του και ταυτόχρονα θύμισε σε όλους μας πόσο υποβαθμισμένο ήταν το αγγλικό πρωτάθλημα σε σχέση με το ιταλικό εκείνα τα πρώτα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ειναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκα να βρω αρκετούς από αυτούς που βλέπετε στη φωτογραφία. Παίκτες όπως ο Δανός Γιενσεν στην Άρσεναλ ή ο Γερμανός Ρόσλερ στη Σίτι, ο Τσέχος Πομπόρσκι στη Γιουνάιτεντ ή ο Ντι Ματέο στην Τσέλσι βρίσκονται γρήγορα αλλά κάποιοι άλλοι όπως ο Ολλανδός Κεν Μονκου που έπαιζε στην Τσέλσι ή ο Πίτ Ντλόβου από τη Ζιμπάμπουε που αγωνιζόταν στην Κόβεντρι, ακόμα και ο Ισραηλινός Ροζενταλ της Λίβερπουλ είναι για πολύ δυνατούς λύτες οπως θα έλεγαν στα σταυρόλεξα!

Ήταν η δεκαετία πάντως που έσωσε το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μετά την τραγική περίοδο των 80s με το Χέιζελ και το Χίλσμπορο να ριχνουν βαριά τη σκιά πάνω από την αγγλική κοινωνία και όχι μόνο εκείνη του ποδοσφαίρου, με το χουλιγκανισμό σε έξαρση, ήρθε το Euro του 1996 σε συνδυασμό με την δημιουργία της Premier League το 1992 – 93, για να δημιουργησουν ένα διαφορετικό κοινό το οποίο ασχολήθηκε με το άθλημα.

Ήταν η περίοδος που ο νόμος Μποσμάν θα άλλαζε τα πάντα. Η ελευθερία μετακίνησης των ποδοσφαιριστών και γενικότερα των αθλητών σε κάθε μέρος της ηπείρου μας, δημιουργούσε διαφορετικές συνθήκες και σε συνδυασμό όσον αφορά το αγγλικό πρωτάθλημα με την γιγάντωση του ομίλου Sky με τα ειδικά θεματικά κανάλια μετέβαλλαν τη συνδρομητική τηλεόραση απαραίτητο αξεσουάρ στην τηλεοπτική καθημερινότητα!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x