Γιώργος Μαζιάς

Μια ομάδα έρχεται, μια ομάδα... φεύγει

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την διαφορετική εικόνα που δείχνουν αυτή την εποχή Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

O Παναθηναϊκός αρχίζει να δείχνει ότι γίνεται ομάδα. Εχει πλάνο και το ακολουθεί. Mαθαίνει κι ανεβαίνει. Ολα αυτά με βάση τα φετινά του δεδομένα. Δεν είναι ο παλιός ΠΑΟ. Ολοι ξέρουν ότι είναι σε φάση ανασυγκρότησης. Προσπαθεί να γίνει καλύτερος και γίνεται. Δουλεύει πολύ και αυτό είναι κάτι που φαίνεται. Δεν επιχειρεί περισσότερα από αυτά που μπορεί.

Οποτε το έκανε στο τέλος έχασε. Αποκτά αυτογνωσία. Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Οσο κυλά ο καιρός βγάζει χαρακτήρα. Εχει ταυτότητα. Είναι μια ομάδα που έρχεται. Αντίθετα, ομάδα που φεύγει (για φέτος στο πρωτάθλημα προς αποφυγή παρεξηγήσεων) είναι ο ΠΑΟΚ. Τα παράτησε όλα.

Δεν είπε κανείς ότι πάει για πρωτάθλημα, αλλά όταν χάνεις τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς και η διαφορά πάει στους 20 πόντους από την κορυφή αυτό δεν είναι κάτι το τιμητικό. Τι 20, τι 120 θα πεις κάποιος. Ναι, στο τέλος δεν έχει σημασία η διαφορά. Δεν δείχνει όμως και ομάδα με συνέπεια.

Από την άλλη χάνει και τη διαφορά που είχε ενόψει πλεϊ οφ. Απομένουν άλλες εννιά αγωνιστικές και ο ΠΑΟΚ έτσι όπως πάει θα καταλήξει ισόβαθμος με τους υπόλοιπους πριν την έναρξη των πλεϊ οφ. Ισως το μυαλό να ήταν στην Ευρώπη και τη Μπενφίκα. Καλή δικαιολογία.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο. Το εύκολο είναι να τα βάλει κανείς με τον Στέφενς. Η αλήθεια είναι όλοι τα παράτησαν. Να δούμε τι θα γίνει με τη Μπενφίκα και το κύπελλο. Εκεί δεν θα υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x