Κώστας Μιαούλης

Μία πώληση στο σωστό χρόνο είναι πάντοτε ευεργετική

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικείμενη πώληση του Μπαρμπόσα και θεωρεί πως –αν ολοκληρωθεί – θα έχει θετικά αποτελέσματα για πολλούς λόγους.

Για όσους γνωριζόμαστε γραπτώς και ραδιοφωνικά, δεν χρειάζεται να καταθέσω την άποψη μου για τον Πορτογάλο άσο. Είναι δεδομένη η εκτίμηση που έχω στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, όπως και το γεγονός πως τον θεωρώ και για την προπέρσινη, αλλά και για την ομάδα της περασμένης σεζόν, έναν από τους πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές που είχε η ΑΕΚ στο ρόστερ της. Το ίδιο θα γράψω και για φέτος, όμως όταν πλησιάζει και το φινάλε του συμβολαίου ενός παίκτη, τα πράγματα πρέπει να ζυγίζονται διαφορετικά.

Η ΑΕΚ τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή τον πήρε ελεύθερο, εκείνος την βοήθησε, αλλά και ο Πορτογάλος στην «Ένωση» ανέβασε την χρηματιστηριακή του αξία. Φαίνεται πως το ενδιαφέρον της Αλ Ουάσλ είναι πολύ ζεστό και δελεάζει τόσο τους
«κιτρινόμαυρους» όσο και τον παίκτη. Για τον οποίο θα πρέπει να προσθέσω πως κράτησε και μία θαυμάσια στάση, αφού δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα κατά τη διάρκεια του διαστήματος των δύο αναμετρήσεων με την Σεντ Ετιέν.

Από την άλλη μεριά οφείλουμε να σκεφτούμε πως αυτή τη στιγμή στη θέση του Μπαρμπόσα υπάρχουν λύσεις. Κι αν δεν τις θεωρεί κανείς αξιόπιστες ή επαρκείς, τότε γιατί να μην βρεθεί και μία ακόμα καλύτερη. Κι επίσης πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του πως για να μπορέσεις να βελτιώσεις την ποιότητα σε ένα σύνολο, πρέπει να αξιοποιείς χρήματα από ενδεχόμενες πωλήσεις και να πάρεις κάτι καλύτερο. Ο Μπαρμπόσα έχει πολλά καλά και στοιχεία που δεν συναντά κανείς εύκολα σε άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Από την άλλη όμως υπάρχουν και Πατίτο και Βάργκας και Πλατέλλας που φέτος νομίζω πως δείχνει ότι αξίζει να πάρει ευκαιρίες. Δεν βάζω καν μέσα στην εξίσωση τον Αραβίδη, αφού δεν τον θεωρώ λύση για εκεί.

Για μένα η ΑΕΚ αν ικανοποιηθεί οικονομικά πρέπει να παραχωρήσει τον Μπαρμπόσα. Αν δεν το κάνει, μπορεί να «χάσει» τον παίκτη, που πιθανότατα θα θέλει να κάνει ένα καλό συμβόλαιο. Άλλωστε η Ενωση που έχει ξεκινήσει μία κουβέντα μαζί του για ανανέωση, ξέρει πως δεν μπορεί να φτάσει στο ύψος της πρότασης της ομάδας από το Ντουμπάι για τον ίδιο τον παίκτη. Μπορεί να πάρει λοιπόν καλά χρήματα, από έναν παίκτη που πήρε ελεύθερο και να τα αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται.Κι από την άλλη να μην έχει έναν παίκτη που στην πορεία της χρονιάς, ίσως να βγάλει απογοήτευση, αν δεν έχει κάνει ένα καλό συμβόλαιο, ενώ είχε την ευκαιρία να φύγει, σε μία ηλικία όπως είναι τα 29 προς τα 30.

Για μένα η απαραίτητη προϋπόθεση εφόσον ο παίκτης πάει στην Αλ Ουάσλ, είναι να πέσουν τα λεφτά για να ενισχυθεί η ομάδα. Είτε για ένα στόπερ που σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι η επιθυμία του προπονητή, είτε για έναν ακόμα χαφ, που είναι απαραίτητος, παρά την ύπαρξη ως λύση του Γαλανόπουλου. Ακόμα και για τη θέση που αφήνει ο Μπαρμπόσα, μπορεί να βρεθεί κάτι καλύτερο που να προσφέρει πιο σταθερά σε γκολ. Προσωπικά με καλά λεφτά, εγώ θα προτιμούσα να πάρει έναν αντικαταστάτη του, με μεγαλύτερη έφεση στο γκολ. Για όποια θέση όμως και αν πέσουν τα χρήματα, που θα πάρει η ΑΕΚ από την πώληση του Μπαρμπόσα, μόνο θετικό θα είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x