Κώστας Μιαούλης

Εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις στην ΑΕΚ και το γερό τεστ στο Περιστέρι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την περαιτέρω ενίσχυση που θεωρεί δεδομένη πως θα προκύψει στη συνέχεια και για ένα πολύ γερό κρας τεστ προόδου στο Περιστέρι, όπου ίσως δούμε και κάτι από Μπογέ.

Με την έλευση του Άλεφ οι τρεις μεταγραφές που ήταν επιβεβλημένες να γίνουν πριν να πάει η ΑΕΚ να αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ολοκληρώθηκαν. Ήταν μεγάλη η χαρά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη που πήγε να δει από κοντά τα αποκτήματα να προπονούνται όλα μαζί και βέβαια έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος.

Πιστεύω ωστόσο πως η ενίσχυση δεν θα σταματήσει σε αυτούς τους τρεις και το σαφάρι για νέους στόχους θα έχει και συνέχεια. Άλλωστε είμαστε ακόμα στον Ιούλιο, η ομάδα για τώρα είναι μια χαρά, αλλά θέλει βάθος στο ρόστερ της, ειδικά αν πάμε σε μια χρονιά τόσο επίπονη, όσο ήταν και η περσινή.

Σίγουρα λοιπόν, όποτε αν αυτό κριθεί σκόπιμο η Ένωση θα πάει για περαιτέρω ενίσχυση. Πιστεύω πως η μια επιπλέον μεταγραφή που θα γίνει, θα είναι του χαφ. Με τρεις αξιόπιστες λύσεις και τον Μοράν σαν 4η (Σιμόες, Άλεφ, Γαλανόπουλος) δε νομίζω πως μπορεί να βγει μια χρονιά.

Θεωρώ πως η πρώτη γραμμή στην οποία θα πρέπει να υπάρχει πληρότητα είναι αυτή των χαφ. Τώρα αν αυτός ο ποδοσφαιριστής που θα έρθει θα είναι μια νέα προσθήκη ή αν θα μιλάμε για αναζοπύρωση στο θέμα του Κονέ, αυτό θα το δούμε παρακάτω. Για τον Λουντ όσο περνάει ο καιρός, το βλέπω όλο και πιο απίθανο να συμβεί.

Από εκεί και μετά οποιαδήποτε προσθήκη θα ήταν καλοδεχούμενη. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκύψει στο δρόμο, κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή. Κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμασταν σε χρονιά Μουντιάλ και πως οι μεταγραφικές καραμπόλες σίγουρα ίσως γίνουν με καθυστέρηση.

Θα έλεγα πάντως πως ένας επιπλέον φορ ή ένα ακόμα στόπερ θα ήταν πιο αναγκαίοι από έναν εξτρέμ, αφού άλλωστε και με τον τρόπο που παίζει ο Ουζουνίδης ένας ακόμα πλάγιος δεν αποκλείω να φέρει συμφόρηση στις επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει πως αν βρεις κάτι πολύ καλό για την τελευταία θέση, δεν θα τον αποκτήσεις.

Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, αν μπορεί να σκάσει και κάτι για έναν δικό σου παίκτη τέλη Ιουλίου, με αρχές Αυγούστου και τότε ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να το σκεφτείς. Δεν θέλω να γράψω το «τετριμμένο», όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, αλλά στις κουβέντες που έγιναν με τους μάνατζερ και την διοίκηση της ΑΕΚ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίστηκε για την περίπτωση του Μπάρκα.

Υπάρχουν τις τελευταίες ώρες φήμες για πρόταση που μπορεί να σκάσει από μεγάλο ευρωπαϊκό club. Oι οπαδοί της Ένωσης θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα πως δεν αποκλείονται και απρόσμενες αναχωρήσεις, ειδικά αν οι προτάσεις είναι δελεαστικές.

Τώρα για το φιλικό με τον Ατρόμητο, δυστυχώς δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, αλλά ο ΣΠΟΡ FΜ, θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει αυτή την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Ένα φιλικό που θ’ αποτελέσει και για τους διαιτητές μια πρόβα τζενεράλε, αλλά κυρίως για τις δύο ομάδες. Ο Μπογέ είναι στην αποστολή, οπότε θεωρώ πολύ πιθανό για κάποιο διάστημα να χρησιμοποιηθεί από τον Ουζουνίδη, αφού έκανε και ορισμένες προπονήσεις με την ομάδα.

Εδώ σίγουρα θα πρέπει να δούμε τον βαθμό βελτίωσης από εκείνους που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ και θεωρώ πως αυτό το τεστ αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να διαπιστώσουμε πόσα απ’ αυτά που θέλει ο Ουζουνίδης να βλέπει στο γήπεδο, έχουν αφομοιώσει οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x