sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπάγερν Μονάχου: Αυτοί ήταν οι «πυλώνες» για τον τίτλο

Η Μπάγερν έφτασε -τελικά- με σχετική ευκολία στην κατάκτηση της σαλατιέρας και το sportfm.gr δίνει τα δικά του βραβεία σε αυτούς που ξεχώρισαν. Και ήταν αρκετοί…

Το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 30ο συνολικά στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου είναι γεγονός. Οι Βαυαροί σφράγισαν μαθηματικά τον τίτλο, δύο στροφές πριν το φινάλε και πλέον έχουν μπροστά τους το Κύπελλο και το Champions League. Κοινώς την πρόκληση του τρεμπλ, όπως είχε συμβεί πριν από 7 χρόνια από την ομάδα του Γιουπ Χάινκες.

Ο δρόμος για την κατάκτηση της σαλατιέρας δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αν και ήρθε πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε κανείς με βάση το μέτριο ξεκίνημα και το μεγάλο… στράβωμα στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά τις δύο σερί ήττες από Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ, που έφεραν τους Βαυαρούς στην 7η θέση και στο -7(!) από την κορυφή.

Μερίδιο στην επιτυχία, προφανώς, έχουν όλοι, αλλά υπήρξαν κάποιοι που ξεχώρισαν περισσότερο από τους υπόλοιπους. Με πρώτον από όλους τον Χάνσι Φλικ. Αυτόν που «έπεσε στα βαθιά» από το… πουθενά και με μαεστρικό τρόπο οδήγησε τη Μπάγερν στη… Γη της επαγγελίας.

Πάμε να δούμε ποιοι ήταν οι «πυλώνες» στον δρόμο για τον τίτλο:

Ο αναμορφωτής-καθοδηγητής
Χάνσι Φλικ: Όταν στις 3 Νοεμβρίου 2019 έπαιρνε το χρίσμα του υπηρεσιακού, μετά την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς, ουδείς (ίσως εκτός από τον ίδιο) φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε. Ο 55χρονος τεχνικός άρπαξε την ευκαιρία και εκτός από τη δική του… μονιμότητα, οδήγησε τη Μπάγερν στην κατάκτηση του τίτλου, έχοντας μπροστά του την πρόκληση του τρεμπλ. Σε αυτούς τους 7,5 μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της διακοπής λόγω πανδημίας, ο Φλικ κατόρθωσε να αναμορφώσει την ομάδα, κάνοντας την πιο αποτελεσματική, αλλά ταυτόχρονα και πιο ελκυστική. Μια Μπάγερν, στην οποία όλοι βγάζουν το καπέλο!



Ο ηγέτης-«φονιάς»
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Τι να πει κανείς για τον Πολωνό επιθετικό; Ήταν ο ηγέτης της Μπάγερν από την αρχή μέχρι το τέλος και χωρίς αυτόν, η βαυαρική ομάδα πιθανότατα δεν θα έφτανε στην κατάκτηση του τίτλου. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά δεν είναι. Μετράει μέχρι τώρα 31 τέρματα, έχοντας σκοράρει στα 23 από τα 29 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Έχει πετύχει γκολ απέναντι σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στα 11 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας συνολικά 16 γκολ.



Η αποκάλυψη
Αλφόνσο Ντέιβις: Ο 19χρονος Καναδός φαίνεται με το… καλημέρα ότι είναι «λαχείο» για τη Μπάγερν. Αναδείχθηκε από τη θέση του αριστερού μπακ και αυτό πιστώνεται στον Χάνσι Φλικ. Ο Γερμανός τεχνικός τον έβαλε σε αυτή τη θέση μετακινώντας τον Νταβίντ Αλάμπα στο κέντρο άμυνας και πέτυχε διάνα. Ήταν η φετινή αποκάλυψη της Μπάγερν και το μέλλον του ανήκει. Για την ώρα του ανήκει το ρεκόρ ταχύτητας στη Bundesliga με 36,5 χλμ., το οποίο έκανε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βέρντερ Βρέμης.

Ο αναγεννημένος
Τόμας Μίλερ: Αν στο ξεκίνημα της σεζόν έλεγε κάποιος ότι περιμένει από τον συγκεκριμένο παίκτη να έχει ρόλο-κλειδί στη φετινή πορεία, θα τον περνούσαν για τρελό. Κι όμως, ο 30χρονος επιθετικός διάγει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας 7 γκολ και 20 ασίστ, σπάζοντας το ρεκόρ του Κέβιν Ντε Μπρόινε από τη σεζόν 2014-15, το οποίο ισοφάρισε ο Εμίλ Φόρσμπεργκ τη σεζόν 2016-17. «Υπεύθυνος» για την αναγέννησή του ήταν ο Χάνσι Φλικ, ο οποίος έβαλε τέλος στην ταλαιπωρία του στα «φτερά» της επίθεσης, μετακινώντας τον σε θέση δεύτερου επιθετικού.



Ο αρχηγός
Μάνουελ Νόιερ: Μετά τους δύο τραυματισμούς και μάλιστα στο ίδιο σημείο, όταν υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού (Απρίλιος και Σεπτέμβριος του 2017) και έχοντας χάσει όλη τη σεζόν 2017-18, η περυσινή περίοδος θα έλεγε κάποιος ότι ήταν… μεταβατική για το βεληνεκές του. Φέτος, ο αρχηγός της Μπάγερν ξαναβρήκε τον εαυτό του και ήταν από τους πυλώνες της κατάκτησης του τίτλου. Η απίθανη απόκρουση στο 90’ του τελευταίου αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης θύμισε σε όλους γιατί είναι ο κορυφαίος της εποχής του.

Ο εγκέφαλος
Τζόσουα Κίμιχ: Πέρυσι αναδείχθηκε κορυφαίος δεξιός μπακ, αλλά φέτος, μετά την απόκτηση του Μπένζαμιν Παβάρ, άλλαξε θέση και μετακινήθηκε στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Μπίγνκο! Ο 25χρονος Γερμανός διεθνής, στον οποίο πίστεψε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, έχει εξελιχθεί σε έναν εγκεφαλικό παίκτη, χρήσιμο σε κάθε προπονητή. Είναι δεύτερος σε συμμετοχές πίσω από τον Νόιερ, ενώ ταυτόχρονα έχει τις περισσότερες επαφές, έχοντας καλύψει και τα περισσότερα χιλιόμετρα εντός γηπέδου. Highlight της χρονιάς ήταν το γκολ που έκρινε το ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής με τη Ντόρτμουντ και στην ουσία το πρωτάθλημα.



Ο game changer
Σερζ Γκνάμπρι: Λίγο πριν κλείσει τα 25, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός αποτέλεσε φέτος τον game changer της Μπάγερν. Με 12 γκολ και 11 ασίστ μέχρι τώρα, διάγει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, προερχόμενος από μια εξίσου καλή χρονιά, έχοντας ψηφιστεί στο επίσημο site της ομάδας ως ο καλύτερος παίκτης της περυσινής σεζόν. Η επιρροή του στο παιχνίδι της Μπάγερν είναι πολύ μεγάλη και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι είχε συμμετοχή σε 15 γκολ από την 11η έως την 25η αγωνιστική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x