sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπάγερν Μονάχου: Τα ματς-«κλειδιά» στο δρόμο για τη σαλατιέρα

Σε μια σεζόν που ξεκίνησε μέτρια & εξελισσόταν στραβά, η Μπάγερν κατέκτησε το 8ο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας της. Ποια ήταν τα ματς-«κλειδιά» σε αυτό τον μαραθώνιο; Το sportfm.gr έχει τις απαντήσεις.

Αν ρωτούσες κάποιον στις αρχές Νοεμβρίου τι προβλέπει για τη φετινή πορεία της Μπάγερν Μονάχου, μετά την… ξεγυρισμένη πεντάρα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς, λίγοι θα πόνταραν τα λεφτά τους στη διατήρηση των σκήπτρων στο γερμανικό πρωτάθλημα. Πόσω μάλλον, ένα μήνα αργότερα, μετά τις «κολλητές» ήττες από Μπάγερ Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ, που την έφεραν στην 7η θέση και στο -7 από την κορυφή.

Όσοι πήραν το ρίσκο δικαιώθηκαν. Διότι η Μπάγερν όχι μόνο ανέκαμψε με τον Χάνσι Φλικ στο τιμόνι, σαρώνοντας κάθε αντίπαλο που βρισκόταν στο διάβα της, αλλά έπαιξε και ελκυστικό ποδόσφαιρο, αξιοποιώντας σχεδόν στο έπακρο το ρόστερ της. Έτσι, με τον 55χρονο τεχνικό, έφτασε με ασφάλεια και -τελικά- σχετική ευκολία στο 8ο σερί και 30ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Πάμε να δούμε τα πέντε παιχνίδια-«κλειδιά» στον δρόμο για τη σαλατιέρα:

Μπάγερν-Ντόρτμουντ 4-0 (11η αγωνιστική): Μια εβδομάδα μετά την ταπεινωτική ήττα με 5-1 από την Άιντραχτ και αφού είχε προηγηθεί το ντεμπούτο του Χάνσι Φλικ, με τη νίκη 2-0 επί του Ολυμπιακού στο Champions League, ο 55χρονος τεχνικός έκανε ντεμπούτο στη Bundesliga με το Klassiker. Οι Βαυαροί, που βρίσκονταν στην 4η θέση και στο -4 από την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ, την οποία ακολουθούσαν Ντόρτμουντ και Λειψία, έριξαν μια… ξεγυρισμένη τεσσάρα στους Βεστφαλούς, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι δεν πρέπει να τους ξεγράφει κανείς!



Μπάγερν-Βέρντερ Βρέμης 6-1 (15η αγωνιστική): Μετά τις δύο κολλητές ήττες από Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ, η Μπάγερν βρέθηκε στην 7η θέση και στο -7 από την κορυφή. Το παιχνίδι ήταν οριακό, τόσο για το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα, όσο και για αυτό του Φλικ, ο οποίος μέχρι τότε ήταν υπηρεσιακός. Οι Βαυαροί, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, εντούτοις βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα όχι μόνο να γυρίσουν το ματς, αλλά να φτάσουν σε έναν θρίαμβο. Παράλληλα, μείωσαν στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή, εκμεταλλευόμενοι την ήττα των «πουλαριών» την ίδια αγωνιστική.

Μάιντς-Μπάγερν 1-3 (20η αγωνιστική): Έχοντας πλέον σερί πέντε συνεχόμενων νικών και με τον Χάνσι Φλικ να έχει προαχθεί σε μόνιμος, η Μπάγερν βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Πάτησε σε αυτήν την πρώτη μέρα του Φλεβάρη και έκτοτε έγιναν... αχώριστες. Οι Βαυαροί πέρασαν με σχετική ευκολία από την έδρα της Μάιντς και σε συνδυασμό με την ισοπαλία που έφεραν Λειψία και Γκλάντμπαχ την επόμενη μέρα, σκαρφάλωσαν μετά από αρκετούς μήνες στο ρετιρέ.



Μπάγερν-Άιντραχτ 5-2 (27η αγωνιστική): Στο δεύτερο παιχνίδι μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος (είχε προηγηθεί η νίκη με 2-0 επί της Ουνιόν Βερολίνου), η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς για τη βαριά ήττα στις αρχές Νοεμβρίου, που οδήγησε στην απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς από την τεχνική ηγεσία τους. Οι Βαυαροί όχι μόνο το κατάφεραν, αλλά έδειξαν την ικανότητα τους να αλλάζουν τον ρυθμό προς τα επάνω, παρά να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, αν αυτό τους εξυπηρετεί, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ντόρτμουντ-Μπάγερν 0-1 (28η αγωνιστική): Με τη Μπάγερν να οδηγεί την κούρσα, όντας στο +4 από τη Ντόρτμουντ, το Klassiker του β’ γύρου, ήταν ματς-τίτλου, αφού μετά από αυτό απέμεναν έξι στροφές για το τέλος. Η Μπάγερν με την ψυχολογία στα ύψη και τον αέρα του φαβορί, πέρασε από τη Βεστφαλία πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ και ουσιαστικά σφράγισε το 8ο σερί και 30ο συνολικά πρωτάθλημα της ιστορίας της. Σε μια χρονιά που ξεκίνησε μέτρια και στράβωσε για τα καλά πριν φύγει το 2019, η σαλατιέρα ήρθε εντέλει σχετικά εύκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x