Stoiximan Super League

Μπεν-αλτι!

Ζωντανή… και με τη βούλα έμεινε η Βέροια! Ένα χτύπημα πέναλτι του Μπεν στο 90’ απάντησε σε αυτό του Ούμπιντες από το 14’ και γράφοντας το 1-1 με τον Ατρόμητο, έδωσε πολύτιμο βαθμό στη «βασίλισσα».

Την… μπουκιά από το στόμα των παικτών του Ατρόμητου πήρε ο πρώτος σκόρερ της Βέροιας, Μοχάμεντ Μπεν, ο οποίος ισοφάρισε με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ευστοχώντας στο πέναλτι, που κέρδισε -φαίνεται πως δεν είναι- ο Ντόγος. Με τον ίδιο τρόπο είχαν ανοίξει το σκορ οι «μπλε», με τον Ούμπιντες να σκοράρει από την άσπρη βούλα, ύστερα από την ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Γεωργιάδη.

Τα 14 γκολ σε 29 συμμετοχές έφτασε ο 25χρονος επιθετικός των γηπεδούχων, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος ωστόσο είχε φτάσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε 12 εμφανίσεις, ενώ πλέον ανήκει στη Φούλαμ.

Τους 28 βαθμούς έφτασε η «Βασίλισσα» και παραμένει σίγουρα στην 16 θέση, καθώς ο Πλατανιάς που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο είναι στους 25. Στη δεύτερη θέση είναι ο Ατρόμητος με 59, αλλά πρέπει να περιμένει το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και ευελπιστεί σε «στραβοπάτημα» του «Δικεφάλου του Βορρά» για να μην πέσει στην τρίτη.

Έλεγχε το παιχνίδι ο Ατρόμητος, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει με την απόδοση του, ενώ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς από το 51ο λεπτό, αλλά ο Καντιμοίρης αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Παπαδόπουλου και του στέρησε το 14 του γκολ στη φετινή Superleague.

Κάτι παρόμοιο είχε πάθει και πέρυσι ο Ατρόμητος στο συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς προηγούταν 2-0, αλλά δέχθηκε δύο γκολ σε δύο λεπτά και έφυγε μόνο με ένα βαθμό από το ματς.

Το ματς



Ο Ατρόμητος προηγήθηκε σχετικά νωρίς στο ματς και στη συνέχεια το ματς ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του. Στο 13’ ύστερα από αντεπίθεση ο Παπαδόπουλος βγήκε απέναντί από τον Καντιμοίρη και λίγο πριν σουτάρει ο Γεωργιάδης τον ανέτρεψε, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων θα μπορούσε κάλλιστα να αποβληθεί, διότι ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Μέχρι την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά με το γρήγορο γκολ έφυγε το άγχος και δεν αντιμετώπισαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία μέχρι να να συμπληρωθούν τα πρώτα 45 λεπτά. Θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 25’, όμως ο Καραμάνος, ο οποίος μπήκε στην περιοχή με την άμυνα της Βέροιας ανοργάνωτη, καθυστέρησε να σουτάρει και τον πρόλαβαν οι στόπερ των γηπεδούχων.

Από την άλλη η «Βασίλισσα» είχε περισσότερα σουτ τα οποία προήλθαν κυρίως από προσωπικές ενέργειες του πρώτου της σκόρερ, Μοχάμεντ Μπεν, που δοκίμαζε την τύχη του από μακρινή απόσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πιο δυνατά, καθώς η Βέροια… ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και το ματς απέκτησε ρυθμό. Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο 51’, που ήταν και κλασσική, αλλά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να βάλει το 14 του γκολ στο πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται κατά πολύ στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γιώργο Καντιμοίρη, ο οποίος έκανε εξαιρετική επέμβαση στη σχεδόν εξ’ επαφής προβολή του 32χρονου ποδοσφαιριστή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς έγινε επικίνδυνη, ύστερα από τρομερό λάθος του Δημούτσου, ο οποίος έκανε γύρισμα προς τα πίσω, βρίσκοντας τον Μπαργκάν, όμως αυτός δεν έκανε καλή επαφή με την μπάλα και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Ατρόμητου.

Από εκεί και πέρα φαινόταν πως ο Ατρόμητος θα έπαιρνε το «τρίποντο» εύκολα ή δύσκολα, όμως ο Μιχάλης Κουκουλάκης έδειξε βούλα στο πέσιμο του Ντόγου, ο οποίος είχε μπει πριν πέντε λεπτά στο γήπεδο και ο Μπεν νίκησε τον Τσέναμο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Control room



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπάρμπας, Όστοϊτς (85’ Ντόγος), Σιόντης (82’ Μάνος), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (68’ Παυλίδης) Γκονσάλβες.

Στον πάγκο των γηπεδούχων είναι οι: Αναστασόπουλος, Κομόλοφ, Τζημογιάννης, Μεληκιώτης.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, Μπρίτο (70’ Φωτάκης), Ουμπίδες (90’Φάμπιο), Παπαδόπουλος (81’ Ναπολεόνι), Καραμάνος.

Στον πάγκο για τους Περιστεριώτες είναι οι: Σηφάκης, Γεωργίου, Μπάλλας, Κιβρακίδης.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Λάζαρος Δημητριάδης, Αθανάσιος Θανασακούδης

4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος




Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x