Γιώργος Μαζιάς

Νέοι έτοιμοι για όλα

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την Εθνική Νέων

Μας έχουν κακομάθει αυτά τα παιδιά. Ισοπαλία με το Μάλι, αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά κάτι μας χάλασε. Θέλαμε και τη νίκη. Μπορούσαμε. Ηταν και το απίστευτο δοκάρι του Μπουχαλάκη που μας άφησε με το «αχ». Αυτό όμως είναι η επιτυχία για τη Νέων. Να μην χάνει σε Μουντιάλ, να πηγαίνει τρένο για την πρόκριση και στο φινάλε να λες «κρίμα». Ημασταν καλύτεροι. Δεν συναντάς εύκολα ελληνική ομάδα σε διεθνή αγώνα να έχει την κατοχή της μπάλας.

Το Μάλι είχε αντοχές και ήταν μια επικίνδυνη ομάδα, αλλά η Ελλάδα ήταν ανώτερη. Σε κάνουν να νιώθεις υπερήφανος τα τρομερά μωρά του Τσάνα. Ωραίο ποδόσφαιρο, στρωτό και με σχέδιο. Οχι αντάρτικο και προσπάθεια να κλέψεις τη νίκη. Εχει χαρακτήρα και πλάνο. Στο πρώτο ματς, λες πως μπορεί και να ήταν τύχη.

Στο δεύτερο είναι ικανότητα. Βάζει και πλώρη για την πρώτη θέση. Για τους περισσότερους, σε αυτές τις ηλικίες το αποτέλεσμα δεν είναι το βασικό μέλημα. Μπορεί και να είναι έτσι. Οσο όμως προχωράς τόσο θέλεις και το περισσότερο. Τα νεαρά αυτά παιδιά μαθαίνουν σε υψηλό επίπεδο και αποκτούν εμπειρίες πρωταθλητισμού. Αυριο θα μπορούν να παίζουν και με την Ανδρών σε τελική φάση Μουντιάλ. Δεν θα έχουν κανένα άγχος και κανένα φόβο.

Τίποτα δεν θα τους είναι πρωτόγνωρο. Η Ελλάδα έχει συνέχεια και δεν είναι πυροτέχνημα. Δεν έχει προκρίσεις μόνο με τους Ανδρες, αλλά αρχίζει να χτίζει παράδοση και στις μικρές ηλικίες. Το οικοδόμημα γίνεται στέρεο και συμπαγές από τα θεμέλια. Αυτό είναι που έχει και τη μεγάλη σημασία. Οι παίκτες παίζουν βασικοί με τις ομάδες τους και σιγά σιγά μπορούν να κάνουν και το βήμα παραπάνω στην Ανδρών.

Ετοιμοι δείχνουν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x