Γενικά

Νίκη και πλεονέκτημα θέλει κόντρα στη Ρωσία η Εθνική πινγκ πονγκ ανδρών

Το «2 στα 2» στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού πινγκ πονγκ θα επιδιώξει την Τρίτη στη Μόσχα η Εθνική ομάδα ανδρών.

Μετά την εύκολη νίκη απέναντι στο Λουξεμβούργο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κόντρα στη Ρωσία την πρώτη δύσκολη αποστολή. Η σπουδαία αναμέτρηση περιλαμβάνεται στη δεύτερη αγωνιστική του έκτου γκρουπ, όπου η Ελλάδα βρίσκεται επικεφαλής.

Σε ανάλογη θέση είχε βρεθεί η χώρα μας και στα προκριματικά γκρουπ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Τότε, είχε μεγάλη αντίπαλο για την πρωτιά την Αγγλία και είχε καταφέρει να την αφήσει στη δεύτερη θέση. Την κορυφή του ομίλου θέλει και τώρα κι, αν επικρατήσει, θ’ αποκτήσει πλεονέκτημα για τον δεύτερο γύρο. Μπορεί μάλιστα, ν’ αγωνιστεί χωρίς πίεση, γιατί την πρόκριση στην τελική φάση του θεσμού τη δίνει η πρώτη δυάδα από τον κάθε όμιλο και η Εθνική μας την έχει «καπαρώσει».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής, έχει τέσσερις αθλητές στην αποστολή και θα επιλέξει τριάδα ανάμεσα στους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιάννη Σγουρόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Ο αγώνας έχει οριστεί για τις 18:00.

Οι διεθνείς αναχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας για τη Ρωσία και ολοκλήρωσαν με χαλαρή προπόνηση την προετοιμασία τους κι, αφού δώσουν τον αγώνα, θα πάρουν το βράδυ το αεροπλάνο της επιστροφής.

Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε., Μανώλης Κολυμπάδης.

Οι Ρώσοι, από την πλευρά τους, έκαναν τις τελευταίες προπονήσεις στην αθλητική βάση του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.
Υπολογίζουν στους Κιρίλ Στάτσκοφ, Βλαντιμίρ Σιντορένκο, Γκριγκόρι Βλασόφ και Βιλντάν Γκαντίεφ.

Στο Λουξεμβούργο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε συναντήσει πάλι στον όμιλο τη Ρωσία και την είχε νικήσει με 3-0 σετ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, την είχε αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2013 και είχε
επικρατήσει και τότε, αυτήν τη φορά με 3-1 σετ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x