Ευρώπη

Νίκησε τον Αντετοκούνμπο ο Σάριτς

Καλύτερος νέος παίκτης στην Ευρώπη για το 2014 αναδείχθηκε από την FIBA Europe ο Ντάριο Σάριτς αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στην τέταρτη τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Στον Ντάριο Σάριτς κατέληξε το βραβείο του καλύτερου νέου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς υπερίσχυσε του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σχετική ψηφοφορία που έγινε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπάσκετ.

Ο Έλληνας άσος των Μιλγουόκι Μπακς ήταν με σημαντική διαφορά ο αγαπημένος του κοινού, καθώς έλαβε 17.147 ψήφους, έναντι 13.594 του Κροάτη φόργουορντ της Αναντολού Εφές. Ωστόσο, στο τελικό αποτέλεσμα βάρυνε η γνώμη των ειδικών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, οι οποίοι έδωσαν 405 πόντους στον Σάριτς έναντι 340 στον Αντετοκούνμπο. Έτσι στο συνδυασμό των ψήφων του κόσμου και των ειδικών πρώτος στο ranking αναδείχθηκε ο Σάριτς με 0,2530 και δεύτερος ο Αντετοκούνμπο με 0,2300.

Τρίτος στη σχετική λίστα ήταν ο Τσεντί Οσμάν με 0,1184, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο 19χρονος πάουερ φόργουορντ του Άρη, Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Ακολούθησαν οι Ντομάντας Σαμπόνις, Γιουσούφ Νούρκιτς, Στεφάν Πένο, Φεντερίκο Μουσίνι, Ντράγκαν Μπέντερ και Σβιάτοσλαβ Μιχάιλιουκ.

Αναλυτικά η ψηφοφορία:

inner

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x