Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτός ναι, είναι καλός μέσος. Κέρδη και οι Γέστε, Μέγερι

Ο Ολυμπιακός πλησίασε την απογοήτευση απόψε στα Γιάννινα από επιθετικής πλευράς κι έτσι απολύτως λογικά δεν κέρδισε για έκτο σερί φιλικό παιχνίδι του! Δεν μπορεί κάποιος να θυμηθεί έστω μία καλή ενέργεια από Ριέρα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Φετφατζίδη. Κι άντε να βρούμε μισή καλή ενέργεια του Χαβίτο κι άλλη μισή του Γκρίμπιτς.

• Ο Ολυμπιακός πλησίασε την απογοήτευση απόψε στα Γιάννινα από επιθετικής πλευράς κι έτσι απολύτως λογικά δεν κέρδισε για έκτο σερί φιλικό παιχνίδι του! Δεν μπορεί κάποιος να θυμηθεί έστω μία καλή ενέργεια από Ριέρα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Φετφατζίδη. Κι άντε να βρούμε μισή καλή ενέργεια του Χαβίτο κι άλλη μισή του Γκρίμπιτς.

• Αντίθετα, μπορεί να σκεφθεί κάποιος πάλι πρόβλημα σε στημένη φάση, μέσω της οποίας ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία του αγώνα, όταν κοιμήθηκε…βαθιά ο Γκρίμπιτς. Αλλά και τον Βαλεριάνο να χάνει τον Τζανή πίσω από την πλάτη του στη φάση του δοκαριού, στην οποία δεν υπήρξε οφσάϊντ.

• Κι έτσι φτάσαμε από το 4-5 με τη Χέρενβεν και από το 2-2 με την Μπρόμιτς στο ξεροσφύρι του 0-0 στα Γιάννινα, που πιο εύκολα θα μπορούσε να είναι νίκη για τον ΠΑΣ, εάν ο Βαλεριάνος κι ο Χολέμπας δεν ενεργούσαν έξοχα παίζοντας το ρόλο του τρίτου στόπερ σε πολύ επικίνδυνες φάσεις των γηπεδούχων.

• Παρεμπιπτόντως, ο Βαλεριάνος έβγαλε την μόνη κάπως απειλητική σέντρα από τα τέσσερα ακραία μπακ που χρησιμοποίησε ο Βαλβέρδε, ενώ αρχίζω και ανησυχώ για τον Χολέμπας σε ό,τι αφορά την αντίληψή του στο παιχνίδι, μετά τα τόσα χαζά φάουλ που κάνει και δημιουργεί έτσι προϋποθέσεις φάσεων στον αντίπαλο.

• Ακόμη κι έτσι, πάντως, μπορούμε να δούμε κέρδη για τον Ολυμπιακό από το σημερινό ματς. Και φυσικά πρώτα πρώτα τον Φέϊσα. Το παιδί κατ΄ αρχήν έχει ποιότητα. Ξεκινάμε από εκεί. Είναι εξαροοκτάρι, με ωραίο στιλ-θυμίζει Ντουντού-και με δυνατότητα να κάνει πολλές δουλειές.

• Τον βλέπεις να κόβει, να κλέβει, να χρησιμοποιεί καλά το σώμα του, να πιέζει, να μαρκάρει ακόμη και στα πλάγια, αλλά και να ξέρει μπαλίτσα. Να πασάρει στα άκρα, να βγαίνει στις πλάγιες γραμμές για να σεντράρει, να πατάει την αντίπαλη περιοχή, να προσπαθεί να παίξει κάθετα, να βγάζει μακρινή μπαλιά, να κάνει σόλο! Ακόμη και με το κεφάλι οι πάσες του είναι σε συμπαίκτες του.

• Πόσα περισσότερα πράγματα μπορείς να ζητήσεις από ένα κεντρικό χαφ, ειδικά όταν ξέρεις ότι προέρχεται από τέτοιες περιπέτειες τραυματισμών, κάνει ντεμπούτο στη νέα ομάδα του και μπαίνει ξαφνικά στο 10ο λεπτό, ενώ είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του τον κρατάνε για ένα ημίχρονο; Μόνο μειονέκτημα ότι μοιάζει αργός. Λογικά, όταν ετοιμαστεί αυτός ο παίκτης και μάθει τους υπόλοιπους κι αυτοί τον ίδιο, μπορεί ο Ολυμπιακός να βρει πολύ καλό εργαλείο. Αν φυσικά υπάρξει καλή διαχείριση με το Σέρβο και δεν βγάλει νέους τραυματισμούς.

• Έχω δε την αίσθηση ότι από αρκετούς που προτείνονται στον Ολυμπιακό, ο Φέϊσα είναι σαφώς καλύτερος.

• Ευχάριστα μηνύματα έστειλε κι ο Γέστε, παίκτης πολύ πίσω από φυσική κατάσταση. Αν μη τι άλλο βγάζει μπαλιές τρύπες για φάσεις, ανοίγει το παιχνίδι στα πλάγια κι εγώ μόνο τεμπέλη δεν τον είδα σε ρόλο Ιμπαγάσα. Και τάκλιν έκανε και κυνήγησε την μπάλα και πίσω γύρισε. Με χάλασε πολύ που ο Μιραλάς βλακωδώς πήγε και εκτέλεσε αυτός το φάουλ στο 92, από θέση-λουκούμι για τον Βάσκο, ο οποίος νωρίτερα είχε δείξει ότι έχει καλό σουτ από θέσεις γύρω στην περιοχή. Δεν ξέρω, όμως, αν «έχει» κόρνερ και φάουλ-σέντρες, αφού όλα ο Φουστέρ τα έπαιρνε και τα χτυπούσε.

• Τόσο οι δικές του λάθος πάσες, όσο και του Φέϊσα, λογικά οφείλονται στην έλλειψη ρυθμού. Δεν έχουν βρει τα πατήματά τους.

• Μου άρεσε κι ότι ο Μοντέστο απέδειξε ότι μπορεί να καλύψει καλά και τη θέση του Τοροσίδη-ίσως καλύτερα από τον Μανιάτη-ότι ο Κατάϊ έδωσε την μόνη καλή κάθετη μπαλιά του Ολυμπιακού σε όλο το α΄ ημίχρονο και ότι ο Παπάζογλου παίζει πια με άλλο αέρα. Μπορεί να βγει, αρκεί να έχει αυτοσυγκέντρωση, γιατί από δικό του λάθος μπορεί εύκολα να φάει γκολ ο Ολυμπιακός.

• Με χάλασε κι ότι ο Φετφατζίδης αντί να πασάρει στον Μοντέστο προς το τέλος του ματς επιχείρησε άλλο ένα άστοχο σουτ, ενώ αντίθετα μου άρεσε ασφαλώς η παρουσία του Μέγερι, πρώτη φετινή. Ο Μαγιάρος σίγουρα είναι πολύ καλύτερα δουλεμένος από τον Δασκαλάκη. Και βγήκε και πολύ πιο αποφασιστικά από τον Κοστάντσο σε ψηλές μπαλιές έξω από την εστία του, έστω και με δόσεις ρίσκου. Τα δε πόδια τα χειρίζεται πολύ καλύτερα. Και πιο…δυνατά. Μπορεί να σου βγάλει φάση!

• Φυσικά το χειρότερο απ΄ όλα θα είναι να έχει κάτι σοβαρό ο Ιμπαγάσα. Απ΄ ότι καταλαβαίνω, φοβούνται στον Ολυμπιακό ζημιά στο γόνατο, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν ακόμη, γιατί είναι ζεστό το πόδι και πονάει. Αύριο τα σπουδαία

• Άντε τώρα να δούμε πανσέληνο…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x