Κώστας Νικολακόπουλος

Αλλοίωση πρωταθλήματος εις βάρος του Ολυμπιακού έχουμε και με VAR!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr πώς στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, προερχόμενη από το προηγούμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού!

· Θα ήταν τυφλός όποιος ισχυρίζονταν ότι το VAR δεν έχει βοηθήσει στην μεγαλύτερη απονομή δικαιοσύνης σε αυτό το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος.

· Το είδαμε και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, με την τελική απόφαση του διαιτητή να μην ακολουθήσει την τραγική υπόδειξη του επόπτη (ο ίδιος που δεν είδε το οφσάϊντ του Μακέντα στη μεγάλη ευκαιρία του Ιταλού προ του Σα στο 84΄) στην επανάληψη της επέμβασης του Σα.

· Παρεμπιπτόντως, κι επειδή ο Βαρούχας δήλωσε ότι στο χαμένο πέναλτι του Μακέντα υπήρξε επανάληψη αλλά για άλλο λόγο, επειδή μπήκαν παίκτες στην περιοχή του Σα, τότε θα έπρεπε να υπήρχε επανάληψη και στην εύστοχη εκτέλεση του Μολό, για τον απλούστατο λόγο ότι κι εκεί είχε μπει παίκτης του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Σα, πριν την εκτέλεση του Γάλλου, όπως αποδεικνύει η σχετική φωτογραφία.



· Μόνο που στο ντέρμπι αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα η βαθμολογία θα αλλοιώνεται και με το VAR! Γιατί πολύ απλά πολύ διαιτητές, για κάποιους λόγους, δεν παίρνουν τις αποφάσεις που προβλέπουν οι κανονισμοί.

· Στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική λοιπόν, στο Άρης-Παναθηναϊκός, ο διαιτητής Φωτιάς (από την γειτονική στη Θεσσαλονίκη Πέλλα), αντί να αποβάλλει τον Μακέντα για εκτός φάσης κτύπημα σε αντίπαλο, του χαρίστηκε βγάζοντας του απλά μία κίτρινη κάρτα, παρότι μάλιστα έκανε χρήση του VAR!

· Εάν λαμβάνονταν από τον Μακεδόνα ρέφερι η σωστή απόφαση, δηλαδή η κόκκινη κάρτα, ο Μακέντα δεν θα έπαιζε κατά του Ολυμπιακού. Κι όπως όλοι είδαμε η παρουσία του σέντερ φορ του Παναθηναϊκού ήταν καταλυτική στην εξέλιξη του αγώνα, γιατί γενικότερα ήταν ο μακράν πιο επικίνδυνος παίκτης του Παναθηναϊκού και ειδικότερα κέρδισε στο 90ο λεπτό το πέναλτι με το οποίο ισοφαρίστηκε ο Ολυμπιακός κι έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς.

· Με την απόφαση του διαιτητή Φωτιά να μην αποβάλλει τον Μακέντα, αυτός που τιμωρήθηκε ήταν επί της ουσίας ο Ολυμπιακός…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x