Κώστας Νικολακόπουλος

Ανάγκη να «χτίσει» καλύτερο ρεκόρ στο Καραϊσκάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την πρώτη ανάγκη του Ολυμπιακού στους ευρωπαϊκούς νοκ άουτ αγώνες του.

***Πολύ καλά κάνουν ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του και προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα σε εγρήγορση ενόψει του αυριανού αγώνα με την Παρτίζαν. Κάθε ευρωπαϊκή πρόκριση στα νοκ άουτ κρίνεται μόνο όταν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη και της ρεβάνς.

***Ασφαλώς και το 3-1 στο Βελιγράδι είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού, όμως στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοικτά. «Κτύπα ξύλο», μένεις από τα πρώτα λεπτά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής και πέναλτι (έχει συμβεί στο παρελθόν, με τη Νιούκαστλ)! Μετά πόσο εύκολο θα είναι το ματς;…

***Άλλωστε, ο Ολυμπιακός πρέπει και για άλλο λόγο να κοιτάξει να κερδίσει την Παρτίζαν. Γενικότερα ο Ολυμπιακός πρέπει να αρχίζει κάποια στιγμή να διαχειρίζεται καλύτερα τα νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια του και μέσα στο Καραϊσκάκη. Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι στο κομμάτι αυτό υπάρχει έλλειμμα.

***Να είναι η εξτρά πίεση των νοκ άουτ αγώνων; Μπορεί. Γιατί σε ομίλους ο Ολυμπιακός έχει υποτάξει θηρία και θηρία (Γιουβέντους, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Μπενφίκα κ.α). Αλλά τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια δείχνουν ένα Ολυμπιακό που εκτός έδρας έχει σε 11 αγώνες νοκ άουτ πέντε νίκες κι έξι ήττες και που εντός έδρας έχει σε 10 αγώνες τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες!

***Ενώ δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να παρουσιάζεται αρκετά δυνατός μακριά από το Καραϊσκάκη (με διπλά σε Παρτίζαν 3-1, Οσμάνλισπορ 3-0, Αρόουκα 1-0, Μέταλιστ 1-0, Ρούμπιν 1-0 και ήττες από Μπεσίκτας 1-4, Μπερ Σεβά 0-1, Άντερλεχτ 0-1, Ντνίπρο 0-2, Γιουνάϊτεντ 0-3 και Λεβάντε 0-3), μέσα στο σπίτι του έχει μία ισορροπία τρόμου.

***Ουσιαστικά η μοναδική του πραγματικά σπουδαία εντός έδρας νίκη σε νοκ άουτ (εδώ και πάρα πολλά χρόνια) είναι το 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ! Κατά τα άλλα, έχει νίκη 2-1 στην παράταση επί της Αρούκα (0-1 στο 90λεπτο), ήττα 1-2 στην παράταση από την Άντερλεχτ (1-0 στο 90λεπτο), νίκη 1-0 επί της Ρούμπιν, ήττες 0-1 από Λεβάντε κι 1-2 από Μέταλιστ κι ισοπαλίες με Ντνίπρο 2-2, Μπερ Σεβά 0-0, Οσμάνλισπορ 0-0 και Μπεσίκτας 1-1.

***Δεν έχει νόημα ο Ολυμπιακός π.χ. να κάνει διπλά στην Ουκρανία και την Πορτογαλία και την Ουκρανία και μέσα στο Καραϊσκάκη να μην μπορεί να κερδίσει η, και να χάνει ακόμη από τις ίδιες ομάδες! Άρα, πρώτον προσοχή στη ρεβάνς με την Παρτίζαν κι ας έχει με το μέρος του όλα τα αβαντάζ και δεύτερον συνειδητοποίηση απ΄ όλους ότι η ομάδα πρέπει να μάθει να «χτίσει» καλύτερο ρεκόρ στο Καραϊσκάκη στα νοκ άουτ ματς. Ειδάλλως πολύ απλά δεν θα έχει ποτέ τύχη για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, αφού το κάτι παραπάνω περνάει υποχρεωτικά μέσα από τα νοκ άουτ.

***Ας γίνει μία αρχή από το πιο εύκολο θεωρητικά παιχνίδι, με τους Σέρβους. Με την γνώση, όμως, ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x