Κώστας Νικολακόπουλος

Απαγορεύονται πλέον μετά τις αποβολές και τα πέναλτι, ακόμη και τα… φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει ένα ερώτημα στο sport-fm.gr με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

• Έχει νόημα να ασχοληθείς με τη διαιτησία ενός αγώνα Ολυμπιακού-Λαμίας 2-0; Ειδικά από την στιγμή που δεν επηρεάστηκε το αποτέλεσμα; Η (δική μου) απάντηση είναι καταφατική. Γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία να έχεις τέτοια διαιτησία μέσα στο σπίτι σου με αντίπαλο τη νεοφώτιστη Λαμία (όχι ότι "φταίει" η Λαμία, εννοείται).

• Σφύριξε λοιπόν ο Σέζος από το Κιλκίς. Νέος διαιτητής, που πρώτη φορά πατούσε το πόδι του στο Καραϊσκάκη. Να καταγράψουμε τα της διαιτησίας του; Κι αφού παρατηρήσουμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος ήταν κι οι επόπτες Κούλα Χασάν και Καλφάκης, αφού πολλές φάσεις έγιναν μπροστά τους…

• Κατ΄ αρχάς, στα πρώτα 2,5 λεπτά (κυριολεκτικά) είχε δώσει τρία φάουλ υπέρ της Λαμίας! Σοβαρολογώ.

• Στο 26’ έκοψε πολύ επικίνδυνη επίθεση του Φιγκέϊρας για δήθεν επιθετικό φάουλ (χέρι).

• Στο 43’ δεν έδωσε φάουλ σε αντεπίθεση του Μιραλάς σε ξεκάθαρο (απλωμένο) χέρι του Ασίγκμπα (στο 1.19 ΕΔΩ). Παρεμπιπτόντως, κάνουμε τον σταυρό μας που ο Τεννές είδε... φάουλ στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού (δείτε το σε τρία ριπλέϊ στο 0.05).

• Τρία κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού (στο 50’, στο 69’, στο 75’) μετατράπηκαν τα δύο σε…άουτ και το άλλο σε…επιθετικό φάουλ! Το γράφω ξανά, σοβαρολογώ.

• Δύο φορές, στο 60’ και στο 64’, άφησε (σωστά) το πλεονέκτημα σε φάουλ (για κίτρινη) κατά του Μιραλάς, αλλά στη συνέχεια ποτέ δεν έβγαλε την κάρτα στους αμυντικούς της Λαμίας.

• Τέλειωσε το παιχνίδι με φάουλ 14 εις βάρος του Ολυμπιακού και 11 εις βάρος της Λαμίας! Σε παιχνίδι που ο Ολυμπιακός είχε υπερδιπλάσιες τελικές και κατοχή μπάλας 63-37 στο α΄ ημίχρονο και 58-42 στο φινάλε. Κάποιες περιπτώσεις φάουλ υπέρ των Ζιλέ, Μιραλάς και Μάριν ήταν εξόφθαλμες. Το συνδρομητικό κανάλι έβαλε δύο ακόμη τέτοια φάουλ στα χάϊλαϊτς (του Μάριν και του Μιραλάς, από το 2.08 έως το 2.35 ΕΔΩ.

• Προσέξτε, μιλάμε για φάουλ μισό κι ένα μέτρο έξω από την αντίπαλη περιοχή…Και θα έχετε δίκιο να μην με…πιστέψετε, αλλά πλέον στον Ολυμπιακό δεν δίνονται ούτε καν φάουλ για απευθείας εκτέλεση, δηλαδή κοντά στην αντίπαλη περιοχή!!! Στο πρωτάθλημα, στα εφτά τελευταία παιχνίδια του, και δη όλα με μικρομεσαίες ομάδες…, έχουν σφυρίξει υπέρ του μόλις δύο τέτοια φάουλ, ένα από τον Ζαχαριάδη στο Κέρκυρα-Ολυμπιακός 1-3 κι ένα από τον Τζήλο στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ 1-0. Δύο φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή σε εφτά 90λεπτα!!!

• Μήπως έχουν…απαγορευθεί κι αυτά; Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει υπέρ του αποβολή στο ελληνικό πρωτάθλημα από τις 18 του περασμένου Γενάρη, δηλαδή εδώ κι ακριβώς 12 μήνες. Ότι ο Ολυμπιακός από το Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017, δηλαδή επί 11 μήνες, είχε κερδίσει ένα πέναλτι. Κι ότι στις 10 τελευταίες αγωνιστικές έχει υπέρ του ένα πέναλτι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x