Κώστας Νικολακόπουλος

Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Μίτσελ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για δίκαια και άδικα πράγματα, για να καταλήξει κάπου για τις αποφάσεις του προπονητή του Ολυμπιακού.

• Δεν είχα κρύψει ποτέ την πίστη μου στο ότι ο Λυκογιάννης θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία πολύτιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό.

• Ψηλό παιδί, αριστεροπόδαρος, με δυνατότητα να παίξει μπρος και πίσω. Θεωρητικά στο πρόσωπό του ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει ένα μελλοντικό Χολέμπας.

• Και γηγενής. Μπορεί να δώσει μία θέση παραπάνω στο σύλλογο, στη λίστα των παικτών για το Τσάμπιονς Λιγκ.

• Λυπήθηκα λοιπόν που τον έκοψε ο Μίτσελ από την αποστολή για την Αμερική. Μόνο που ήταν δυστυχώς κάτι που μάλλον το άξιζε ο νεαρός μπακ.

• Μόλις πριν δύο-τρεις ημέρες είχα γράψει ένα κομμάτι, με τίτλο «ο Ολυμπιακός δεν θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες»…Σχολίαζα ότι οι λεγόμενοι υπό δοκιμή ερυθρόλευκοι πρέπει να εμφανιστούν όσο το δυνατό πιο έτοιμοι σε αυτές τις λίγες και μικρές ευκαιρίες που θα έχουν.

• Ο Λυκογιάννης είχε την ευκαιρία ενός ημιχρόνου, του α΄, στο φιλικό με την Ντινάμο Κιέβου. Και δεν την αξιοποίησε. Οκέι, ήταν άτυχος, που είχε απέναντί του τον διεθνή Ουκρανό Γιαρμολένκο, ένα πραγματικά καλό πλάγιο κυνηγό. Όμως, έτσι θα μετρήσει τις δυνάμεις του. Και όντως δεν ήταν καλός. Αμυντικά είχε πολλά προβλήματα κι επιθετικά βοήθησε μόνο στη φάση που κέρδισε το φάουλ, από το οποίο ο Κασάμι βρήκε τον Αυλωνίτη για τη φάση του 1-0.

• Ούτως η, άλλως, ο Λυκογιάννης, όπως κι ο Βλαχοδήμος με τον Κατάι, ευθύς εξ αρχής δεν ήταν στους παίκτες που πολυυπολόγιζε ο Μίτσελ. Ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό. Φάνηκε κι από το ότι τους έδωσε από ένα ημίχρονο στα δύο φιλικά. Ουσιαστικά μόνο αυτοί οι τρεις κι οι πιτσιρικάδες Βέργος και Σάλιακας είχαν τέτοιο (λίγο) χρόνο συμμετοχής.

• Όμως, ακριβώς αυτός, έπρεπε να είναι κι ένας λόγος παραπάνω, για να τα έδιναν όλα αυτά τα τρία παιδιά, προκειμένου να είχαν πιο πειστικοί εικόνα, ώστε να διεκδικούσαν την παραμονή τους στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν ήταν πειστική η εικόνα τους. Δεν έκαναν κάτι για να πεις, ότι «να ρε παιδί μου, αυτοί είναι για να μείνουν στον Ολυμπιακό».

• Σίγουρα είναι άδικο τρία παιδιά με τόσες φιλοδοξίες να κρίνονται από ένα ημίχρονο. Μόνο που θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι οι Λυκογιάννης και Βλαχοδήμος είχαν την ευκαιρία τους και στο πρώτο εξάμηνο του Μίτσελ. Κι ότι ο Κατάι είχε κάνει προετοιμασία και με τον Βαλβέρδε κι είχε κοπεί και τότε.

• Έτσι είναι άδικο και να κατηγορήσουμε τον Μίτσελ για τις (σχετικές) αποφάσεις του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x