Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί είναι πολύ σημαντικό το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr τέσσερα-πέντε πράγματα με ξεχωριστή σημασία ενόψει της ρεβάνς στην Ελβετία.

· Στα δικά μου μάτια ασφαλώς κι είναι σημαντικός ο αποψινός αγώνας του Ολυμπιακού! Κι ας πρόκειται για ρεβάνς 4-0.

· Κι είναι σημαντικός γιατί πρώτον, ο Ολυμπιακός πρέπει να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Στα νοκ άουτ παιχνίδια κανείς δεν πέρασε παίζοντας μόνο 90 λεπτά. Πρέπει να παίξεις και το δεύτερο 90λεπτο, στην περίπτωση των «ερυθρόλευκων», υπερασπιζόμενοι με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο το σκορ του πρώτου αγώνα.

· Γιατί δεύτερον, ο Ολυμπιακός σαν μία νέα ομάδα που είναι, έχει ανάγκη σε κάθε παιχνίδι του να πιστοποιεί την καλή προσπάθεια που κάνουν ο προπονητής κι οι παίκτες του. Κι ειδικά απόψε, να αποδείξει ότι έχει αλλάξει όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας. Διότι, αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μετά από ένα τέτοιο σκορ, όπως το 4-0, ο νικητής το παίρνει χαλαρά το δεύτερο ματς. Όμως η μαγκιά είναι να παίξεις σοβαρά, αποφασιστικά και συγκεντρωμένα και στη ρεβάνς.

· Γιατί τρίτον είναι το πρώτο φετινό εκτός έδρας επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι έχει ενδιαφέρον να τεσταριστεί η ομάδα κι υπό τέτοιες συνθήκες. Να θυμίσω ότι πριν το 4-0 με τη Λουκέρνη ο Ολυμπιακός είχε παίξει μία εβδομάδα νωρίτερα στο Καραϊσκάκη και με τη Λεγανές. Κι ότι σε όλη την προετοιμασία της η ομάδα έπαιξε σε έδρα αντίπαλου μόνο μία φορά, στο Βέλγιο με την Γκενκ, κι έκανε το χειρότερο παιχνίδι της, ανεξάρτητα ακόμη κι από το τελικό σκορ (0-4).

· Και γιατί τέταρτον ο Ολυμπιακός, πρώτα ο Θεός (του ποδοσφαίρου) θα παίξει την άλλη Πέμπτη τον πρώτο αγώνα στα πλέϊ οφς με την Μπασάκσεχιρ η, την Μπέρνλεϊ. Και θα είναι μόλις το τρίτο επίσημο παιχνίδι του. Ενώ των Άγγλων θα είναι το 7ο και των Τούρκων (αν περάσουν αυτοί) το 5ο…Οπότε ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλο παιχνίδι εκτός από το αποψινό, για να πάρει πάλι ρυθμό και όλα τα άλλα στοιχεία που χρειάζονται για το ματς που έρχεται σε μία εβδομάδα. Συνεπώς, πρέπει να το αξιοποιήσει το αποψινό ματς, κι ας είναι κακοτράχαλος ο αγωνιστικός χώρος.

· Τώρα, από εκεί και πέρα, σίγουρα θα είναι ωραίο για τον Ολυμπιακό να περάσει με δύο νίκες, όπως είχε κάνει π.χ. πέρσι με τη Ριέκα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω καθόλου εύκολο. Θυμάμαι τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε κάνει μεγάλο σκορ σε πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, σε φάση νοκ άουτ, ήταν πριν 21 ολόκληρα χρόνια, το 1997, το 5-0 στο ΟΑΚΑ επί της Μοζίρ. Τότε, η ρεβάνς στη Λευκορωσία είχε λήξει ισόπαλη 2-2.

· Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι να συνεχίσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όπως στο πρώτο ματς, να δίνουν ολοένα και περισσότερο σημασία στη λεπτομέρεια. Γιατί αν θέλουν να κάνουν πραγματικά βήματα προς τα εμπρός, αυτό είναι το μυστικό.

· Θυμάμαι χαρακτηριστικά δύο στιγμιότυπα του πρώτου αγώνα που αφορούν τον Λάζαρο. Στο πρώτο, κάνει εύκολα λάθος και χάνει την μπάλα και για να τον καλύψει στη συνέχεια ο Καμαρά κάνει τάκλιν και παίρνει κίτρινη από το 15’. Στο δεύτερο, τέσσερα λεπτά αργότερα, παίρνει παλικαρίσια την κεφαλιά και πασάρει στον Φορτούνη, που κάνει καλή προσπάθεια και κερδίζει κίτρινη από τον Σμιντ.

· Τι μας λένε αυτές οι δύο φάσεις; Από το λάθος του Λάζαρου ο κόφτης του Ολυμπιακού έπαιζε με κάρτα από το 15’, με ότι αυτό συνεπάγεται γι΄ αυτή τη θέση…Κι από την τσαμπουκαλίδικη μετά κίνηση του Λάζαρου ο στόπερ της Λουκέρνης έπαιζε με κίτρινη από το 19’, με ό,τι αυτό συνεπάγεται γι΄ αυτή τη θέση, που επίσης απαιτεί μαρκαρίσματα κι ενίοτε φάουλ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x