Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί ο Κορδόν θέλει τον Μαρτίνεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr την προτίμηση του Αντόνιο Κορδόν στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

· Χθες τον είχα χαρακτηρίσει στο ράδιο «ισχυρό αουτσάιντερ». Σήμερα μπορώ να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω, εξηγώντας γιατί ο Κορδόν τον θέλει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

· Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, τον 42χρονο Ισπανό προπονητή, τον οποίο εμπιστεύεται ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, μετά τη διετή συνεργασία τους στην Γρανάδα. Τον θεωρεί ως ένα προπονητή που μπορεί να είναι αποτελεσματικός στους στόχους του και δη με ευέλικτο τρόπο, όταν χρειαστεί δηλαδή να ρισκάρει επιθετικά θα το κάνει, αλλά κι όταν χρειαστεί να αμυνθεί φουλ, πάλι θα το κάνει.

· Ο Μαρτίνεθ είναι αλήθεια ότι φέτος δεν είχε καλή σεζόν με την Εσπανιόλ, στην οποία πήγε το περασμένο καλοκαίρι, με συνέπεια να χάσει τη δουλειά του τον Απρίλιο. Μία απόφαση, πάντως, που δεν βοήθησε την Εσπανιόλ, αφού πήγε ακόμη πιο κάτω στη βαθμολογία και υποβιβάστηκε.

· Την προηγούμενη τριετία, όμως, είχε πάει εκπληκτικά στην Γρανάδα. Εκεί είχε συνεργαστεί τα δύο πρώτα χρόνια με τον Κορδόν κι η μικρή ομάδα της Ανδαλουσίας έκανε θαύματα, έχοντας το χαμηλότερο μπάτζετ. Την πρώτη σεζόν την ανέβασε από τη Β’ στην Α’ κατηγορία. Τη δεύτερη σεζόν την οδήγησε στην έξοδο στην Ευρώπη (7η θέση) για πρώτη φορά στην ιστορία της και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε για ένα γκολ. Και την τρίτη σεζόν την είχε στην 9η θέση, φτάνοντας στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

· Ο Μαρτίνεθ θεωρείται παιδί της Σεβίλλης! Εκεί δούλεψε για οκτώ χρόνια, από το 2009 έως το 2017. Πρώτα στην Ακαδημία όταν ήταν προπονητής ο Μαρτσελίνο…Μετά για δύο χρόνια βοηθός του Μίτσελ και, κυρίως, του Έμερι στην πρώτη ομάδα…Και τέλος για τρία χρόνια πρώτος προπονητής στην Ατλέτικο Σεβίλλη (Σεβίλλη Β), την οποία ανέβασε από την Γ’ στη Β΄ κατηγορία και μαζί του η Σεβίλλη έγινε το 2015-16 ο μοναδικός σύλλογος του οποίου η Β ομάδα ήταν στην Β’ κι όχι στη Γ’ Ισπανίας.

· Μεταξύ Σεβίλλης και Γρανάδα δούλεψε για ένα χρόνο στην Οσασούνα στη Β΄ κατηγορία, χάνοντας τελευταία αγωνιστική σε εκτός έδρας ντέρμπι το εισιτήριο για τα μπαράζ της ανόδου στην Α΄ κατηγορία.

· Η μοναδική σεζόν που ο Μαρτίνεθ δεν είχε ομάδα, με επιλογή του, ήταν η περσινή (2021-22), επιλέγοντας να πάει στην Αγγλία να δει τη δουλειά κορυφαίων προπονητών της Πρέμιερ Λιγκ.

· Σημείο κλειδί: στη Σεβίλλη όταν ήταν ο Μαρτίνεθ δούλευε κι ο βοηθός του Κορδόν, ο Ναβάρο ως συνεργάτης του αθλητικού διευθυντή της Σεβίλλης, του Μόντσι. Κι ο Ναβάρο είπε στον Κορδόν τα καλύτερα για τον Μαρτίνεθ. Δηλαδή, κι ο Κορδόν κι ο βοηθός του έχουν συνεργαστεί μαζί του και λένε ότι αξίζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x