Κώστας Νικολακόπουλος

Η «αντίδραση» του Μασούρα μετά τα τέσσερα γκολ σε τέσσερις ημέρες...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-m.gr μία αλά…Ποντένσε «αντίδραση» του Μασούρα στον Ολυμπιακό.

· Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τον Μασούρα στον αγώνα του Ολυμπιακού στο Βόλο. Εκτός των άλλων, διότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχε βάλει τέσσερα γκολ, δύο στον Αστέρα και δύο στη Λάρισα. Και θεωρώ ότι κάπου εκεί μπορείς να δεις και θέμα προσωπικότητας και χαρακτήρα ενός παίκτη. Να τσεκάρεις δηλαδή πώς θα αντιδράσει την στιγμή που είναι στα πάνω του. Γιατί σημασία έχει κι διάρκεια κι η σταθερότητα.

· Ο Μασούρας λοιπόν σε ένα αγώνα που εξελίχθηκε σε θρίλερ για τον Ολυμπιακό, δεν ήταν κακός. Ίσα ίσα, είχε σημαντική συμμετοχή στο παιχνίδι κι αν θέλετε την γνώμη μου κακώς τον άλλαξε στο 78’ ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν λέω ότι κακώς μπήκε ο Λάζαρος στο τελευταίο τέταρτο, λέω ότι για εμένα καλύτερα να έβγαινε ένας χαφ, ο Καμαρά κι ο Μπουχαλάκης, και να γυρνούσε στα χαφ ο Μασούρας, παίζοντας ο Ολυμπιακός φουλ επίθεση.

· Τέλος πάντων, ο προπονητής έτσι έκρινε, παράλογο δεν ήταν κι άλλωστε αν ήταν και λίγο τυχερός ο Λάζαρος σε εκείνο το σουτ που έκανε στο 94’ με την μπάλα να κοντράρει στο πόδι ενός αντίπαλου και να φεύγει λίγο άουτ, θα μπορούσε να γίνει και ήρωας. Η, και λίγο νωρίτερα, που ενώ είδε τους δύο συμπαίκτες του στην αντίπαλη μικρή περιοχή, ο έμπειρος εξτρέμ δεν μπόρεσε να περάσει τη σέντρα εκεί που ήθελε, αλλά έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, με τον γκολκίπερ να διώχνει.

· Ο Μασούρας κι αν θα μπορούσε να γίνει ο παίκτης που θα έβγαζε την καλή πάσα σε αυτό το παιχνίδι! Από δική του μπαλιά ο Ελ Αραμπί είχε το σουτ στο δοκάρι κι από δική του σέντρα πάλι ο Αραμπί είχε κεφαλιά από καλή θέση, αλλά πάνω στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Βόλου, ενώ είχε και τρίτη πάσα προς τον σεντερ φορ της ομάδας, μέσα σε ένα δεκάλεπτο, το καλύτερο του Ολυμπιακού στο ματς (63’-73’) εκεί που ο Μαροκινός σούταρε και κοντραρίστηκε.

· Γενικά, όμως, για να είμαι ειλικρινής θα περίμενα περισσότερα από τον Μασούρα σε αυτό το ματς. Έχοντας δηλαδή την ψυχολογία των τεσσάρων γκολ μέσα σε τέσσερις ημέρες (Κυριακή-Τετάρτη), υπήρχαν οι συνθήκες για καλύτερα πράγματα. Αλλά δεν είμαι και βέβαιος ότι μπήκε στο παιχνίδι όπως έπρεπε να μπει. Για παράδειγμα, μόλις στο 10’ ήταν που ο Μπρούνο του πέρασε μία πολύ καλή σέντρα κι ο Έλληνας άσος δεν πρόσεξε και κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι, ευρισκόμενος σε πολύ καλή θέση στην αντίπαλη περιοχή.

· Ακόμη και στη συνέχεια, όμως, σαν να μου φάνηκε να μην είναι όσο αποφασιστικός θα έπρεπε. Και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου στη σέντρα του Μπουχαλάκη, ίσως έπρεπε να μπει πιο “επιθετικά” πάνω στη φάση, αλλά και σε μία άλλη σέντρα του Μπούχα, δεν την βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι κι αστόχησε, ενώ ίσως μπορούσε πιο εύκολα να την «σπάσει» με πάσα προς τον Ελ Αραμπί και να τελειώσει εκείνος τη φάση.

· Εκεί όμως που ο Μασούρας ενήργησε πολύ ανώριμα, κι αδυνατώ να καταλάβω το γιατί, ήταν σε μία φάση στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου (53΄), τότε που ο Λοβέρα έκανε μία ωραία ενέργεια και του έδωσε την μπάλα, περιμένοντας να γίνει το «ένα-δύο». Ο Έλληνας διεθνής, όμως, ενώ είχε τρεις πολύ εύκολες, και σωστές, επιλογές, δεν ακολούθησε καμία! Ούτε με τον Λοβέρα έπαιξε το «ένα-δύο», ούτε με τον Ελ Αραμπί έπαιξε κάθετα παρότι ο σέντερ φορ περίμενε την μπάλα για να μπουκάρει στην περιοχή, ούτε στον Ομάρ έδωσε που έφευγε αμαρκάριστος από δεξιά. Αυτό που έκανε ο Μασούρας ήταν να τελειώσει εντελώς επιπόλαια, λανθασμένα τη φάση, με ένα άστοχο σουτ από τα 35 μέτρα, που δεν είχε καμία τύχη.

· Ήταν ακριβώς ό,τι δεν περίμενα να δω από τον Μασούρα μετά από δύο παιχνίδια στα οποία έβαλε τέσσερα όμορφα γκολ: μία τόσο ανώριμη κίνηση, σε ένα τέτοιο κρίσιμο σημείο ενός τόσο δύσκολου αγώνα…

· Ατυχώς για τον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι του Βόλου υπήρξαν πολλά τέτοια, άστοχα μακρινά σουτ από τους παίκτες του, εννοώ σε «ανοιχτό» παιχνίδι κι όχι από στατικές φάσεις. Θα έλεγα ότι το μοναδικό που είχε μία ουσία ήταν μία βολίδα του Σεμέδο στο α΄ ημίχρονο, αφού, κατά τα άλλα, κάποια σουτ των Λοβέρα, Ελ Αραμπί, Μπουχαλάκη κοντραρίστηκαν από τους αμυντικούς, ενώ ο Καμαρά για μία ακόμη φορά μας έσπασε τα νεύρα σουτάροντας χωρίς καμία τύχη τρεις φορές.

· Όμως, η συγκεκριμένη φάση στο 53’ είχε πραγματικά καλές προδιαγραφές να βγει ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Κι επειδή θεωρώ θετικό και ξύπνιο παιδί τον Μασούρα, την καταγράφω και χαρακτηρίζω ανώριμη την αντίδραση του, γιατί πολύ απλά ήταν σαν να εκβίασε το γκολ. Το έχει δε ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν, με τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα, όπως ακριβώς κι ο Ποντένσε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x