Κώστας Νικολακόπουλος

Η διαφορά με τις στημένες φάσεις του Φορτούνη στην Εθνική και τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr ένα-δύο πράγματα με αφορμή τις καλές στατικές φάσεις που είχε χθες ο Φορτούνης με την Εθνική στην Κύπρο.

Βλέπω αρκετούς Ολυμπιακούς, με αφορμή τις καλές στημένες φάσεις χθες του Φορτούνη στο Κύπρος-Ελλάδα, να λένε, «μα δεν μπορεί και στον Ολυμπιακό να χτυπάει καλά κόρνερ και φάουλ;».

• Η αλήθεια είναι ότι από τα «στημένα» χθες του Φορτούνη μπήκε το γκολ του Τζιόλη και είχαν ευκαιρίες για άλλα δύο γκολ κι οι Μανωλάς και Τοροσίδης!

• Αλλά εξίσου αλήθεια είναι κάτι άλλο: ας δούμε πόσα ψηλά κορμιά με αλτικότητα έχει η ενδεκάδα της Εθνικής... Είναι κι ο Μανωλάς κι ο Παπασταθόπουλος κι ο Τοροσίδης κι ο Τζιόλης κι ο Μήτρογλου κι ο Τζαβέλλας. Μάνι μάνι έξι. Κι όταν βγήκε ο Τοροσίδης, μπήκε ο Ρέτσος.

• Όλα αυτά τα παιδιά είναι από 1μ86 έως κι 1μ90, με εξαίρεση τον Τζαβέλλα (1μ83), που όμως είναι αρκετά αλτικός παίκτης. Δηλαδή, στην Εθνική έρχονται να «κολλήσουν» οι καλές εκτελέσεις με την παρουσία δυνατών, ψηλών κι αλτικών παιδιών.

• Στον Ολυμπιακό υπάρχουν ανάλογοι παίκτες; Μόνο οι δύο στόπερ, που είναι πράγματι πολύ ψηλοί (όποιοι κι αν παίζουν!)-αν και μέχρι πρότινος ο ένας εκ των δύο στόπερ ήταν ο Ρομάο (1μ79)...

• Θυμάμαι να καταγράφω επανειλημμένως προς το τέλος της περασμένης σεζόν πως ο Ολυμπιακός είχε χάσει σε ύψος από την αποχώρηση κυρίως του Μιλιβόγεβιτς, αλλά και του Ιντέγε, γιατί είχε κοντύνει η ενδεκάδα του. Τελικά το καλοκαίρι ο Χάσι έφτιαξε μία ακόμη πιο κοντή ενδεκάδα…Προς το τέλος πήγε να το σώσει λίγο με τον Ζιλέ (1μ86), που όμως ειδικά επιθετικά δεν έχει βοηθήσει σχεδόν καθόλου στα στημένα.

• Ο Οτζίτζα είναι ψηλό παιδί (1μ85), αλλά στον αέρα βοηθάει μόνο αμυντικά, ενώ ο Ταχτσίδης είναι πανύψηλος (1μ91), όμως, δεν φημίζεται για τις επιθετικές του επιδόσεις στις στατικές φάσεις. Κάποια γκολ που έχει βάλει στην Ιταλία, ήταν συνήθως από δυνατά σουτ.

• Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή στις υπέρ του στημένες φάσεις περιμένει κάποια κεφαλιά μόνο από τα στόπερ, άντε κι από τον Ρομάο, αφού κανείς σέντερ φορ του δεν διακρίνεται στο ψηλό παιχνίδι κι ιδιαίτερα σε τέτοιες φάσεις.

• Αντίθετα, στην Εθνική, όταν εκτελεί τα κόρνερ και τα φάουλ ο Φορτούνης, υπάρχουν πέντε κι έξι «στόχοι»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x