Κώστας Νικολακόπουλος

Η μόδα των Πορτογάλων κι η μάχη Μαρτίνς με τους «3»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη μάχη του Πέδρο Μαρτίνς με τους Ουζουνίδη, Δώνη και Λουτσέσκου!

· Πώς ήρθαν έτσι τα πράγματα κι οι τρεις αντίπαλοι του Ολυμπιακού πάνε με προπονητές που ξέρουν καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός ακολουθεί άλλο δρόμο, τον πιο συνηθισμένο γι΄ αυτόν, με επιλογή ενός ξένου προπονητή και δη από την Ιβηρική.

· Έτσι, από τη μία υπάρχει ο Πορτογάλος Πέδρο Μαρτίνς κι από την άλλη δύο Έλληνες τεχνικοί, ο Ουζουνίδης στην ΑΕΚ κι ο Δώνης στον Παναθηναϊκό, όπως κι ένας Ρουμάνος, ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, που είναι πιά αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και μας ξέρει και τον ξέρουμε.

· Βέβαια, είναι τώρα χρόνια που οι Πορτογάλοι είναι μόδα στην Ευρώπη. Από τον Μουρίνιο κι έπειτα, σταθερά διακρίνονται σε όλη την Ευρώπη. Και πιο μακριά! Στην Κίνα η πρώτη στη βαθμολογία ομάδα έχει στον πάγκο της τον Βίτορ Περέϊρα, ενώ σε άλλες δύο ομάδες της Α΄ κατηγορίας δουλεύουν τόσο ο Πάουλο Μπέντο, όσο και ο Πάουλο Σόουσα.

· Ο Ζαρντίμ έβγαλε τη Μονακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος ο Φονσέκα πήρε νταμπλ στην Ουκρανία. Κι ο Σα Πίντο (πρώην του ΟΦΗ και του Ατρόμητου παρακαλώ) κατέκτησε το Κύπελλο στο Βέλγιο με την Σταντάρ Λιέγης. Ακόμη κι ο άγνωστος Μπαλτάζαρ πήρε το πρωτάθλημα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ.

· Ο Μάρκο Σίλβα ανέλαβε τρίτη διαδοχικά ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, και δη την Έβερτον, ενώ στη Σουόνσι είναι ο Καρβαχάλ (πρώην του Αστέρα τρίπολης, για να μην ξεχνιόμαστε). Ο δε Νούνο Εσπίριτο ανέβασε στην Πρέμιερ Λιγκ τη Γουλβς.

· Και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την αποστολή να φέρει πάλι στην κορυφή τον Ολυμπιακό, απέναντι σε τρεις προπονητές που ξεκινάνε με το πλεονέκτημα ότι γνωρίζουν καλύτερα τα κατατόπια…

Για να δούμε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x