Κώστας Νικολακόπουλος

Η... σχέση των Γκερέρο, Μπεν και Ιντέγε!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό, τους σέντερ φορ και τους ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες!

· Για τον Ρούμπεν Σεμέδο τα είπα στο ράδιο. Και θα γράψω κι αύριο, εδώ.

· Απλά, με αφορμή μία συζήτηση με τον Κάρπετ στην εκπομπή, θα ήθελα να γράψω δύο πράγματα.

· Γιατί πραγματικά έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι Ολυμπιακός πέρσι πέρασε από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ με σέντερ φορ τον λιγότερο διαφημιζόμενο κυνηγό του, τον Γκερέρο, που παρεμπιπτόντως σκόραρε τρεις φορές στα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Λουκέρνη και πρόπερσι πέρασε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με σέντερ φορ τον πιο άσημο κυνηγό του, τον Μπεν, που παρεμπιπτόντως είχε σκοράρει τα δύο γκολ στο 3-1 επί της Παρτίζαν μέσα στο Βελιγράδι.

· Ο Γκερέρο λοιπόν, που είχε έρθει ως ελεύθερος από την Λεγκανές κι έχει συμβόλαιο 500 χιλ. Ευρώ, ήταν ο βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού και στα τέσσερα προκριματικά παιχνίδια, με Λουκέρνη και Μπέρνλι. Κι ο Μπεν, που είχε έρθει ως ελεύθερος από τη Βέροια κι είχε συμβόλαιο 250 χιλ. Ευρώ, ήταν ο βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού και στα τέσσερα προκριματικά παιχνίδια, με Παρτίζαν και Ριέκα.

· Το δε ακόμη…χειρότερο ότι ακριβώς μία σεζόν πριν, με σέντερ φορ τον καλύτερο (και πιο ακριβοπληρωμένο) που έχει περάσει από την ομάδα τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τον Ιντέγε, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Μπερ Σέβα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίθηκε με τα χίλια ζόρια, στην παράταση, επί της άσημης Αρούκα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

· Ο Ιντέγε, που ήταν αγορά 5,5 εκ. Ευρώ από την Μπρόμιτς κι είχε συμβόλαιο ένα εκ. Ευρώ, ήταν ο βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού και στα τέσσερα εκείνα παιχνίδια με την Μπερ Σέβα και την Αρούκα. Η προσφορά του ήταν ένα γκολ, στο 113΄της παράτασης της ρεβάνς με τους Πορτογάλους κι αφού νωρίτερα είχε δώσει την πρόκριση, με ένα γκολ στο 94’ της παράτασης ο 35χρονος τότε Τσόρι, μπαίνοντας αλλαγή…

· Όχι, μην το παρεξηγήσετε το κομμάτι. Δεν θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει τώρα στα προκριματικά με την Πλζεν με φορ τον Γκερέρο η, τον Ντουρμισάι η, τον Κάιπερς η, τον Σολδάνο. Ούτε να δικαιολογήσω τον Ολυμπιακό, γιατί ακόμη δεν έχει πάρει τον βασικό του φορ.

· Απλά, καταγράφω μία πραγματικότητα, την πραγματικότητα, που λέει ότι το να έχεις πολύ καλό σέντερ φορ δεν σου διασφαλίζει καμία πρόκριση. Κι ότι μπορεί να βρεις τις λύσεις από εκεί που δεν τις περιμένεις. Αρκεί να είσαι καλά προετοιμασμένος ως ομάδα, όπως ήταν ο Ολυμπιακός καλά ετοιμασμένος για τα προκριματικά την προηγούμενη διετία, σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2016.

· Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φέρει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σέντερ φορ ενόψει των αγώνων με τους δευτεραθλητές Τσεχίας. Πρώτον, γιατί η Πλζεν είναι καλύτερη απ΄ όλες αυτές τις ομάδες με τις οποίες έπαιξε ο Ολυμπιακός στα προκριματικά της τριετίας και δεύτερον και κυριότερο γιατί οι πιθανότητες του για προκρίσεις θα είναι σίγουρα περισσότερες, εάν είναι καλά προετοιμασμένος, αλλά κι έχει πολύ καλό φορ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x