Κώστας Νικολακόπουλος

Η υπέρβαση 20ετίας (!) που πρέπει να κάνει ο Μαρτίνς και οι πρεμιέρες του με τους Άγγλους!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον αποψινό μεγάλο αγώνα του Ολυμπιακού με την Τότεναμ, επικεντρώνοντας στον Μαρτίνς!

• Δείτε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, στις πρεμιέρες του στο Καραϊσκάκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, με προπονητή με τον οποίο δεν είχε ξαναπάει στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ 2-3 με Χάσι
Ολυμπιακός-Μπάγερν 0-3 με Μάρκο Σίλβα
Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 με Μίτσελ
Ολυμπιακός-Σάλκε 1-2 με Ζαρντίμ
Ολυμπιακός-Μαρσέϊγ 0-1 με Βαλβέρδε
Ολυμπιακός-Ρόζενμποργκ 1-3 με Σόλιντ

• Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους: έξι αγώνες, έξι ήττες και δη όχι υποχρεωτικά με μεγαθήρια.

• Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία απόψε, κερδίζοντας την Τότεναμ. Θα γίνει ο πρώτος προπονητής που κέρδισε στο Τσάμπιονς Λιγκ στο παρθενικό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη διοργάνωση, μετά τον Μπάγεβιτς το μακρινό 1997, και το 1-0 με την Πόρτο, στο ΟΑΚΑ τότε.

• Κατά την γνώμη μου και μία ισοπαλία αποψε με την Τότεναμ δεν θα έπρεπε να μας χαλάει. Να θυμίσω ότι μοναδικός προπονητής που έφερε ισοπαλία και δη εκτός έδρας σε παρθενικό του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο Λεμονής, το 2-2 στην Κορούνια το επίσης πολύ μακρινό 2001.

• Υπό αυτές τις συνθήκες, εγώ αναγνωρίζω ότι ο Μαρτίνς έχει πάρα πολύ δύσκολη αποστολή απόψε. Θα πρέπει να επιτύχει ό,τι για τελευταία φορά πέτυχε προπονητής του Ολυμπιακού πριν 19 έως 22 χρόνια!!! Νομίζω όμως ότι μας έδωσε ένα καλό δείγμα πέρσι, όταν στο παρθενικό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ έφερε 0-0 με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη.

• Γενικά το βιογραφικό του στα Κύπελλα Ευρώπης μας παραπέμπει σε προπονητή που ποντάρει στην έδρα. Σε ένα σύνολο 22 εντός έδρας αγώνων με τη Μαρίτιμο, τη Ρίο Άβε, την Γκιμαράες και τον Ολυμπιακό έχει 12 νίκες, εννιά ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, από την Ντινάμο Κιέβου (όταν ήταν στην Ρίο Άβε). Δηλαδή, στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι αήττητος στο Καραϊσκάκη, με εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες.

• Ένα ενδιαφέρον στοιχείο λέει ότι ο Μαρτίνς έπαιξε για πρώτη φορά σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα σε αγγλική ομάδα, τη Νιούκαστλ, πρεμιέρα της σεζόν 2012-13, όπως τώρα έχουμε την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τότεναμ! Τότε, ο Μαρτίνς είχε φέρει 0-0. Μάλιστα, σε συνδυασμό με το 1-1 στη ρεβάνς στο Νιούκαστλ, αλλά και τα αποτελέσματα του πέρσι με τον Ολυμπιακό εναντίον της Μπέρνλι (3-1, 1-1), είναι αήττητος με αγγλικές ομάδες, έστω κι αν το δείγμα των τεσσάρων αγώνων δεν είναι μεγάλο.

• Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα πέντε από τα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του με αγγλικές ομάδες (Μπέρνλι 3-1, Γιουνάϊτεντ 2-0, Άρσεναλ 2-1, 3-1 κι 1-0), χάνοντας μόνο από την…Άρσεναλ (0-3).

• Η δε Τότεναμ σε επίπεδο εκτός έδρας αγώνων σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει πραγματικά δυνατή, με τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες στα εννιά παιχνίδια της στην τριετία. Γκολ δεν σημείωσε μόνο σε ένα ματς από αυτά τα εννιά, χωρίς όμως να χάσει (0-0 στη Λέβερκουζεν)!

• Εντύπωση μου κάνει ότι ακόμη και σε επίπεδο φάσης ομίλων, πολλές φορές τα παιχνίδια της κρίνονται στα τελευταία λεπτά. Πέρσι κέρδιζε ως το 86΄ την Ίντερ στο Μιλάνο και έχασε 1-2, ισοφαρίστηκε στο 87’ από την ΠΣΒ στην Ολλανδία 2-2 και ισοφάρισε στο 85’ την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x