Κώστας Νικολακόπουλος

Ήδη κερδισμένη η Βραζιλία, ποιοι πάνε τελικό στο Μουντιάλ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί έχει ήδη πετύχει μεγάλη νίκη η Βραζιλία και καταγράφει τι μπορεί ιστορικά να γίνει στον δρόμο για τον τελικό.

•Στην προηγούμενη αναφορά μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είχα προβλέψει τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας, βασιζόμενος στην ιστορική έρευνα-εδώ και 30 χρόνια ποτέ ομάδα που είχε πάρει το Γιούρο, δεν είχε προχωρήσει στο αμέσως επόμενο Μουντιάλ…

• Αν μη τι άλλο το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές; Δεν είμαστε καν στα προημιτελικά και δεν βρίσκονται στη διοργάνωση οι περισσότερες ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο!!!
Η Ιταλία (νικήτρια τέσσερις φορές, το 1934, το 1938, το 1982 και το 2006) δεν προκρίθηκε καν στην τελική φάση.
Η Γερμανία (νικήτρια επίσης τέσσερις φορές, το 1954, το 1974, το 1990 και το 2014) αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων.
Η Αργεντινή (νικήτρια δύο φορές, το 1978 και το 1986) αποκλείστηκε από την πρώτη φάση των νοκ άουτ.
Κι η Ισπανία (νικήτρια μία φορά, το 2010) αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

•Απομένουν στην κούρσα η Βραζιλία (νικήτρια πέντε φορές, το 1958, το 1962, το 1970, το 1994 και το 2002), η Ουρουγουάη (νικήτρια δύο φορές, το 1930 και το 1950), η Γαλλία (νικήτρια μία φορά, το 1998). Και να δούμε τι θα κάνει σήμερα κι η Αγγλία (νικήτρια μία φορά, το 1966).

•Ήδη λοιπόν η Βραζιλία έχει ένα μεγάλο κέρδος από αυτό το Μουντιάλ: ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να χάσει το στέμμα της, ως η Εθνική ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια Παγκοσμίου Κυπέλλου!

•Όλοι την βλέπουν τελικό και οι περισσότεροι και φαβορί. Ποια θα αντιμετωπίσει στον τελικό; Αν ισχύσει ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται» τότε αυτή θα είναι η Αγγλία! Διότι από το 1996, δηλαδή εδώ και μισό αιώνα, στον τελικό φτάνουν μόνο ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο! Η Γερμανία τέσσερις φορές, η Ιταλία δύο, η Αργεντινή δύο, η Βραζιλία μία κι η Γαλλία μία. Με μοναδική εξαίρεση την Ολλανδία, που μάλιστα έφτασε τρεις φορές σε τελικό, χωρίς να έχει πάρει ποτέ το Μουντιάλ. Και έχασε και στους τρεις τελικούς! Τώρα λοιπόν από τη μία «διαδρομή» για τον τελικό υπάρχουν Αγγλία, Κολομβία, Σουηδία, Ελβετία, Ρωσία, Κροατία. Κι από αυτές Μουντιάλ έχει πάρει μόνο η Αγγλία…

•Αντίθετα, από την άλλη «διαδρομή» για τον τελικό, ιστορικά, μπορεί να περάσει όχι μόνο η Βραζιλία, αλλά κι η Γαλλία με την Ουρουγουάη!

•Παρεμπιπτόντως, για να δούμε τελικό μεταξύ ομάδων Νότιας Αμερικής για πρώτη φορά μετά το 1950 (Ουρουγουάη-Βραζιλία), πρέπει να τους αποκλείσει όλους από την μία «διαδρομή» η Κολομβία και από την άλλη να περάσουν Βραζιλία η, Ουρουγουάη. Τελικό, όμως, επί ευρωπαϊκού εδάφους, μόνο η Βραζιλία έχει φτάσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x