Κώστας Νικολακόπουλος

Και με τον Σολδάνο τι θα κάνει ο Μαρτίνς;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πώς έχουν τα δεδομένα για τον Σολδάνο στον Ολυμπιακό και προσπαθεί να δει την επόμενη ημέρα…

• Αν ένας παίκτης αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό στον Ολυμπιακό, αυτός νομίζω ότι είναι ο Σολδάνο!

• Υποτίθεται ότι ήρθε το Γενάρη, και δη με τη μεταγραφή κλεισμένη έγκαιρα, ώστε να ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα μετά τα Χριστούγεννα και να μην χάσει χρόνο, για να βοηθήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Αλλά μετά από τέσσερα παιχνίδια του στην αρχική ενδεκάδα και άλλα τέσσερα σαν αλλαγή, η μοναδική δεδομένη λέξη που έρχεται στο μυαλό για τον Αργεντίνο σέντερ φορ είναι αυτή, ερωτηματικό.

• Πάνω που στις αρχές Φλεβάρη, στο πρώτο του παιχνίδι σαν βασικός, σε εκείνο το 3-3 του Κυπέλλου στη Λαμία, κέρδισε τις εντυπώσεις, βάζοντας ένα γκολ, φτιάχνοντας άλλα δύο και παίρνοντας τη μία κεφαλιά μετά την άλλη, από το 60ο λεπτό του παιχνιδιού (καθότι μέχρι τότε τα έκανε όλα) κι έκτοτε, βλέπεις ένα φορ σχεδόν σαν να μην παίζει, κατ΄αρχάς με την εικόνα του στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τη Λαμία, το 0-1 στο Καραϊσκάκη.

• Εσχάτως ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε την ευκαιρία να παίξει βασικός και στο πρωτάθλημα τόσο με την Ξάνθη εντός έδρας όσο και με τη Λαμία, πάλι, εκτός έδρας. Το αποτέλεσμα ήταν περίπου απογοητευτικό, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Το παιδί πήρε ελάχιστα την μπάλα στα πόδια του, είναι ζήτημα αν τέλειωσε δύο-τρεις φάσεις κι αυτές χωρίς να κάνει τη διαφορά κι ούτε καν διακρίθηκε στο ψηλό παιχνίδι, που θεωρείται η σπεσιαλιτέ του.

• Θα είναι άδικο να κατηγορηθεί ότι δεν προσπαθεί, και δη πολύ. Τον είδαμε και την περασμένη Κυριακή να γυρίζει πίσω και να κόβει, να είναι μαχητής, να χάνει την μπάλα και να σπεύσει και να την ξανακερδίζει. Αλλά βεβαίως αυτά δεν αρκούν για σέντερ φορ. Προσπάθησε να κάνει κάποιες συνεργασίες, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Και σε κάθε ματς το ίδιο πράγμα: όσο περνάει η ώρα, γίνεται τόσο και πιο άφαντος.

• Φαντάζομαι ότι έχει χάσει και την ψυχολογία του, βλέποντας ότι δεν μπορεί να μπει ενεργά και ουσιαστικά στην ομάδα. Δεν μπορεί να είναι τόσο κακός που να αδυνατεί να κάνει ένα κοντρόλ φεύγοντας στην επίθεση, όπως συνέβη στο παιχνίδι στη Λαμία...
• Ο Μαρτίνς μοιάζει να θέλει να τον βοηθήσει, με την Ξάνθη του έβαλε και δεύτερο φορ δίπλα του, τον Χασάν, σε 4-4-2, αλλά τελικά «αναγκάστηκε» στα άλλα δύο παιχνίδια με τη Λαμία, από την απόδοση του Σολδάνο, να τον αλλάξει στο 55’-57’ και στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο και στη Λαμία για το πρωτάθλημα.

• Ξέρουμε όλοι ότι τα νέα παιδιά που έρχονται στην Ευρώπη από την Αργεντινή, ιδίως μεσούσης της σεζόν, θέλουν τον χρόνο τους. Όμως, είναι αλήθεια ότι κάτι περιμένεις να σου δείξει ένας παίκτης παίζοντας σε οκτώ ματς, έστω τα μισά σαν αλλαγή. Κι ο Σολδάνο έχει δείξει στον Ολυμπιακό μόνο εκείνη τη μία καλή ώρα του στο 3-3 του Κυπέλλου.

• Πραγματικά είναι ένα θέμα τι διαχείριση πρέπει να του κάνει ο προπονητής ενόψει της νέας σεζόν. Μπορεί να τον εμπιστευθεί για την τριάδα των σέντερ φορ, έτσι όπως τον βλέπει η, θα είναι καλύτερη ιδέα να πάει κάπου αλλού να παίξει για να πάρει πιο σίγουρα χρόνο συμμετοχής μήπως συνέλθει;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x