Κώστας Νικολακόπουλος

«Κάτι» πρέπει να δείξει απόψε ο Ολυμπιακός και να πάρει ένα δύσκολο παιχνίδι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί είναι τόσο δύσκολο το αποψινό παιχνίδι, αλλά και γιατί πρέπει να το πάρει ο Ολυμπιακός.

• Με ρωτάνε διάφοροι φίλοι του Ολυμπιακού γιατί είμαι επιφυλακτικός αναφορικά με την έκβαση του αποψινού αγώνα και γιατί λέω ότι και με μισό μηδέν θα είμαι ευχαριστημένος.

• Πολύ απλά…

• Πρώτον, είναι ντέρμπι και στα ντέρμπι όλα γίνονται. Πόσο δε μάλλον όταν είναι κεκλεισμένων των θυρών.

• Δεύτερον, ο Ολυμπιακός προέρχεται από αγωνιστική απραξία 15 ημερών και η μοναδική νίκη του εδώ τα έξι παιχνίδια του ήταν στον τελευταίο αγώνα του με τον Πανιώνιο (χωρίς Μπανανά, Σιώπη, Κόρμπο, Σαββίδη, Ντουρμισαϊ, Γεσίλ).

• Τρίτον, ο Ολυμπιακός θα έχει στην ενδεκάδα του αρκετούς παίκτες που προέρχονται από απουσία. Ο Σισέ έχει να παίξει ένα μήνα, οι Ρομάο και Κούτρης 25 ημέρες, ενώ ακόμη κι οι Φορτούνης και Πάρντο έχουν να παίξουν τρεις εβδομάδες…

• Τέταρτον, ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Δεν τρώει εύκολα φάσεις, οι Λουντ-Δώνης συνεργάζονται καλά μπροστά κι άμα ο Παναθηναϊκός προηγηθεί γίνεται πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

• Επιπλέον κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έχουν εξτρά κίνητρα: ο Κάτσε θα παίξει και για τον ΠΑΟΚ στον οποίο ανήκει, οι Τζανδάρης κι Αυλωνίτης είναι πρώην του Ολυμπιακού και θα θέλουν να «δείξουν», όπως κι ο Μουνιέ, που τρεις φορές ήταν να τον πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τον πήρε ποτέ.

• Γενικά δεν βλέπω επουδενί αδιάφορο τον Παναθηναϊκό. Ούτε έχει τόσο κακό ρόστερ, που λένε. Οι παίκτες του είναι αρκετά έμπειροι, όλοι. Από 23-24 έως 30 ετών είναι, με εξαίρεση τον πιτσιρικά Χατζηγιοβάννη, που είναι στιλ Μανθάτη.

• Ο Ουζουνίδης επιχειρεί να «κτυπάει» πάντα στις αρχές των δύο ημιχρόνων κι όταν του βγαίνει, η ομάδα του γίνεται εξαιρετικά δυνατή, γιατί μπορεί να μην είναι σούπερ, αλλά είναι δυσκολοκατάβλητη. Και μπορεί να μην έχει πολύ δυνατή 18άδα, αλλά έχει 16 παίκτες από τους οποίους παίρνει πράγματα.

• Δεν μπορεί να τον κερδίσει ο Ολυμπιακός; Ασφαλώς και μπορεί. Μην τρελαθούμε κιόλας. Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να είναι καλά διαβασμένη η ομάδα και να τα δώσει όλα , κάτι που δεν το βλέπουμε, τόσο το μεν όσο και το δε, τόσο…συχνά. Εξ ου κι οι μόνες νίκες εδώ και καιρό είναι επί της Λαμίας, της Ξάνθης (των πολλών ελλείψεων) και του Πανιώνιου (των πολλών ελλείψεων), όλες στο Καραϊσκάκη.

• Τέλος πάντων, μετά από δύο ολόκληρους μήνες, «κάτι» πρέπει να δείξει η ομάδα, να πάρει επιτέλους ένα δύσκολο (γιατί τέτοιο ακριβώς είναι) και σημαντικό παιχνίδι. Ειδικά μετά το συμβάν της Τούμπας, που διαμόρφωσε άλλα δεδομένα στην μάχη της κορυφής…

• Πλέον, το αποψινό είναι παιχνίδι που ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τρόπο να το πάρει, μα με 2-1, μα με 1-0, μα με μισό μηδέν! Με καλό ξεκίνημα, με καλό φινάλε, με το να ανοίξει το σκορ, με ανατροπή, με στημένη φάση, με μακρινό σουτ, αλλά να βρει ένα τρόπο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x