Κώστας Νικολακόπουλος

Μία, αλλά μεγάλη διαφορά, στις νίκες του Ολυμπιακού και σε εκείνες της ΑΕΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr το 8-4-8 στα 20 τελευταία ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ κι αναλύει μία μεγάλη τους διαφορά.

· Βεβαίως κι είναι μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ αυτή η παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό.

· Να έχει, δηλαδή, σε οκτώ μεταξύ τους παιχνίδια πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, και δη ανώδυνη (στο Κύπελλο). Η, αν το καταγράψουμε αλλιώς, τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα έξι τελευταία τους ντέρμπι.

· Κάπως έτσι μάλιστα, υπάρχει πλέον πλήρης ισορροπία στα μεταξύ τους 20 παιχνίδια από τη σεζόν 2010-11! Ο Ολυμπιακός έχει οκτώ νίκες, η ΑΕΚ έχει κι αυτή οκτώ νίκες και τα άλλα τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

· Μόνο που υπάρχει μία μεγάλη διαφορά στις νίκες της ΑΕΚ και στις νίκες του Ολυμπιακού! Τι εννοώ;

· Οι νίκες της ΑΕΚ είναι όλες οριακές. Όλες στο ένα γκολ, 1-0, 2-1, 3-2. Κι από τις οκτώ, οι τρεις είναι με γκολ που μπήκαν από το 89’ και μετά! Το 1-0 με τον Μπλάνκο το 2010-11, το 3-2 με τον Μάνταλο πέρσι στο ΟΑΚΑ, το 2-1 με τον Γιακουμάκη στο Καραϊσκάκη. Όπως ακριβώς και η ισοπαλία την Κυριακή ήρθε με γκολ του Μπακασέτα στο 90’.

· Βεβαίως και είναι επιτυχία της ΑΕΚ κι αυτά τα γκολ στις καθυστερήσεις. Μάλιστα, πονάνε περισσότερο, λόγω ακριβώς της στιγμής που σημειώνονται, όπως κι εκείνο το γκολ του Ολυμπιακού με τον Χάρα στο 89’ στο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την διαπίστωση, ίσα ίσα την επιτείνει, για το οριακό που έχουν όλες οι νίκες της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού.

· Θυμηθείτε, 1-0 με πέναλτι του Βάργκας στο 78’, 1-0 με φάουλ του Αϊντάρεβιτς, 2-1 με τον Ροντρίγκες. Ακόμη κι όταν η ΑΕΚ προηγήθηκε σε δύο ματς του Κυπέλλου με 2-0, ο Ολυμπιακός μείωσε προς το τέλος σε 2-1 και ήταν μέσα στα παιχνίδια έως το σφύριγμα της λήξης.

· Αντίθετα, οι οκτώ νίκες του Ολυμπιακού είναι σχεδόν όλες με ευρύ σκορ! Κατά σειρά 6-0, 2-0, 4-0 (εκτός έδρας), 3-0, 1-0 (εκτός έδρας), 4-0, 3-0, 1-0 (εκτός έδρας). Σύνολο τερμάτων 24-0! Και μέσο όρο ανά ματς 3-0!

· Ασφαλώς και δεν τις μειώνονται έτσι οι νίκες της ΑΕΚ. Άλλωστε, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει στο ποδόσφαιρο. Όμως, όπως και να το κάνουμε, κάτι λέει, π.χ. για τη δυναμική των δύο συλλόγων αυτό το 24-0 στις οκτώ νίκες του Ολυμπιακού, σε σχέση με το συνολικό 14-6 στις οκτώ νίκες της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x