Κώστας Νικολακόπουλος

Ένας διαιτητάκος Β΄ Εθνικής Ιταλίας ήταν χθες VAR στο Καραϊσκάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον απίθανο Ιταλό VARίστα, που τελευταίο ματς το οποίο σφύριξε ήταν την Μπάρι με την ουραγό στη Β΄ Ιταλίας Μπενεβέντο.

• Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος χθες από την ΑΕΚ-για την ακρίβεια σένα ένα πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα ήταν φανερά χειρότερος. Και μόνο για 15 λεπτά (50-65’) καλύτερος. Μόνο που και όταν κέρδισε 3-1 τον Ιανουάριο στη Φιλαδέλφεια ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ-στο α΄ ημίχρονο ήταν ξεκάθαρα κατώτερος. Στο δε τελευταίο 25λεπτο, με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπιέλ, το παιχνίδι ήταν μονότερμα.

• Μόνο που τότε ο Ολυμπιακός κέρδισε. Κι ας είχε πάλι κόντρα τη διαιτησία, ξανά Ιταλού! Αλλά υπήρχε κι ένας διαιτητής VAR που σεβάστηκε το ρόλο του και υπέδειξε στον πρώτο διαιτητή π.χ. ότι ο Πινέδα όταν σκόραρε κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι κι έτσι ακυρώθηκε το γκολ. Αν είχε μετρήσει τότε το γκολ κι η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 1-0, μπορεί και σε εκείνο το ματς να ήταν το τελικό σκορ 3-1 υπέρ της ΑΕΚ κι όχι 1-3 υπέρ του Ολυμπιακού…

• Χθες ο Ιταλός VAR, ο Μάρκο Πιτσινίνι, βρήκε σωστές όλες τις αποφάσεις του Μάσα-κι ας ήταν όλες, οι κρίσιμες, λάθος! Ποιος είναι ο Πιτσινίνι; Εξυπακούεται ότι δεν είναι διεθνής. Ένας διαιτητής της πλάκας είναι, που εδώ και μία διετία παίζει περισσότερο Β΄ Εθνική Ιταλίας και ματς χαμηλού ενδιαφέροντος της Α΄ κατηγορίας.

Πέρυσι σφύριξε οκτώ ματς στην Α΄ κι οκτώ στη Β΄. Και φέτος, μέχρι τώρα, εφτά ματς στην Α΄ κι εφτά στη Β΄. Ως VAR δε τη φετινή σεζόν έχει οριστεί περισσότερο στη Β΄ κατηγορία (οκτώ φορές) και λιγότερο στην Α΄ (πέντε φορές). Πέρυσι, πάντοτε ως VAR ήταν σε μόλις τρία παιχνίδια στην Α΄ κατηγορία και σε 14 στη Β΄. Ο άνθρωπος είναι ένας διαιτητής Β΄ Εθνικής και τον έφεραν VAR στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Για να καταλάβουμε τι γίνεται.

Νικολακόπουλος: Άρθρο μετά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3

• Υπό αυτές τις συνθήκες, τι να περιμένεις; Ο Πιτσινίνι, που δεν τον ξέρει η μάνα του, να ανατρέψει τις αποφάσεις του elite Μάσα; Σε όλα «ναι» του έλεγε. Γι΄ αυτό, άλλωστε, και πάντα λέω εγώ ότι αν θέλουμε πραγματικά λίγη τίμια διαιτησία (γιατί πραγματικά τίμια δεν γίνεται ποτέ με τα κοράκια), τότε θα πρέπει να είναι διαιτητής από μία χώρα και VAR από άλλη χώρα. Γιατί όταν έρχονται πατριωτάκια, και δη με τον VAR να είναι ανύπαρκτος όπως αυτός ο Πιτσινίνι, τέτοια πράγματα θα βλέπουμε.

• Με το ερώτημα να είναι, ποιος τον έστειλε τον ελάχιστο διαιτητικά Πιτσινίνι; Η ΟΥΕΦΑ, δηλαδή ο Ιταλός αρχιδιαιτητής Ροσέτι απευθείας; Η, τον ζήτησαν από εδώ, από την ΚΕΔ, ο Μπένετ και οι άλλοι;

• Βεβαίως, Β΄ Εθνικής ήταν κι η απόδοση ουκ ολίγων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, για να βλέπουμε και τα χάλια μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους Βαλμπουενά και Μπιέλ, που έπρεπε να γίνουν αλλαγές από το 25ο λεπτό κι όχι στο 51ο και πάνω απ΄ όλα δεν έπρεπε να ξεκινήσουν καν ως βασικοί, όπως λέγαμε όλη την περασμένη εβδομάδα... Αλλά αναφέρομαι π.χ. και στον Ρόντινεϊ, που είχε μηδέν βοήθειες επιθετικά, ενώ αμυντικά του έκλεψαν δύο φορές την μπάλα από τα πόδια, στην πρώτη περίπτωση παίρνοντας κίτρινη και στη δεύτερη στο ξεκίνημα του πέναλτι της ΑΕΚ.

• Είναι δε απορίας άξιον τι πήγε να κάνει ακριβώς στη φάση του πέναλτι ο Ρέαμπτσιουκ. Με τον στόπερ Βίντα να έχει φύγει προς τα αριστερά, άρα να μην είναι επικίνδυνος, και να τον «έχει» κιόλας ο Πασχαλάκης έχοντας επιχειρήσει έξοδο, γιατί ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού να δώσει δικαίωμα πηγαίνοντας να μαρκάρει τον αντίπαλο του, ειδικά όταν βλέπει ότι υπάρχει ένας διαιτητής που παίζει «σκληρά» υπέρ της ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό; Λίγη καθαρή σκέψη είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει; Τον Άβιλα μου θύμισε στο πέναλτι στο 97’ στη Λεωφόρο. Ποιος ο λόγος να δώσει δικαίωμα, όταν ένας διαιτητής σε παίζει κόντρα;

• Μιλάμε για δύο πέναλτι που δεν έπρεπε ποτέ να δοθούν, όμως γιατί να δώσουν αφορμή οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, όταν βλέπουν ότι φέτος δίνονται για ψύλλου πήδημα εις βάρος του Ολυμπιακού πέναλτι;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x