Κώστας Νικολακόπουλος

Η… παραξενιά του Ολυμπιακού και τα πέναλτι του Φωτιά στον Ατρόμητο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει με το δικό του τρόπο στο sport-fm.gr το αποψινό σημαντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.

• Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο έχουν εδώ και μία δεκαετία μία μεγάλη ιδιαιτερότητα, έως και…παραξενιά, είτε μιλάμε για πρωτάθλημα, είτε για Κύπελλο: ο Ολυμπιακός είχε θα βάλει πολλά γκολ, δύο έως τέσσερα, είτε δεν θα βάλει κανένα!

• Έχουν γίνει 12 παιχνίδια των δύο ομάδων στον Πειραιά σε αυτό το διάστημα κι ο Ολυμπιακός έχει οκτώ νίκες, δύο με 4-0, τρεις με 2-1 και άλλες τρεις με 2-0 (τελευταία τον Οκτώβριο, για το πρωτάθλημα). Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν έχει καν σκοράρει κι έτσι ο Ατρόμητος έχει μία νίκη 1-0 και τρεις ισοπαλίες 0-0 (τελευταία στην πρεμιέρα του περσινού πρωταθλήματος, με τις άλλες δύο λευκές ισοπαλίες να είναι για το Κύπελλο)! Στατιστικά δηλαδή δεν θα έχουμε απόψε 1-0 η, 1-1!

• Για τον Ολυμπιακό είμαι υποχρεωμένος να καταγράψω ότι στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του, πριν δηλαδή τη διακοπή λόγω Μουντιάλ, είχε μόλις μία νίκη (1-0 στη Λιβαδειά). Είχε βέβαια ζόρικο πρόγραμμα, αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που είναι: το διπλό, οι ισοπαλίες με ΠΑΟ (έξω) και ΑΕΚ (μέσα) κι η ήττα από Ναντ. Αν δεν κερδίσει δηλαδή και σήμερα, θα μιλάμε για μία νίκη σε ολόκληρη πεντάδα αγώνων.

• Για τον Ατρόμητο να υπενθυμίσουμε δύο πράγματα: ένα ότι στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου κέρδισε 3-1 στην παράταση μέσα στην Τρίπολη τον Αστέρα και δύο ότι στο φετινό πρωτάθλημα έχει χάσει 1-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με γκολ στο 96’, 0-1 από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με γκολ στο 94’, ενώ στη Λεωφόρο παίζοντας με 10 παίκτες λόγω αποβολής κρατούσε το 0-0 έως το 80ο λεπτό κι έφαγε κι ένα ακόμη γκολ από τον ΠΑΟ στο 94’.

Νικολακόπουλος: Η παραξενιά του Ολυμπιακού...

• Μπορούμε να παρατηρήσουμε λοιπόν ότι ο Ατρόμητος μακριά από το σπίτι του έφαγε και στα τρία ματς με τους άλλους μεγάλους γκολ μετά το 90ο λεπτό! Και δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι στο πρόσφατο φιλικό του 1-1 στην Τρίπολη, ισοφαρίστηκε από τον Αστέρα με γκολ στο 93’.

• Διαιτητικά, μία επισήμανση για τον Φωτιά που θα σφυρίξει το παιχνίδι: έχει παίξει οκτώ φορές στην καριέρα του τον Ατρόμητο, και του έχει δώσει πέναλτι τις τέσσερις! Παρότι μάλιστα θεωρείται διαιτητής δύσκολος στο να δίνει πέναλτι, σε αντίθεση π.χ. με τον Σιδηρόπουλο.

Για την ακρίβεια…

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-2 το ένα γκολ του Ατρόμητου με πέναλτι
ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-2 με χαμένο πέναλτι του Ατρόμητου
Ατρόμητος-Λάρισα 1-1 με χαμένο πέναλτι του Ατρόμητου
Ατρόμητος-Λαμία 2-1 με το ένα γκολ του Ατρόμητου με πέναλτι.

• Ο ίδιος διαιτητής, ο Φωτιάς, έχει έξι φορές στην καριέρα του τον Ολυμπιακό και του έχει δώσει μόλις ένα πέναλτι. Κι αυτό μόνο κατόπιν υπόδειξης του VAR, σε εκείνο το εξόφθαλμο γκρέμισμα του Βαλμπουενά από τον αντίπαλο γκολκίπερ στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2.

• Να θυμίσω τέλος ότι κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να έχει στην 20άδα της δύο παίκτες κάτω των 21 ετών. Ο Ολυμπιακός έχει στην αποστολή του (22) ήδη τρεις, τους Τζολάκη, Ντόη, Καλογερόπουλο, με τον τελευταίο πιθανόν να μείνει εκτός φύλλου αγώνα, με τον τρίτο γκολκίπερ (Κρίστινσον).

Κατά τα άλλα, ο Ροντινέι δείχνει ήδη ενθουσιασμένος από τα πρώτα του βήματα στο Ρέντη, όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία που ανέβασε!

Νικολακόπουλος: Η παραξενιά του Ολυμπιακού...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x