Κώστας Νικολακόπουλος

Ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι όμως, θα μπορούσε να είχε πάει αλλιώς…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr ένα ρεζουμέ της παρουσίας του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα λιγκ.

· Δεν είναι παρηγοριά, αλλά μία πραγματικότητα ότι ο Ολυμπιακός είναι μία από τις σημαντικές ομάδες που δεν συνεχίζουν στα νοκ άουτ κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

· Από τους πρώτους 50-55 συλλόγους στο ranking της ΟΥΕΦΑ δεν συνεχίζουν οι Ατλέτικο Μαδρίτης (Νο 11), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (29), Ρέιντζερς (31), Σλάβια Πράγας (32), Ερυθρός Αστέρας (39), Κοπεγχάγη (42), Ολυμπιακός (45), Μαρσέιγ (50), Ντινάμο Κιέβου (51), Σέλτικ (55).

· Εξίσου πραγματικότητα είναι ότι τέτοια αποτελέσματα ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ σε φάση ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ. Πάντοτε προκρίνονταν στα νοκ άουτ, με 9 βαθμούς πέρυσι, με 10 βαθμούς το 2018, με 8 βαθμούς το 2016, με 6 βαθμούς το 2008 (σε 4 αγώνες τότε). Αυτή τη φορά δεν θα μπορούσε φυσικά να περάσει με τους μόλις δύο βαθμούς, καλύτερο απολογισμό στη διοργάνωση μόνο από τις Ομόνοια και Μάλμε (μηδέν βαθμούς) κι από τις Ντινάμο Κιέβου κι Ελσίνκι (ένα βαθμό).

· Πώς, όμως, θα είχε κάτι καλύτερο με μόλις δύο γκολ στο ενεργητικό του (χειρότερη επίθεση μαζί με το Ελσίνκι) και με μόνο τρεις ομάδες να έχουν χειρότερο παθητικό από τα 11 δικά του γκολ (16 η Ζυρίχη, 13 το Ελσίνκι και 12 η Ομόνοια).

· Ο Ολυμπιακός είχε στην αρχική του ενδεκάδα τον Ουί Τζο στα πέντε από τα έξι παιχνίδια του. Σε αυτά τα πέντε έβαλε ένα γκολ κι αυτό από αυτογκόλ. Σε ένα παιχνίδι έπαιξε σέντερ φορ ο Ελ Αράμπι, στην Φράιμπουργκ, και σημείωσε το γκολ στο 1-1 με τους Γερμανούς.

· Η παρουσία του Κορεάτη ήταν απογοητευτική-αν η λέξη μπορεί να αποδώσει ακριβώς τι έχει κάνει ο διεθνής φορ, για τον οποίο είναι να απορεί κανείς πώς παίζει τόσο άσχημα! Τα τελειώματα του είναι απελπιστικά άσχημα, χάνει τις μάχες (όπως στη φάση πριν το 0-1), δεν κάνει καλά κοντρόλ, δεν διακρίνεται στο ψηλό παιχνίδι, πάει δεύτερος στην μπάλα, δεν βοηθάει ούτε αμυντικά στις στημένες φάσεις (εκ τύχης χθες δεν έγινε νωρίτερα το 0-2, από κεφαλιά παίκτη της Ναντ, σε εναέρια μονομαχία στην οποία κέρδισε τον Ουί Τζο). Κι εκτός όλων των άλλων, είναι κι εγωϊστής, αφού αυτό που έκανε χθες, να σουτάρει τη μία φορά πάνω σε σώμα και τη δεύτερη στα…πουλιά, ενώ είχε πάσες είτε στον Μπόουλερ, είτε στον Μπουχαλάκη, το έχει ξανακάνει σε άλλα παιχνίδια.

Νικολακόπουλος: Ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός στο Γιουρόπα

· Ακόμη κι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, με τις τόσες αδυναμίες στο παιχνίδι του (κακές αποφάσεις όταν είναι να κάνει την κρίσιμη πάσα κι όταν χάνει τη μάχη ζητώντας μετά φάουλ που ποτέ δεν του δίνουν οι διαιτητές γιατί πέφτει εύκολα), μοιάζει να βοηθάει περισσότερο τον Ολυμπιακό. Έκανε ένα κάπως επικίνδυνο σουτ και είχε ορισμένες καλές ενέργειες, σε μία από τις οποίες πήρε ένα φάουλ και την κίτρινη του αμυντικού.

· Αντιθέτως ο Μπόουλερ έδειξε επιτέλους ένα κομμάτι του καλού εαυτού του κάνοντας ένα καλό δίδυμο από δεξιά με τον Ανδρούτσο, όσο είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, καθώς είχαν να παίξουν καιρό, ειδικά ο Έλληνας διεθνής, που είχε αμυντικά ένα πολύ aggressive παιχνίδι, με τάκλιν, νίκες στο ένας μ΄ ένα και επιθετικά πέρασε επικίνδυνες σέντρες, μπούκαρε, πάσαρε και συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Άγγλο. Σε κάποιες σέντρες ίσως μπορούσε να φανεί πιο πιεστικός, αλλά αμφιβάλλω αν έχουμε δει φέτος καλύτερη εμφάνιση δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό-ίσως μόνο του Άβιλα στην Φράιμπουργκ.

· Το δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι στα καλά διαστήματα που έχει με τον Μίτσελ στον πάγκο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του δεν σκοράρει, με την χαρακτηριστική αδυναμία του να κάνει γκολ τις ευκαιρίες του. Για παράδειγμα χθες στα πρώτα 30 λεπτά εύκολα θα μπορούσε να ήταν το σκορ 2-0. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο έπρεπε να είχε γίνει και με την Γκαραμπάγκ εντός έδρας, ενώ ακόμη και στο μοναδικό παιχνίδι που βρήκε γκολ στο καλό του διάστημα, με τον Ελ Αράμπι, έχασε με τους Μασούρα και Μπιέλ πολύ μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.

Νικολακόπουλος: Ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός στο Γιουρόπα

· Και το εξίσου δυσάρεστο είναι ότι στα άσχημα του διαστήματα δέχονταν πάντοτε γκολ, συνήθως δε όχι ένα, αλλά δύο και τρία. Ο Ολυμπιακός είχε κενά χρονικά διαστήματα στα παιχνίδια του, στα οποία ο κάθε αντίπαλος εύκολα τον σκότωνε. Όπως χθες με τη Ναντ, που μέσα σε ένα δεκάλεπτο του έβαλε δύο γκολ. Η Γκαραμπάγκ του έβαλε τρία γκολ μέσα σε 18 λεπτά! Αδυναμίες που είχαν εντοπιστεί από την αρχή της σεζόν, όταν η Μακάμπι Χάιφα του έβαλε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά (61-65) και η Φράιμπουργκ άλλα δύο σε 20 λεπτά (5’-25’)…

· Κάπως έτσι, αυτός ο Ολυμπιακός, με όλα του τα προβλήματα, εύκολα θα μπορούσε να είχε πολύ περισσότερους βαθμούς: αν κρατούσε το 1-1 στη Ναντ (έχασε 1-2 στο 93’), αν με την Γκαραμπάγκ στο Καραϊσκάκη ήταν πιο έξυπνος με το 60’ και δεν ξανοίγονταν τόσο με συνέπεια το συντριπτικό 0-3 μέσα σε λίγα λεπτά, αν στην Φράιμπουργκ κρατούσε το 1-0 (ισοφαρίστηκε ξανά στο 93’) και ακόμη και χθες αν δεν άνοιγε τις γραμμές του στο τέλος με συνέπεια το 0-0 να γίνει 0-2 υπέρ της Ναντ.

· Απλά με λίγη τύχη και συγκέντρωση, ο Ολυμπιακός θα είχε εφτά βαθμούς στο τέλος και θα ήταν εύκολα 3ος, ίσως και 2ος, θα συνέχιζε στην Ευρώπη και τώρα όλα θα ήταν αλλιώς. Μόνο που σωστά λένε ότι με τα «αν» δεν γίνεται δουλειά. Απλά δεν μπορείς και να τα διαγράφεις όλα λόγω των αποτελεσμάτων. Διότι ούτε και διαιτησία είχε καλή ο Ολυμπιακός σε όλη αυτή την πορεία των έξι αγώνων.

· Ακόμη και χθες έγινε πέναλτι πάνω στον Ουί Τζο από τον Γάλλο στόπερ που του πάτησε το πόδι από πίσω και προκάλεσε την πτώση του. Δείτε και το σχετικό στιγμιότυπο, προσέχοντας τι γίνεται χαμηλά, στα πόδια των παικτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x