• Αν θέλουμε να το δούμε ψύχραιμα, ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντι του την Κυριακή την πιο αδύναμη ΑΕΚ από τα οκτώ συνολικά παιχνίδια που την έχει αντιμετωπίσει με τον Αλμέιδα στον πάγκο και έχασε μέσα στο Καραϊσκάκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα-καμία σχέση η ΑΕΚ με την ΑΕΚ των εφτά προηγούμενων αγώνων, των έξι της περσινής σεζόν, αλλά και του α΄ γύρου στο φετινό πρωτάθλημα, στη Φιλαδέλφεια.

• Φαίνεται, άλλωστε, κι από την παραγωγικότητα της ΑΕΚ: είχε ένα δοκάρι στο 80' και έβαλε δύο γκολ μέσα μέσα σε έξι λεπτά από δύο κόρνερ-δώρα (του Ορτέγκα το πρώτο και του Μπιανκόν, στο ξεκίνημα της φάσης, το δεύτερο), με τον Μπιανκόν να αποτυγχάνει να σταματήσει τον Λιβάι στις προσωπικές μονομαχίες του, αλλά και την ομάδα να μην έχει σωστή οργάνωση αμυντικά στις εκτελέσεις γενικά των κόρνερ. Αυτό ήταν όλη η ΑΕΚ στα 80 λεπτά του αγώνα. Μετά το 80’, ο Ολυμπιακός άφησε πολλούς χώρους κι έτρωγε συνεχώς αντεπιθέσεις, ήταν δε τυχερός που δεν έγινε το σκορ 1-3 η, και 1-4.

• Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ούτε να πάρει ισοπαλία από αυτή την τόσο ακίνδυνη (πλην στατικών φάσεων) ΑΕΚ, σίγουρα λόγω της αλητείας της διαιτησίας, αφού το σκορ έπρεπε, σε…δύο (!) περιπτώσεις, να είναι 2-2 στο 70ο λεπτό! Εξίσου σίγουρο είναι ότι δεν ήταν ο μόνος λόγος αυτός.

• Κατ΄ αρχάς, ούτε ο Ολυμπιακός ήταν πολύ επικίνδυνος. Είχε τα δύο γκολ του Μασούρα (κανονικά και τα δύο), μία ευκαιρία του Μπιανκόν από στατική φάση και το πέναλτι του Ναβάρο. Κι αυτός λοιπόν όχι πολλά πράγματα επιθετικά. Γιατί;

• Πρώτον, διότι ο Φορτούνης κι ο Ποντένσε είχαν διάθεση, αλλά ελάχιστη ουσία. Ειδικά ο Πορτογάλος. Ο δε Φορτούνης, που φέτος τραβάει όλη την ομάδα κι ακόμη και ντεφορμέ που είναι τώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά, αυτή τη φορά ενεργούσε υπερβολικά εγωϊστικά.



• Δεύτερον, διότι ο πολύ μαχητής και φιλότιμος (γύριζε συνεχώς πίσω να μαρκάρει, ειδικά στο τέλος που τα είχαν φτύσει οι άλλοι) Ναβάρο δεν πήρε ποτέ μία πάσα στην αντίπαλη περιοχή για να τελειώσει ο ίδιος μία φάση.

• Τρίτον, οι βοήθειες που πήρε η ομάδα από τους πλάγιους μπακ ήταν κοντά στο μηδέν. Ο Ορτέγκα έπαιξε 83 λεπτά και δεν μπόρεσε να βγάλει μία σέντρα, έστω κακή! Ο Ρόντινεϊ ήταν όπως και στη Λαμία φάντασμα του καλού εαυτού του. Έχει γυρίσει από την άδεια των Χριστουγέννων και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Του βάζουν και τον αριστερό χαφ να του κλείνει το δεξί πόδι και τέλος. Είχε τρεις σέντρες, αλλά τις δύο σε συνέχεια εκτέλεσης κόρνερ με κομπίνα. Η μόνη του σέντρα σε κανονική ροή παιχνιδιού ήταν στο 92ο λεπτό στην αγκαλιά του γκολκίπερ-χωρίς σχόλια.

• Τέταρτον, οι δύο κεντρικοί χαφ είναι μονίμως μακριά από τις φάσεις, το γκολ. Κυρίως ο Έσε, αλλά κι ο Μαντί που θα διασώζονταν από την ασίστ προς τον Μασούρα, εάν μετρούσε και το δεύτερο. Ο Αργεντίνος τουλάχιστον καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα. Ο Καμαρά γυρνώντας από οκτώ ημέρες άδεια (εδώ γελάμε, όλοι) Χριστουγέννων στη Γουϊνέα, κινείται στις μισές στροφές από ό,τι πριν! Όχι ότι ο Φορτούνης είναι στις ίδιες στροφές με πριν τις γιορτές.

• Πέμπτον, ο προπονητής επέλεξε να κάνει αλλαγές μόλις στο 83ο λεπτό, ενώ ήταν σαφές ότι η ομάδα χρειάζονταν φρέσκα πόδια. Δεν είχε πολλές λύσεις, αλλά με ό,τι έχεις πρέπει να παίζεις, κάτι να κάνεις. Για παράδειγμα, ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να είχε μία κακή στιγμή έχοντας μπερδευτεί και πέφτοντας μόνος του στην αντίπαλη περιοχή, όμως το πάλεψε-έκανε δύο τάκλιν και πήρε τις μπάλες, έδωσε δύο πάσες.

ΓΕΝΙΚΑ ο Καρβαλιάλ με το κουτσάρισμα που κάνει, δεν μας έχει…γοητεύσει κιόλας. Στο Περιστέρι (0-0) έκανε μία αλλαγή, στο ημίχρονο, κι έκτοτε τίποτα. Τώρα, είδαμε να μπαίνει στα τελευταία 14 λεπτά ο Ζέλσον Μαρτίνς, που έχει να παίξει 11 μήνες και πρόλαβε κι έκανε μία προπόνηση στο Ρέντη-λογικά δεν πατούσε καλά στα πόδια του: πρώτη φορά που πήρε την μπάλα την έχασε γλιστρώντας κι η ΑΕΚ στην αντεπίθεση βρέθηκε μία ανάσα από το 1-3, αλλά ο Πινέδα αντί να σουτάρει πήγε να κερδίσει, με χαζό κιόλας τρόπο, πέναλτι από τον Ρέτσο. Στις άλλες δύο φορές που ο Ζέλσον πήρε την μπάλα απλά την έδωσε δίπλα σε συμπαίκτη του. Επαναλαμβάνω λογικά, αφού έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι 11 μήνες. Και περίμενε ο προπονητής να του γυρίσει ένα ντέρμπι; Νομίζω ότι ο Καρβάλιο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο χρήσιμος, με την ικανότητα του να περάσει κάποιες πάσες. Και να περνούσε πιο μπροστά ο Φορτούνης.



ΜΕ ΤΟ που ήρθε ο Καρβαλιάλ άρχισε να δίνει χρόνο στον Ρίτσαρντς, εξαφανίζοντας τον όχι σπουδαίο, αλλά αν μη τι άλλο μαχητικό Κίνι, που πλέον είναι 40 ημέρες εκτός αγώνων. Ο Άγγλος είναι όντως πολύ καλός παίκτης, αλλά έχει να παίξει από τον Μάιο του 2022 (κι έχουμε Γενάρη του 2024), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Η τεχνική του και η ποιότητα του δεν αμφισβητούνται, αλλά να θυμίσω ότι τέσσερα λεπτά αφότου μπήκε χάρισε ευκαιρία στον Ελίασον, με την αδυναμία του να κόψει αρχικά με το κεφάλι και στη συνέχεια με το πόδι, μία όχι επικίνδυνη βαθιά πάσα προς την πλευρά του. Προς τιμήν του, με ωραίο τάκλιν προ του Πασχαλάκη έσωσε ένα άλλο πιθανό 1-3. Μακάρι να μπορέσει σύντομα να παίξει βασικός, αλλά σε κανονικό επίπεδο, όμως δεν ξέρω τι χρόνο θα χρειαστεί.

ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να παρατηρήσει ότι ο Ολυμπιακός τέλειωσε το παιχνίδι με τρεις παίκτες (Μπιανκόν, Ρίτσαρντς, Ζέλσον), που πριν έρθουν κι αρχίσουν να παίζουν, απείχαν πάρα πολύ καιρό από την δράση. Επιπλέον, με τον Κίνι στο ψυγείο, η ομάδα έχει χάσει και την εναλλακτική του Ρόντινεϊ στο δεξί άκρο της άμυνας, με συνέπεια να πρέπει να παίζει συνεχώς ο Βραζιλιάνος, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Κι αφού ο Βρουσάι «γύρισε» από τη Β ομάδα, δεν βρίσκω το λόγο να μην τον «ζεστάνει» ο προπονητής-έχει να δώσει πράγματα, αν νιώσει ενεργός.

• Κάτι τελευταίο: μην ασχολείστε, με ένα απλό χρηματικό πρόστιμο κινδυνεύει ο Ολυμπιακός στην κλήση του σε απολογία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x