Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Περί Τζολάκη, Ανδρούτσου, Χασάν κι όχι μόνο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα για πολλούς και διάφορους στον Ολυμπιακό…

· Να λοιπόν που ήρθαν έτσι τα πράγματα κι ο Ολυμπιακός θα τελειώσει τη σεζόν με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια. Γιατί ο Πασχαλάκης, λόγω τραυματισμού στο γόνατο, δεν θα είναι σε θέση να παίξει ούτε σήμερα με το Βόλο, ούτε στα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

· Πολλοί λένε ότι ο Τζολάκης είναι άτυχος γιατί θα παίξει υπό δύσκολες συνθήκες στα ντέρμπι, καθότι ο Ολυμπιακός σε τούτο το φινάλε της σεζόν είναι στα χειρότερά του εδώ και μία ολόκληρη πενταετία. Από την άλλη, ο νεαρός Έλληνας τερματοφύλακας θα έχει να δείξει και πόσο καλά μπορεί να τα καταφέρει, αγωνιστικά και ψυχολογικά, ακριβώς κάτω από τις χειρότερες συνθήκες.

· Ήδη φέτος ο Τζολάκης έχει παίξει σε δύο δύσκολα ντέρμπι, στο 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, σε μία εποχή που ο Ολυμπιακός ήταν χάλια, αλλά και στο 0-3 του Κυπέλλου από την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια. Και στα δύο παιχνίδια εκτέθηκε από τους συμπαίκτες του-βλέπε απίθανα αυτογκόλ Παπασταθόπουλου, Σαμασέκου, πέναλτι Ντόη και τετ α τετ με Λιβάι από το γλίστρημα του Βρουσάι.

· Έχει παίξει κι άλλα κρίσιμα ντέρμπι, όπως το νικηφόρο 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και στο 2-3 πάλι για το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ ήταν ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού και στο αδιάφορο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στα περσινά πλέι οφς στο Καραϊσκάκη. Αντίθετα, δεν έχει παίξει ποτέ εναντίον του Παναθηναϊκού.

· Δεν αντέχω, πάντως, τον πειρασμό να θυμηθώ ότι ενώ ο Τζολάκης με τον Μίτσελ είχε παίξει σε όλα τα παιχνίδια Κυπέλλου (βλέπε με Ατρόμητο 4-1 και 2-2, με Άρη 1-0 κι 1-0 και με ΑΕΚ 0-3), τις προάλλες στη ρεβάνς με την ΑΕΚ (2-1) ο Ανιγκό έβαλε τον Πασχαλάκη. Κι από εκείνη την στιγμή έξυνα το κεφάλι μου για να καταλάβω γιατί το έκανε ο Γάλλος. Γιατί έδειξε στον δεύτερο του γκολκίπερ ότι δεν του έχει εμπιστοσύνη. Δηλαδή, πίστευε ότι με τον Πασχαλάκη ο Ολυμπιακός θα ανέτρεπε το 0-3 και θα έπαιρνε την πρόκριση;

Νικολακόπουλος: Περί Τζολάκη, Ανδρούτσου, Χασάν…

· Και να που έρχεται τώρα το ποδόσφαιρο και σε βγάζει λάθος. Κτυπάει ο Πασχαλάκης κι εσύ είναι υποχρεωμένος να παίξεις με τον Τζολάκη, που έχει να παίξει μπάλα τρεις ολόκληρους μήνες, από αρχές Φλεβάρη κι εκείνο το 0-3 στη Φιλαδέλφεια. Άλλη μία περίπτωση που μας λέει ότι το ποδόσφαιρο θέλει αρχές…

· Τέλος πάντων, ενόψει του φινάλε της σεζόν ας ελπίσουμε να κρατήσει η ρέντα του Μπακαμπού στο σκοράρισμα, γιατί είδαμε και στο Χαριλάου πόσο δύσκολος είναι ο Ολυμπιακός στο γκολ, με τον Μασούρα να έχει δύο πάρα πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά στη μία να αστοχεί προ κενής από γκολκίπερ εστίας και στην άλλη από πάρα πολύ καλή θέση να πλασάρει πάνω στον Κουέστα.

· Ο Μπακαμπού, πάντως, βγάζει κούραση-όσο είχε φρεσκάδα, δυστυχώς για όχι πάνω από τα πρώτα 30 λεπτά, λειτουργούσε ο Ολυμπιακός επιθετικά. Μετά, άρχισε να…γλιστράει και να παίζει σε πραγματικά χαμηλές στροφές. Όταν δε πέρασε ο Ελ Αράμπι στη θέση του στα τελευταία λεπτά, πάνω που τον είδαμε να ξεμαρκαρίζεται όμορφα και να του βγάζει την ασίστ στο 96’ ο Φορτούνης, τέλειωσε τη φάση με άλλη…πάσα προς τον γκολκίπερ, όπως ο Μασούρας στο 20’…

· Λίγο ζωντανός ήταν μπαίνοντας αλλαγή για 35 λεπτά ο Μπιέλ, όμως όταν ήρθε η ώρα να σουτάρει από καλή θέση, ξανά από πάσα του Φορτούνη, καθυστέρησε και τελικά βάζοντας το σώμα του σωστά ένας αμυντικός, δεν σούταρε καν. Ο Μπιέλ με τον Φορτούνη και τον Ανδρούτσο ήταν οι πρωταγωνιστές της καλής επίθεσης από την οποία προέκυψε η φάση του πέναλτι, με το χέρι στη σέντρα του Ανδρούτσου, που πραγματικά έβγαλε ενέργεια και ήταν μετά τον Φορτούνη ίσως ο μοναδικός παίκτης που προσπαθούσε τόσο πολύ.

Νικολακόπουλος: Περί Τζολάκη, Ανδρούτσου, Χασάν…

· Το κακό με τον Ανδρούτσο είναι ότι εξακολουθεί να μην έχει την αίσθηση της θέσης του δεξιού μπακ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού-βλέπαμε π.χ. στο ξεκίνημα του αγώνα συνεχώς πάσες στην πλάτη του. Κάπως έτσι, αυτή η αδυναμία καλύπτει σε ένα αρκετό βαθμό τα πολλά καλά που προσπαθεί να κάνει, είτε με επεμβάσεις, είτε βγαίνοντας μπροστά, με συνεργασίες και σέντρες, ακόμη και πατώντας την περιοχή για να κυνηγήσει το γκολ.

· Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ανδρούτσος δεν παίρνει ευκαιρίες να παίξει στη θέση του, στα χαφ, όπου ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο θέμα με έλλειψη ενέργειας κι έντασης στο παιχνίδι του. Βλέπουμε κάποιες φορές τον αποκαμωμένο Εμβιλά πραγματικά να μην μπορεί να σταθεί από την κούραση-την Τετάρτη στο Χαριλάου ήταν πάλι φιλότιμος, αλλά νομίζω ότι έδωσε για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν πάσα σε αντίπαλο (!) για να σκοράρει, αλλά ως εκ θαύματος έχουν χαθεί κι οι τέσσερις ευκαιρίες, συνήθως με τον Πασχαλάκη να σώζει. Και πλέον όταν επιχειρεί να σουτάρει, είναι για να κλείνεις τα μάτια. Δεν μπορώ να θυμηθώ, πότε σημάδεψε έστω εστία…

· Κι αφού μιλάμε για τη μεσαία γραμμή: από τον Κασάμι δεν λείπει η διάθεση. Παλεύει για να κλέψει, να κόψει, να περάσει κάποια καλή πάσα, να σουτάρει, όμως όλα τα κάνει σε βαθμό που είναι μάλλον μέτριος. Κι έχει πραγματικά βαρύνει, με συνέπεια να μοιάζει πιο αργός απ΄ ότι είναι. Βλέπεις μπήκε ο Χουάνγκ για 35 λεπτά και είδαμε να βγάζει πραγματικά ωραία μπροστά τον Ρέαμπτσιουκ. Το θέμα είναι μην αρχίσει και ξενερώνει κι ο Κορεάτης, γιατί πρόσεξα ότι έκανε δύο σουτ χωρίς καμία τύχη, σαν να προέκυπτε ένας εκνευρισμός από τις τελικές του.

Νικολακόπουλος: Περί Τζολάκη, Ανδρούτσου, Χασάν…

· Ενέργεια έβγαλε έστω σε αυτό το δεκάλεπτο που έπαιξε ο Ραμόν, ακόμη κι αν από τις ενέργειες του οι μισές ήταν επιπόλαιες. Θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να αντικαταστήσει τον Ρέαμπτσιουκ, που ξέρουμε καλά πώς όταν κουράζεται αρχίζει και πέφτει και πέφτει…Οι τέσσερις σέντρες που επιχείρησε ήταν η μία χειρότερη από την άλλη.

· Τι να σχολιάσει κανείς για το κέντρο της άμυνας, με τον Μπα να κάνει τρεις καλές ενέργειες και άλλες πέντε (!) λάθος, κάποιες φορές δείχνοντας σαν μην ξέρει τι κάνει, και τον Παπασταθόπουλο να καθαρίζει όπως πρέπει μόνο σε τρεις στιγμές σε ολόκληρο το 90λεπτο. Απογοήτευση και για τους δύο, να τους ταλαιπωρεί ο δανεικός στον Άρη Αμπουμπακάρ Καμαρά.

· Κατά τα άλλα, να καταγράψω ότι υπάρχει ένας φόβος στο ιατρικό τιμ της Αλάνιασπορ ότι μπορεί να έχει χιαστούς ο Χασάν, άρα να μείνει έξω έξι μήνες, αλλά η βασική εκτίμηση τους είναι ότι θα την γλιτώσει και θα μείνει τελικά έξω κάπου ενάμιση μήνα από τον τραυματισμό του στο τελευταίο του παιχνίδι για το τουρκικό πρωτάθλημα.

Ακούστε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από τον Κώστα Νικολακόπουλο στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x