Κώστας Νικολακόπουλος

Πολλά προβλήματα φέτος ο Ολυμπιακός με διαιτητές από τη Μακεδονία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή τον ορισμό του Τσακαλίδη στο Λαμία-Ολυμπιακός.

• Διαιτητής από τη Χαλκιδική σφυρίζει λοιπόν σήμερα τον Ολυμπιακό, ο Τσακαλίδης. Ένας ορισμός της ΚΕΔ που αναπόφευκτα έφερε στους ανθρώπους του συλλόγου τα παιχνίδια στην Κηφισιά και στο Βόλο, όπου είχαν πάρα πολλά παράπονα από δύο διαιτητές του Συνδέσμου Μακεδονίας, που ήταν τότε VAR.

• Ο Ολυμπιακός είχε διαμαρτυρηθεί πάρα πολύ έντονα τόσο μετά το 2-2 στο Βόλο με VAR τον Γκορτσίλα, όσο και μετά το 3-2 (με γκολ στο 85’) στην Κηφισιά με VAR τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, καθώς είχε θεωρήσει, καθόλου αδικαιολόγητα, ότι είχε αδικηθεί ξεκάθαρα κι από τους δύο σε μία σειρά από φάσεις. Έκτοτε, η ΚΕΔ δεν ξαναέβαλε τους δύο θεσσαλονικείς σε παιχνίδια του Ολυμπιακού.

• Όρισε τώρα τον Τσακαλίδη από τον Σύνδεσμο… Χαλκιδικής, που από πολλούς θεωρείται ένας ορισμός τουλάχιστον επιπόλαιος, την στιγμή κατά την οποία το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Για σκεφτείτε να αποβάλλει για ψύλλου πήδημα σήμερα στη Λαμία ο Τσακαλίδης κάποιον βασικό παίκτη του Ολυμπιακού, π.χ. τον Έσε κι έτσι ο Έσε να χάσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ…

• Η ελπίδα είναι ο Τσακαλίδης να κάνει σωστά τη δουλειά του και μετά το παιχνίδι να μην έχει κανείς να πει τίποτα, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η Λαμία. Πρόκειται για νέο διαιτητή, 31 ετών, που δεν έχει μέχρι τώρα στην καριέρα του σφυρίξει κάποιο μεγάλο παιχνίδι και μάλλον το σημερινό είναι το πιο σημαντικό, καθότι για τα πλέι οφς.

• Στα τρία χρόνια του στην Α΄ Εθνική έχει παίξει τον Ολυμπιακό μόνο σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου στη Λιβαδειά (νίκη του Λεβαδειακού 3-2!), ενώ αντιθέτως όταν έπαιξε τις άλλες μεγάλες ομάδες αυτές κέρδισαν: Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-3, Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1 και ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 4-0. Σίγουρα δε, έχει σφυρίξει πολύ περισσότερο τη Λαμία: στις τρεις νίκες της, εντός έδρας 2-1 τον ΟΦΗ και 4-2 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου κι εκτός έδρας 2-0 τον Αλμωπό Αριδαίας, αλλά και στην ισοπαλία της 1-1 στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ και στην ήττα της 1-3 εντός έδρας από τον Παναιτωλικό.

• Γενικά, η Λαμία είναι η ομάδα που έχει διαιτητεύσει περισσότερο από κάθε άλλη στην καριέρα του ο Τσακαλίδης. Μάλιστα, στο Λαμία-Ολυμπιακός 1-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε οριστεί ως 4ος. Ποιος ξέρει, να το πω έτσι μεταξύ σοβαρού και αστείου, μπορεί να ορίστηκε στο σημερινό παιχνίδι και για…γούρι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x