Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Φορτούνης, το ρομπότ, το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι κι ο χορός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Φορτούνη, την πάστα του, αλλά και την ευθύνη του.

· Υπήρχαν στιγμές του αγώνα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, που ο Φορτούνης ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από τους υπόλοιπους παίκτες.

· Και σου δημιουργούνταν η εντύπωση ότι αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό είναι ποιοτικότεροι συμπαίκτες, όταν έδινε τις έξοχες πάσες σε Μάνο, Φετφατζίδη και Ναουέλ σε θέσεις για γκολ κι ο πρώτος έχανε το κοντρόλ, ο δεύτερος αστοχούσε χαρακτηριστικά κι ο τρίτος γλιστρούσε…

· Η γνώμη μου, όμως, είναι ότι ο Φορτούνης κακώς αρκείται, αν όντως αρκείται, σε αυτά που μέχρι τώρα δίνει φέτος στον Ολυμπιακό-και δεν είναι καθόλου λίγα, αφού ο ίδιος έχει βάλει έξι γκολ κι έχει φτιάξει άλλα έντεκα!!! Ο Φορτούνης δεν πρέπει να αρκείται σε αυτά και πρέπει να δίνει πολύ περισσότερα, πολύ απλά γιατί μπορεί. Γιατί είναι άλλο επίπεδο.

· Είναι επίπεδο μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η ποιότητα του. Ωστόσο, δεν είναι επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η διάρκεια του. Κι αυτό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να το δει καλύτερα.

·Βλέπω τα δεδομένα του από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν.

· Φοβερός στο πρώτο ματς με τη Λουκέρνη, μέτριος στο δεύτερο… κερδίζει μόνος του εδώ μέσα την Μπέρνλι, μέτριος με τον Λεβαδειακό… Τους παίζει μόνος του μέσα στο Μπέρνλι, μέτριος (για τα δεδομένα του) μετά… Καλός με την Μπέτις, μέτριος μετά…Σούπερ με την ΑΕΚ και χάνει το άλλο ματς για τον τρόπο που πανηγύρισε…Φοβερός στο Λουξεμβούργο, μέτριος στα άλλα ματς… Σούπερ και στη ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ, μέτριος στα άλλα ματς…

· Προσοχή, κι ο Φορτούνης άνθρωπος είναι, δεν είναι ρομπότ. Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να παίζει πάντοτε σούπερ. Αλλά δεν είναι και λογικό για παίκτη της δικής του κλάσης να μην κάνει δύο συνεχόμενα μεγάλα παιχνίδια-γιατί από την αρχή της σεζόν δύο πραγματικά συνεχόμενα πολύ καλά παιχνίδια δεν έχει κάνει...Η, ακόμη και να έχει τέτοια διαφορά απόδοσης π.χ. από ημίχρονο σε ημίχρονο, όπως συνέβη τις προάλλες σε ένα παιχνίδι.

· Κατ' αρχάς είναι ποδοσφαιρικό κρίμα να χάσει και δεύτερο σερί πρωτάθλημα και να μείνει τόσο γρήγορα κι εκτός Ευρώπης και φέτος όπως και πέρσι, ένας παίκτης με την δική του στόφα. Με όλο το σεβασμό στον Μάνταλο που το πήρε πέρσι και στον Πέλκα, που πάει να το πάρει φέτος, αλλά ο Φορτούνης είναι άλλη πάστα, πως να το κάνουμε.

· Όχι. Είναι άδικο να ισχυριστώ ότι ο Φορτούνης μπορεί να τα πάρει μόνος του όλα τα παιχνίδια. Χρειάζονται κι οι άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού να δώσουν το κάτι παραπάνω κι επί τούτου δεν χωράει καμία αμφιβολία. Όμως, ο Φορτούνης πρέπει να σέρνει πρώτος το χορό, όσο περισσότερες φορές γίνεται. Πολύ απλά γιατί είναι ο καλύτερος απ΄ όλους. Κι έχει ευθύνη απέναντι στο ίδιο το ταλέντο του πρώτα απ' όλα…

· Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τη ρεβάνς με την Μπέτις για να κάνει για πρώτη φορά φέτος ένα δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο παιχνίδι ο Φόρτου. Άλλωστε, στο Περιστέρι ένα ημίχρονο ήταν, ούτε καν ολόκληρο παιχνίδι, αφού δεν τον έβαλε από την αρχή ο προπονητής!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x