Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μασούρας σε «νέο» ρόλο και το «θέμα» με τον πάγκο του Ολυμπιακού αύριο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr το αυριανό κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.

• Για πολλούς ήταν ευχάριστη έκπληξη η εικόνα του Μασούρα σε ρόλο μεσοκυνηγού, όπως τον χρησιμοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς στο μεγαλύτερο διάσημα του αγώνα με τον Παναιτωλικό το Σάββατο. Όχι, όμως, για όσους τον είχαμε παρακολουθήσει στον Πανιώνιο.

• Ο Έλληνας διεθνής είχε παίξει επανειλημμένως, ιδίως στο περσινό πρωτάθλημα, πριν κάνει τη μεταγραφή του, σε ρόλο κεντρικού επιθετικού χαφ, δηλαδή στον άξονα, πίσω από τον σέντερ φορ. Κι είχε πάει και μια χαρά. Ακριβώς γιατί έχει στοιχεία που τον βοηθάνε να παίξει καλά από τον άξονα, όπως το είδαμε και στο Αγρίνιο-άσχετα αν το παιχνίδι δεν προσφέρεται για τα πιο ασφαλή συμπεράσματα, μία γεύση μας άφησε.

• Ο Μασούρας, αντίθετα, δεν έχει σε υψηλό βαθμό ένα στοιχείο από αυτά που διακρίνουν τους ακραίους κυνηγούς, την ντρίμπλα στο ένας μ΄ ένα σε κλειστούς χώρους. Ούτε είναι κάποιος…σπρίντερ. Με μείον αυτά τα δύο στοιχεία, κάποιες φορές δυσκολεύεται από τα άκρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσφέρει κι από εκεί πολύ καλές υπηρεσίες στην ομάδα, εκτελεστικά, αλλά και ανασταλτικά.

• Παίζοντας, ωστόσο, στον άξονα, για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, διαπιστώσαμε ότι και κάθετη πάσα έχει (μισό γκολ ήταν η μπαλιά του στον Σουντανί, που στο 36’ πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ κι έχασε την ευκαιρία) και μπορεί σε αυτό τον ελεύθερο ρόλο αφενός μεν να φύγει στην πλάτη της άμυνας και με ζυγισμένη σέντρα να φτιάξει ένα γκολ (βλέπε το 2-0 του Ελ Αραμπί με την κεφαλιά), αφετέρου δε να χωθεί σαν κρυφός κυνηγός και να φτάσει ο ίδιος στην ευκαιρία (άλλο που έχασε το κοντρόλ και δεν τέλειωσε τη φάση).

• Γενικά ο Μασούρας είναι παίκτης, που μπορεί να παίξει με τη μία (όπως το είδαμε στην ταχύτητα με την οποία πάσαρε δύο φορές στη φάση του 1-0 του Ποντένσε), να σουτάρει καλά, αλλά και να πιέσει ψηλά την αντίπαλη άμυνα, να κλέψει μπάλες, να ξεκινήσει πραγματικά την άμυνα του Ολυμπιακού από την επίθεση.

• Κατά την εκτίμηση μου ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε αύριο, μην έχοντας στη διάθεση του τον Βαλμπουενά, να ξεκινήσει με τον Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί κι όχι να παίξει με 4-3-3, δηλαδή και με Γκιγέρμε και με Καμαρά και με Μπουχαλάκη στα χαφ. Αν θα το κάνει; Θα το σκεφθεί νομίζω δέκα φορές, γιατί αν βάλει τον Μασούρα σε αυτή τη θέση, θα πρέπει να παίξει στο αριστερό άκρο της επίθεσης ένας εκ των Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα, Γκερέρο.

• Ο προπονητής, όμως, βλέπει ότι οι δύο μικροί δείχνουν ακόμη άγουροι για να ξεκινήσουν παιχνίδι σε τέτοιο επίπεδο (αν κι ίσως ο Σέρβος εξτρέμ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα θα είχε κι ένα εξτρά κίνητρο…). Εφόσον δε βάλει τον Γκερέρο βασικό, τότε ποιόν θα είχε στον πάγκο, αν χρειαστεί για να τον βοηθήσει σαν αλλαγή, από την στιγμή που ο Σουντανί είναι εκτός λίστας (κακώς όπως αποδεικνύεται σε όλη τη φάση των ομίλων…);

• Με Ποντένσε, Αραμπί, Γκερέρο στην επίθεση και Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη (Καμαρά), Μασούρα στα χαφ, στον πάγκο θα είναι οι Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα, Καμαρά (Μπουχαλάκης), άντε κι ο (ουσιαστικά ανενεργός πια) Μπενζιά, αν μπει στην 18άδα. Ποιος από αυτούς μπορεί να μπει και να αλλάξει το παιχνίδι, αν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός;

• Μόνο ο Ραντζέλοβιτς, αν βεβαίως θυμηθεί την παρουσία του το καλοκαίρι, τότε που είχε μπει αλλαγή με την Μπασάκσεχιρ, όταν είχε κερδίσει πέναλτι και με την Κράσνονταρ, όταν είχε βάλει δύο γκολ…

Ο Αβραάμ θα δοκιμάσει το πόδι του στην βραδινή προπόνηση. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά νομίζω ότι υπό τις καλύτερες των συνθηκών θα είναι για πάγκο αύριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x