Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει αβαντάζ το χάντικαπ του προγράμματος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr τη δυσκολία του προγράμματος του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα κι εξηγεί πώς μπορεί να μετατρέψει το ντεζαβαντάζ σε πλεονέκτημα…

• Πραγματικά φαίνεται ως ένα χάντικαπ για τον Ολυμπιακό αυτή η ιδιαιτερότητα του προγράμματος του στο νέο πρωτάθλημα, να παίζει εννιά παιχνίδια εκτός έδρας στον β΄ γύρο! Και δη τρία σερί παιχνίδια στην επαρχία (Λιβαδειά, Γιάννινα, Τρίπολη) σε ένα δύσκολο ποδοσφαιρικά μήνα όπως ο Γενάρης, με βαρείς αγωνιστικούς χώρους, κακοκαιρία κλπ, κλπ.

• Ας το πάρουμε, όμως, ανάποδα! Γιατί ο Ολυμπιακός αν το πάει καλά το έργο, μπορεί να μετατρέψει σε πλεονέκτημα αυτό το μειονέκτημα! Ας σκεφθούμε ότι θα παίξει εννιά παιχνίδια στον α΄ γύρο μέσα στο Καραϊσκάκη και μόνο έξι μακριά από αυτό! Άρα, αν εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα μπορεί να κάνει ένα καλό α΄ γύρο και να αποκτήσει άλλη ψυχολογία ενόψει του β΄ μισού της σεζόν…

• Επιπλέον, επειδή έχουμε να κάνουμε με μία νέα ομάδα, με καινούργιο προπονητή και 16 καινούργιους παίκτες, που σύντομα θα γίνουν…20 (!), μία ομάδα που τώρα χτίζεται, μπορεί να του βγει σε καλό που ξεκινάει το πρωτάθλημα με τρεις σερί αγώνες στο σπίτι του (με Λεβαδειακό, ΠΑΣ κι Αστέρα). Τώρα δηλαδή που βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε διαδικασία να μοντάρει και να δέσει, θα παίζει συνεχώς στην αρχή μέσα στο Καραϊσκάκη, άρα θεωρητικά θα έχει πιο εύκολο έργο…

• Κι είναι και το άλλο: αποφεύγοντας μέσα στον Αύγουστο τις μετακινήσεις, διευκολύνεται για τα παιχνίδια των πλέϊ οφς του Γιουρόπα Λιγκ. Έχει στις 23 το πρώτο ματς με την αγγλική Μπέρνλεϊ η, την τούρκικη Μπασάκσεχιρ, στις 26 το Λεβαδειακό μέσα, στις 30 την ευρωπαϊκή ρεβάνς και στις 2 Σεπτέμβρη τον ΠΑΣ μέσα.

• Κοινώς, ο Ολυμπιακός μπορεί υπό προϋποθέσεις να κάνει αβαντάζ το ντεζαβαντάζ που του προέκυψε από τη συγκυρία να κληρωθεί αυτός με τον ΠΑΣ την 2η αγωνιστική στα Γιάννινα! Διότι ο ΠΑΣ είχε ζητήσει πριν την κλήρωση, το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδια να αλλάξει και να το δώσει εκτός έδρας, λόγω θεμάτων με το γήπεδο του. Οι υπόλοιπες ομάδες το δέχθηκαν και η κλήρωσε έφερε τον Ολυμπιακό αντίπαλο του, με συνέπεια να αλλάξει το ματς κι από ΠΑΣ-Ολυμπιακός να γίνει Ολυμπιακός-ΠΑΣ!

• Γενικά, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το πρόγραμμα δεν είναι καλό για τον Ολυμπιακό, για δύο ακόμη λόγους, πέραν του προφανούς, των τριών σερί αγώνων στην επαρχία μέσα στο Γενάρη.

• Πρώτον, γιατί παίζει δύο σερί ντέρμπι κι αυτό ποτέ δεν είναι καλό. Έχει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ την 5η αγωνιστική κι ΑΕΚ-Ολυμπιακός την 6η. Έτσι, όταν ο Ολυμπιακός θα πάει στο ΟΑΚΑ να παίξει με την ΑΕΚ, αυτός θα προέρχεται από ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ θα προέρχεται από παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Μάλιστα, μετά την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός θα παίξει πάλι εκτός έδρας, με τον ΟΦΗ.

• Δεύτερον, γιατί έχει στη συνέχεια κι άλλη τριάδα σκληρών αγώνων: με τον Άρη στο Χαριλάου την 9ηαγωνιστική, με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη την 10η και με Ατρόμητο στο Περιστέρι την 11η.

• Κι ακριβώς αυτό το σκηνικό κάνει και πιο επιτακτική την ανάγκη για ένα καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού. Γιατί θα είναι πραγματικά σημαντικό να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του ντέρμπι της χρονιάς, την 5η αγωνιστική, έχοντας μόνο νίκες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, τα τρία σερί στο Καραϊσκάκη και εκείνο με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την 4η αγωνιστική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x