Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός θα κάνει δύο-τρεις μεταγραφές 11άδας, μέσα σε δύο μέρες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει, σχολιάζει και προβλέπει μέσα από το sport-fm.gr κάποια πράγματα για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού!

· Είναι αλήθεια ότι ο Μαρινάκης είχε δηλώσει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ότι ο Ολυμπιακός θα ανακοίνωνε "σε λίγο καιρό" κάποιες σημαντικές μεταγραφές.

· Εξίσου αλήθεια είναι ότι έκτοτε ανακοινώθηκε μόνο η μεταγραφή του Βαλμπουενά.

· Προφανέστατα, κάποιες μεταγραφές που θεωρούσαν στον Ολυμπιακό ότι θα τις είχαν υλοποιήσει, δεν τους "βγήκαν". Είτε αυτές είναι ο Μπεργκ κι ο Ματιέ, όπως κατά βάση υποψιαζόμαστε, είτε κάποιες άλλες, που δεν τις ξέρουμε.

· Αλλά ας έχουμε υπόψιν μας κάτι: το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί, για διάφορους λόγους, να μην παίρνει παίκτη για δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες (!), αλλά κάποια στιγμή θα πάρει δύο και τρεις παίκτες μαζί, μέσα σε ένα διήμερο!

· Και θα με θυμηθείτε ότι αυτό θα συμβεί και τώρα! Εδώ και 20 μέρες (27 Μάη, ανακοίνωση Βαλμπουενά), όντως ο σύλλογος δεν έχει κάνει μεταγραφή. Αλλά μέσα σε αυτή την εβδομάδα (θέλω να πιστεύω) η, το αργότερο στις αρχές της άλλη εβδομάδας, θα έχουμε μπαράζ μεταγραφών στον Ολυμπιακό. Θα αποκτηθούν δύο η, τρεις παίκτες της ενδεκάδας, ο ένας μετά τον άλλο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και, μαθηματικά είναι αυτά, θα το ξαναδούμε!

· Γενικά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη κι ο λιγότερο καλόπιστος, δεν μπορεί παρά να δεχθεί ότι ο Ολυμπιακός πάντοτε κάνει μεταγραφές. Καλές κι ακριβές μεταγραφές. Για την ακρίβεια, εγώ θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός…παρακάνει μεταγραφές! Κάνει δηλαδή σχεδόν πάντα παραπάνω από τις μεταγραφές που του χρειάζονται!

· Να πει κάποιος ότι ορισμένες φορές τις καθυστερεί ο Ολυμπιακός η, ότι τέλος πάντων δεν τις πραγματοποιεί τόσο έγκαιρα όσο χρειάζεται, αυτό είναι δεκτό, γιατί είναι αληθές. Αν θέλετε δε την άποψη μου, ίσως θα ήταν και προτιμότερο να παίρνει ο Ολυμπιακός λιγότερο γνωστούς και ποιοτικούς (και λιγότερο ακριβούς) παίκτες, αλλά να τους έχει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

· Αλλά, ο Ολυμπιακός προσπαθεί πάντοτε να κάνει τα μεταγραφικά ψώνια του από όσο το δυνατόν πιο ψηλά ράφια, για τα δικά του πάντοτε δεδομένα. Και όταν συζητάς για παίκτες που ανήκουν σε αγγλικές (Καρίγιο σε Σάουθαμπτον, Μουνιέ σε Χάντερσφιλντ) και ισπανικές (Σεμέδο σε Βιγιαρεάλ) ομάδες, για παίκτες της Μπαρτσελόνα (Βερμάελεν) και της Μπενφίκα (Φακούντο), για παίκτες με κασέ δύο και τρία εκ. Ευρώ ετησίως (Ματιέ, Σκρτελ, Μπεργκ), δεν είναι εύκολο να τελειώσεις τις μεταγραφές σου, όσο γρήγορα θέλεις.

· Θα σου κάτσουν κάποιες τέτοιες κινήσεις, όπως συνέβη με τον Βαλμπουενά, αλλά οι περισσότερες είναι δύσκολο να σου κάτσουν, ειδικά στον χρόνο που θέλεις εσύ. Ας παρατηρήσουμε ότι η Σάουθαμπτον αγόρασε τον Καρίγιο με 22 εκ. Ευρώ, η Μπαρτσελόνα τον Βερμάελεν με 19, η Βιγιαρεάλ τον Σεμέδο με 14 και η Χάντερσφιλντ τον Μουνιέ με 13… Ο δε Φακούντο για να υπογράψει στην Μπενφίκα, ως ελεύθερος από τη Σαχτάρ, πήρε πέντε εκ. Ευρώ προκαταβολή και εισπράττει κι άλλα 2,5 εκ. Ευρώ ετησίως…

· Έχω δε την αίσθηση ότι ακριβώς επειδή βλέπει ο Ολυμπιακός ότι κάποιες λύσεις δεν προχωράνε τόσο γρήγορα όσο τις χρειάζεται, θα επιμείνει λίγο ακόμη, αλλιώς μπορεί να πάει για άλλα από βδομάδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x