Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός το πήγε φέτος πιο έξυπνα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το sport-fm.gr τη φετινή μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού…

· Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές στον Ολυμπιακό και έχουμε μπροστά μας ολόκληρο το κάδρο, μπορούμε να βγάλουμε και πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα για την πολιτική που ακολούθησε ο σύλλογος-και που όπως σας είχα προϊδεάσει ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

· Τότε, ο Ολυμπιακός κατά βάση έκανε δύο πράγματα: πρώτον είχε αγοράσει ένα σωρό παίκτες με ένα σκασμό λεφτά και δεύτερον είχε ακούσει τυφλά ό,τι του είχε πει ο προπονητής του, ο Χάσι, φέρνοντας στο Ρέντη μία ολόκληρη βελγική παροικία.

· Τώρα, ο Ολυμπιακός το πήγε πιο προσεκτικά- το λες και πιο έξυπνα. Έδωσε σε ομάδες για αγορές παικτών περίπου 6 εκ. Ευρώ (για Γκιγέρμε, Μεριά, Καμαρά, Ναουέλ, Μασούρα, Μάνο), περίπου το ένα τρίτο απ΄ όσα είχε δώσει πέρσι. Και προτίμησε να ενισχυθεί κατά βάση από την ελεύθερη αγορά παικτών.

· Από τη συγκεκριμένη δεξαμενή πήρε εφτά παίκτες: Τουρέ, Ποντένσε, Νάτχο, Λάζαρο, Γκερέρο, Τοροσίδη, Φετφατζίδη. Αντίθετα με το περασμένο καλοκαίρι που ουσιαστικά ως ελεύθερο είχε πάρει μόνο έναν-και ποιόν, τον Εμενίκε, με ειδική συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε.

· Όπως επίσης ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε κι από την πλατφόρμα των δανεικών παικτών του, γυρίζοντας πίσω Γιαννιώτη, Μπουχαλάκη και Τσιμίκα, την στιγμή που πέρσι ουσιαστικά είχε πάρει πίσω μόνο τον Μπεν.

· Επιπλέον ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά ναι μεν πήρε στον προπονητή τους παίκτες που ήθελε από την αγορά που ήξερε, την Πορτογαλία (Χασάν, Μιράντα, Σα), αλλά τους πήρε ως δανεικούς. Αυτό σημαίνει ότι θα τους δει όλη τη σεζόν κι αν του κάνουν, θα τους αγοράσει. Αν όχι, θα τους επιστρέψει πίσω.

· Και, για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι και το άλλο: επειδή ο προπονητής στον Ολυμπιακό δεν είναι και το πιο…σταθερό σημείο του κόσμου, αν φύγει (φτου φτου φτου!) ο Μαρτίνς, δεν θα έχει αφήσει πίσω του μία καραβιά Πορτογάλων, που έχουν ακριβοπληρωθεί κι έχουν συμβόλαια της τάξης του ενός εκατομμυρίου Ευρώ, όπως είχε συμβεί με τον Χάσι και τους Οφόε, Ένγκελς, Ζιλέ, Προτό…

· Μόνο τον Καρσελά είχε πάρει δανεικό ο Ολυμπιακός πέρσι απ΄ όλους τους Βέλγους, ενώ, αντίθετα, τώρα έχει πάρει με κανονικό συμβόλαιο (κι όχι δανεισμό) από τους Πορτογάλους μόνο τον Ποντένσε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x