Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ομάρ χρωστάει κι αυτός «κάτι» στον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την επέκταση της συνεργασίας του Ομάρ με τον Ολυμπιακό.

***Ο ίδιος ο Ομάρ λοιπόν αποκάλυψε ότι υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Η συνεργασία των δύο πλευρών έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι κι ο σύλλογος από το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε κάνει την σχετική προσφορά επέκτασης του συμβολαίου στον παίκτη κι αυτός την αποδέχθηκε, όπως ήταν λογικό κι όπως μας είχε προϊδεάσει ο ίδιος με άλλες δηλώσεις του, στις 30 Αυγούστου.

***Ο Ομάρ είχε έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014, στα 22 προς 23 χρόνια του, μετά τον υποβιβασμό της Μπράουνσβαϊχ από την Μπουντεσλίγκα. Η απόκτηση του είχε κοστίσει ψίχουλα και την πρώτη διετία του στο Ρέντη βοήθησε την ομάδα-όπως και βοηθήθηκε από την ομάδα. Πήρε δύο πρωταθλήματα, έπαιξε βασικός δύο σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ κι έγινε πιά βασική μονάδα στην Εθνική Νορβηγίας.

***Μόνο που εδώ κι ενάμιση χρόνο ο Ελαμπντελουί κι ο Ολυμπιακός βιώνουν μία άλλη, διαφορετική κατάσταση στη μεταξύ τους συνεργασία. Όλα ξεκίνησαν από την ατυχία του Ομάρ το Μάη του 2016 να σπάσει το πόδι του σε μία προπόνηση στο Ρέντη, παραμονές του τελικού. Αυτά βεβαίως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει 18 ολόκληροι μήνες και δεν έχουμε δει ακόμη τον Ομάρ που ξέραμε.

***Είναι προφανές ότι δεν πήγαν όλα όπως αναμένονταν με τον τραυματισμό του, σε σχέση με την επέμβαση και με την αποκατάσταση του τραυματισμού του, που έγιναν στο Κατάρ, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του παίκτη. Ούτε, όμως στου Ρέντη η συνέχεια ήταν η προσδοκώμενη κι όλα πήγαν πιο πίσω.

***Η επιστροφή του Ομάρ στην δράση, πριν ένα ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβρη του 2016, δεν τον βρήκε δυνατό. Μέχρι τα μέσα της σεζόν έπαιξε όλα κι όλα τέσσερα παιχνίδια (ενάμιση στο πρωτάθλημα, ένα στο Γιουρόπα κι ένα στο Κύπελλο). Ο Φιγκέϊρας είχε κερδίσει εύκολα τη θέση στην ενδεκάδα επί Μπέντο κι ο Ομάρ προτίμησε το Γενάρη να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία, στη Χαλ, με τον γνώριμο του από τον Ολυμπιακό Μάρκο Σίλβα.

***Κι εκεί όμως μία από τα ίδια. Έπαιξε οκτώ παιχνίδια σε ενάμιση μήνα και μετά πάλι ένας τραυματισμός τον πήγε πίσω, με συνέπεια να κάνει μόλις άλλο ένα παιχνίδι ως το τέλος της σεζόν και το καλοκαίρι να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αφού ούτε η Χαλ, ούτε η Γουότφορντ, στην οποία πήγε ο Μάρκο Σίλβα, ενδιαφέρθηκε να τον πάρει.

***Ενδιαφέρθηκε, όμως, γι΄ αυτόν τόσο ο Χάσι, που ήταν κοινό μυστικό στο Ρέντη ότι τον προτιμούσε από τον Φιγκέϊρας, όσο κι ο Ολυμπιακός, που ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, έσπευσε να του προσφέρει ένα καινούργιο, μολονότι δεν έκανε πειστικές εμφανίσεις ούτε το καλοκαίρι, ούτε το Σεπτέμβρη.

***Ο Ομάρ μέχρι τώρα στη νέα σεζόν έχει παίξει από τα 13 παιχνίδια του Ολυμπιακού σε τρία ευρωπαϊκά, σε δύο πρωταθλήματος και σε ένα Κυπέλλου, όταν κι έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Παραμονές του κρίσιμου πρώτου αγώνα με την Παρτιζάν παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και τέθηκε εκτός μάχης, ενώ υπολογίζονταν για βασικός. Παραμονές των αγώνων πρωταθλήματος με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο εμφάνισε συμπτώματα ίωσης και τέθηκε πάλι νοκ άουτ, με συνέπεια ο Φιγκέϊρας να παίξει τραυματίας κόντρα στο Περιστέρι.

***Ποια είναι η ουσία: ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύθηκε τον Ομάρ όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και όταν ήταν στα κάτω του. Και γι΄ αυτό και του έδωσε τώρα κι ένα καινούργιο συμβόλαιο. Κάτι «χρωστάει» κι ο Ομάρ στον Ολυμπιακό. Καλός παίκτης είναι, πρέπει κι αυτός να αρχίσει πάλι να βοηθάει περισσότερο την ομάδα. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς μεμψιμοιρίες, αλλά με πίστη και συγκέντρωση στον στόχο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x