Κώστας Νικολακόπουλος

Ο ρόμβος λύση στο επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει μέσα από το sport-fm.gr…ιδέες για την επίλυση του επιθετικού προβλήματος του Ολυμπιακού.

• Το μεγάλο θέμα στον Ολυμπιακό είναι την επίθεση, πολύ απλά γιατί παίρνει ελάχιστα γκολ από τους σέντερ φορ και σχεδόν καθόλου από τους εξτρέμ! Εξίσου επώδυνο είναι ότι από τους ακραίους κυνηγούς παίρνει κι ελάχιστες ασίστ.

• Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο μεν Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έχει σε τέσσερα ματς τρία γκολ, όλα μετά το 89’ και με το σκορ 0-3 (με Σπόρτινγκ μέσα και Μπαρτσελόνα έξω), στο δε πρωτάθλημα έχει ήττες 0-1 από Παναθηναϊκό κι Ατρόμητο και ισοπαλίες 1-1 με Αστέρα και Ξάνθη, οι δε δύο από τις τέσσερις νίκες του είναι με 1-0 (με ΠΑΟΚ και Λαμία)…Άρα, από τις εννιά πρώτες αγωνιστικές, στις έξι έχει ενεργητικό ένα , κανένα γκολ.

• Πώς όμως να έχει καλύτερα αποτελέσματα, όταν από την αρχή της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις ο Πάρντο έχει βάλει γκολ μόνο σε ένα ματς, ο Μάριν σε δύο, ο Καρσελά σε ένα, ο Σεμπά σε κανένα κι ο Ανδρούτσος, που περιστασιακά παίζει στα άκρα, επίσης σε κανένα…

• Και σκέφτομαι μήπως ήταν μία λύση για τον Ολυμπιακό, αφού δεν παίρνει γκολ κι ασίστ από τους εξτρέμ, να παίξει χωρίς εξτρέμ! Να παίξει για πρώτη φορά με 4-4-2, αλλά με ρόμβο στα χαφ και με δύο επιθετικούς! Δύο εκ των Ανσαριφάρντ, Εμενίκε, Μπεν, Τζούρτζεβιτς. Η, με έναν από αυτούς και τον Φορτούνη σε πολύ επιθετικό ρόλο, όχι βέβαια σέντερ φορ, αλλά λίγο πίσω από τον φορ.

• Η τετράδα του ρόμβου θα μπορούσε να είχε μπροστά από την άμυνα τον Ταχτσίδη ως κόφτη και πίσω από τους δύο κυνηγούς τον Οτζίτζα ως δημιουργό. Και στο πλάϊ, σαν εσωτερικούς χαφ, τον Ρομάο και έναν εκ των Ανδρούτσου, Ζιλέ, Μαρτίνς.

• Ο Ρομάο σε περίπου τέτοιο ρόλο στα τρία ματς του Τσάμπιονς Λιγκ επί Λεμονή ήταν καλός, γιατί μπορεί να βοηθάει και αμυντικά, αλλά και να βγαίνει και μπροστά, για να κάνει μία καλή πάσα η, και σαν κρυφός κυνηγός ακόμη. Ο Ανδρούτσος παίζει σαν εσωτερικός χαφ σε μόνιμη βάση στην Εθνική Ελπίδων κι ο Μαρτίνς με τον Ζιλέ έχουν παίξει επανειλημμένως σε αυτή τη θέση στην καριέρα τους.

• Ο ρόμβος θα μπορούσε εύκολα να λειτουργήσει, και ίσως και καλύτερα ακόμη, και με τον Φορτούνη πίσω από τους δύο σέντερ φορ. Κι από εκεί και πέρα, τον Οτζίτζα εσωτερικό χαφ από τη μία πλευρά και τον Ρομάο από την άλλη, με τον Ταχτσίδη κόφτη.

• Έτσι, χωράνε σε μία ενδεκάδα οι πιο ποιοτικοί παίκτες του Ολυμπιακού στον άξονα, που είναι πολλοί, αλλά παίζει κι η ομάδα με δύο επιθετικούς κι έτσι μπορεί να πιέσει περισσότερο την αντίπαλη επίθεση. Θεωρητικά πάντα.

• Βεβαίως, εδώ υπάρχουν δύο παράπλευρα ζητήματα. Το ένα ότι αυτά τα πράγματα σωστό είναι να δουλεύονται στην προετοιμασία κι όχι μεσούσης της σεζόν. Και το δεύτερο ότι πρέπει αφενός μεν οι μπακ σου (Ομάρ η, Φιγκέϊρας και Κούτρης) να είναι στο 100% σε κάθε ματς, μπρος και πίσω και δεύτερον οι εσωτερικοί χαφ να βοηθάνε αμυντικά τα μπακ. Κι ο μεν Ρομάο θα το κάνει, αλλά δεν ξέρω ο Οτζίτζα πόσο αποτελεσματικός θα είναι. Αυτός που μπορεί να το κάνει αυτό με συνέπεια είναι ο Ανδρούτσος, με τον Οτζίτζα δεκάρι και τον Φορτούνη κοντά στον σέντερ φορ κι όχι στην τετράδα των χαφ.

• Δεν ξέρω, με τέτοια επιθετική ανομβρία, νομίζω ότι θα μπορούσε ο ρόμβος και δύο φορ μπροστά να βοηθήσει, σε πάρα πολλά ματς, ειδικά στην Ελλάδα. Γιατί ήδη άρχισαν όλοι να μιλάνε για μεταγραφές, αλλά μέχρι την 1η Γενάρη ο Ολυμπιακός έχει να δώσει εννιά ματς. Κι αν δεν βρει λύσεις σε αυτά τα εννιά ματς, το δεύτερο μισό της σεζόν θα είναι βουνό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x