Κώστας Νικολακόπουλος

Οι… ασίστ του Σα, η ωριμότητα του Μασούρα και το σπριντ 75μ. του Ραντζέλοβιτς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, με αφορμή το τελευταίο φιλικό του στην Πολωνία.

• Κάποια πραγματάκια από τις σημειώσεις μου στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού.

• Κατ΄ αρχάς μου έκανε εντύπωση πώς πήγε να την πατήσει ο Ζοσέ Σα στα 30 δευτερόλεπτα! Όταν στο αμέσως προηγούμενο φιλικό, ο Σιαμπάνης είχε κάνει δώρο στους Πολωνούς ένα γκολ χάνοντας την μπάλα μέσα από τα πόδια του, ο έμπειρος Πορτογάλος επιχείρησε να…ντριμπλάρει αντίπαλο του, έχασε τον έλεγχο της μπάλας κι υποχρεώθηκε μετά σε πλονζόν στα πόδια του, για να σώσει την εστία του.

• Το ωραίο είναι ότι ο πιο πιτσιρικάς από τους τρεις γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο ούτε καν 17χρονος Τζολάκης, περνώντας στη συνέχεια του αγώνα ως αλλαγή, επιχείρησε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον Σα, αλλά με ξεχωριστή επιτυχία και ψυχραιμία! Γενικά δε, όσο τον βλέπω τον πιτσιρικά, τόσο μου αρέσει. Όταν χρειάστηκε χα διώξει την μπάλα σε ένα δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα, το έκανε χωρίς να αιφνιδιαστεί κι όταν χρειάστηκε να βγει να κάνει έξοδο σε κόρνερ το έκανε. Στο δε πρώτο φιλικό, που ήταν σε ολόκληρο το 90λεπτο κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, είχε σταθεί μια χαρά. Και δεν είμαι βέβαιος ότι ο Σιαμπάνης θα τον προσπεράσει στην ιεραρχία.

• Παρεμπιπτόντως, αναφορικά με τον Σα, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βγάζει μπαλιά για γκολ σε συμπαίκτη του! Στο προηγούμενο φιλικό το έχασε ο Ποντένσε, αλλά αυτή τη φορά το έβαλε ο Γκερέρο. Για να αποδειχθεί ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, γκολ μπορεί να έρθουν κι από καλές βαθιές μπαλιές του τερματοφύλακα. Όταν δεν το βλέπουμε σε μία συνέχεια, γιατί κι από μία τέτοια πάσα του Σιαμπάνη είχε βγει ευκαιρία στο προηγούμενο φιλικό, σημαίνει ότι έχει γίνει δουλειά από τον προπονητή των γκολκίπερ (τον Αγριογιάννη)…

• Βέβαια, από το τελευταίο φιλικό, το 5-0, άρεσε πολύ η ωριμότητα που έβγαλε σε όλο το παιχνίδι του (στα 62 λεπτά που έπαιξε) ο Μασούρας, σε πλήρη αντίθεση με την ανωριμότητα του στο αμέσως προηγούμενο φιλικό, όταν δεν είχε δώσει την μπάλα στον ευρισκόμενο δίπλα του Βαλμπουενά, που θα έβγαινε έτσι φάτσα απέναντι στον γκολκίπερ.

• Αυτή τη φορά ο Έλληνας διεθνής έκανε ένα απολύτως ώριμο 60λεπτο. Όταν έπρεπε να σουτάρει, σούταρε (κι έτσι προήλθε το 1-0 από τον Μπα). Όταν έπρεπε να πασάρει, πάσαρε (έτσι ήρθε το 2-0 από τον Γκερέρο). Όταν έπρεπε να βγάλει κάθετη, έβγαλε κάθετη (έτσι ήρθε το 3-0 από τον Γκερέρο)! Ουσιαστικά δηλαδή, από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν και τα τρία γκολ στο α΄ ημίχρονο, ενώ επανειλημμένως έκλεψε μπάλες, βοήθησε στην άμυνα και ήταν συνεπής στο παιχνίδι του και αριστερά και δεξιά. Δουλειά στις σέντρες χρειάζεται και να συνεχίσει έτσι.

• Σίγουρα άρεσε κι ο άλλος εξτρέμ που πήρε τη θέση του, ο Ραντζέλοβιτς. Μας είχε προϊδεάσει και στο προηγούμενο φιλικό που είχε παίξει μισή ώρα, αλλά ήταν ακόμη καλύτερος στο 30λεπτο του τελευταίου φιλικού. Το αποκορύφωμα ήταν η δεξιοτεχνική σέντρα του στη φάση του γκολ του Φορτούνη. Μόνο που σταθήκαμε όλοι στην πραγματικά σεμιναριακού επιπέδου σέντρα από τα αριστερά με το δεξί πόδι, υποτιμώντας κάτι πάρα πολύ σημαντικό: την εκπληκτική κούρσα 75 μέτρων (!!!) που έκανε ο μικρός, από την άμυνα του Ολυμπιακού στην επίθεση. Κι άλλο είναι να βγάζεις τέτοια σέντρα απλά ευρισκόμενος σε θέση εξτρέμ κι άλλο να την βγάζεις μετά από σπριντ 75 μέτρων…

• Ο δε Ραντζέλοβιτς λίγο μετά έκανε κι άλλη καλή σέντρα, αυτή τη φορά από δεξιά, που έφερε φάση για γκολ στον Ντούρμισαϊ, δείχνοντας γενικά ότι το «έχει» αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού-να τον δούμε, τώρα που λογικά θα πάρει και περισσότερο πάνω του, και τι θα κάνει σε εκτελεστικό επίπεδο. Είναι δε σημαντικό ότι γυρίζει και κάνει άμυνα κι όταν μία φορά έχασε την μπάλα, «επέστρεψε» και την ξανακέρδισε. Τσακαλάκος δείχνει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x