Κώστας Νικολακόπουλος

Οι γκολάρες του Σάμαρη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος…δεν ασχολείται με τη διαιτησία στο σχόλιό του στο sport-fm.gr μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

· Είχα επισημάνει ότι τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι περίεργα. Γιατί είναι τα μόνα στα οποία αυτός που προηγείται σπάνια κερδίζει! Είδαμε ότι η ιστορία επαναλήφθηκε κι αυτή τη φορά.

· Για τον τρόπο που επέλεξε να παίξει ο ΠΑΟΚ και τον τρόπο που επέλεξε να σφυρίξει ο Κάκος έχουν ήδη αναφερθεί πολλά. Και δικαιολογημένα. Τόσο εχθρική διαιτησία σε ντέρμπι είχα να δω καιρό.

· Αλλά θέλω να σταθώ κάπου αλλού. Στο Σάμαρη και τις γκολάρες που βάζει. Οκέϊ, τέσσερα γκολ δεν είναι πολλά σε μία σεζόν, που φτάνει στο τέλος της. Αλλά δεν είναι και λίγα για ένα μέσο, που συνήθως παίζει εξάρι κι ενίοτε οκτάρι.

· Όμως, μιλάμε για τέσσερις γκολάρες. Δύο με απευθείας φάουλ (στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και στο Φάληρο με τον Πανιώνιο) και άλλα δύο με πραγματικά άπιαστα σουτ: ένα στη Ριζούπολη, με εναέριο βολέ κι ένα χθες στην Τούμπα, με τον κεραυνό από τα 22 μέτρα.

· Και να το πάω λίγο πιο μακριά. Μήπως αυτή την ικανότητα του Σάμαρη στο γκολ, πρέπει να κοιτάξει ο Ολυμπιακός, ο Μίτσελ δηλαδή, να την αξιοποιήσει περισσότερο και καλύτερα; Γιατί δεν είναι εύκολο να βρίσκεις αμυντικογενή χαφ, όπως παίζει ο Σάμαρης στον Ολυμπιακό, με καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

· Μάλιστα δεν μπορεί να είναι συγκυριακό αυτό το πράγμα με τον Σάμαρη, γιατί πέρσι στον Πανιώνιο, σε μόλις 19 παιχνίδια βασικός, είχε πετύχει πέντε γκολ-χωρίς πέναλτι.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x