•Σίγουρα ήταν ευχάριστο για τον Καρβαλιάλ το μηδέν παθητικό που είχε ο Ολυμπιακός αμυντικά στα δύο πρώτα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, στις Σέρρες και στο Περιστέρι.

•Τώρα, στη Λαμία, θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που έχει δείξει ότι μπορεί να βγάλει φάσεις και νομίζω ότι οι «ερυθρόλευκοι» αν θέλουν να κρατήσουν πάλι το μηδέν θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί απ' ότι στον αγώνα τους με τον Ατρόμητο, στον οποίο κινδύνευσαν λιγοστές φορές, αλλά οι κίνδυνοι ήταν σημαντικοί, αυτό που λέμε ευκαιρίες για γκολ.

•Ειδικά στη φάση που ο Ατρόμητος είχε δοκάρι, στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν…επικίνδυνη!

ΑΡΧΙΚΑ ο Πασχαλάκης ρίσκαρε στην κάθετη πάσα που έγινε από τους γηπεδούχους και βγήκε στο ύψος της περιοχής του με δυναμικό τάκλιν, διώχνοντας μεν την μπάλα, αλλά καθόλου μακριά (βλέπε και βασική φωτογραφία του άρθρου).

ΣΤΗ συνέχεια ήταν ο Ντόη που βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού να προσπαθεί να κόβει τον αντίπαλο κυνηγό, τον Γιουμπιτάνα, χωρίς όμως να καταφέρνει να τον αποτρέψει στο να γυρίσει την μπάλα προς τον έτερο κυνηγό του Ατρόμητου, τον Βαλέντσια.

ΚΑΙ τέλος ήταν ο Ρέτσος που στο γύρισμα του Γιουμπιτάνα προς τον Βαλέντσια πήγε δεύτερος στην μπάλα και του έδωσε τη δυνατότητα να την τσιμπήσει πρώτος αυτός.

ΓΙΑ τον Ολυμπιακό ήταν ευτύχημα που ο Πασχαλάκης, από τον οποίο ξεκίνησε η εν τέλει όχι σωστή αμυντική αντίδραση, μπόρεσε στο τέλος και απέκρουσε ενστικτωδώς το πλασέ του Βαλέντσια και είχε και την τύχη του καλού γκολκίπερ, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι μετά την επέμβαση του.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου ενόψει Λαμίας

•Στη συγκεκριμένη στιγμή είχαμε και τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού να λειτουργούν κάτω από το επίπεδο που θέλει η ομάδα. Το ίδιο συνέβη, με τον Ντόη και τον Ρόντινεϊ αυτή τη φορά, και στην άλλη ευκαιρία του Ατρόμητου, εκείνη στο α΄ ημίχρονο, με τον Βαλέντσια αυτή τη φορά να κινείται από πλάγια και δεξιά, τον Ντόη να αδυνατεί να σταματήσει την ωραία του σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι και τον Γιουμπιτάνα να πιάνει κεφαλιά άστοχη, ευτυχώς για τον Πασχαλάκη, που είδε τον Ρόντινεϊ να μαρκάρει απαράδεκτα τον αντίπαλο του, κάτι που ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει…

•Και πρέπει ο Ρόντινεϊ να αντιληφθεί ότι ναι, ο Ολυμπιακός χρειάζεται τις επελάσεις και τις σέντρες του και ότι του αξίζουν πολλά μπράβο που βοηθάει, συνήθως, επιθετικά την ομάδα, αλλά ο μπακ είναι πρωτίστως μπακ. Και δεν γίνεται στον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού ο οποιοσδήποτε αντίπαλος, είτε εξτρέμ, είτε μπακ, να περνάει σέντρες όποτε θέλει (όπως βλέπουμε ότι γίνεται υπερβολικά τακτικά…). Όπως δεν γίνεται και να μην μαρκάρει ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού στις σέντρες που γίνονται από την άλλη πλευρά προς τη δική του.

•Όπως δε κάνουμε κριτική στους δύο στόπερ για την κακή τους αντίδραση π.χ. στις δύο ευκαιρίες του Ατρόμητου, πρέπει να τους συγχαρούμε για τις πολλές άλλες καλές κινήσεις τους μέσα στο παιχνίδι. Ο Ντόη για παράδειγμα είχε στο Περιστέρι τουλάχιστον τέσσερις-πέντε τέτοιες, εκ των οποίων ορισμένες πραγματικά κρίσιμες και γενικά στα τελέυταία παιχνίδια, στα οποία παίζει σε όλα βασικός επί Καρβαλιάλ βγάζει έναν καλό εαυτό.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου ενόψει Λαμίας

Ο δε Ρέτσος, έχοντας πάρει τον αέρα του βασικού και του καλύτερου αμυντικού της ομάδας φέτος, βγάζει μία προσωπικότητα και βοηθάει και μπροστά. Απλά, χρειάζονταν λίγη τύχη για να έστελνε την μπάλα στα δίκτυα κι όχι στο οριζόντιο δοκάρι στην πολύ δυνατή κεφαλιά του με έξοχο άλμα από το κόρνερ του Καρβάλιο. Η δε ντρίμπλα που επιχείρησε σε ρόλο μέσα δεξιά (!) ήταν καλύτερη κι από εξτρέμ, σε εκείνη την πάσα που έβγαλε, με τον Ποντένσε να αστοχεί στη δεύτερη χαμένη του ευκαιρία.

•Γενικά ο Ρέτσος περνάει από πίσω αρκετά καλές πάσες, άλλες ανάμεσα στις γραμμές κι άλλες πιο μπροστά, έχοντας πιάσει το νόημα: ο στόπερ του Ολυμπιακού πρέπει να προσφέρει και δημιουργικά και επιθετικά. Όπως ακριβώς πρέπει να κάνει κι ο σέντερ φορ, να προσφέρει κι αμυντικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x