· Η αλήθεια είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ πήρε ένα ρίσκο στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επιλέγοντας τον Τζολάκη για βασικό γκολκίπερ. Υπό την έννοια ότι αφενός μεν ο Πασχαλάκης είχε κάποιες ενοχλήσεις αλλά μπορούσε να παίξει, αφετέρου δε ο νεαρός «άσος» του Ολυμπιακού φέτος είχε αγωνιστεί ελάχιστα: δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, ένα στο Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3 κι ένα στο Ολυμπιακός-Βόλος 3-0, στο οποίο ήταν θεατής, με τον Βόλο με 10 παίκτες από το 6ο λεπτό.

· Εν τέλει, ο Τζολάκης τα πήγε μια χαρά. Έδειξε έτοιμος να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού σε ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι, μολονότι προέρχονταν στην πραγματικότητα από το «ψυγείο». Φάνηκε, όμως, ότι ο ίδιος, αλλά κι ο προπονητής γκολκίπερ Παναγιώτης Αγριογιάννης, είχαν δουλέψει καλά, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, έτσι ώστε να εμφανιστεί ο 22χρονος τερματοφύλακας σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας σε αυτόν τον ευρωπαϊκό επαναληπτικό.

· Εξίσου αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν μεγάλης δυσκολίας φάσεις από πλευράς Ισραηλινών, όμως τρεις-τέσσερις φορές που χρειάστηκε ο Τζολάκης μπλόκαρε την μπάλα στις τελικές που του έκαναν, βγήκε και μάζεψε την μπάλα σε μία σέντρα και στη φάση του 3-0 έπαιξε πολύ έξυπνα και κυρίως γρήγορα την μπάλα με τα χέρια στον Όρτα, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει σε χρόνο ρεκόρ στο γκολ.

Ολυμπιακός: Η ετοιμότητα του Τζολάκη όταν τον χρειάστηκε

· Επιπλέον είδαμε τον Τζολάκη να παίζει με τα πόδια την μπάλα πολύ περισσότερες φορές επιτυχημένα, παρά το αντίθετο (αν και χρειάζεται κι άλλη δουλειά, ειδικά με το αριστερό πόδι) και τέλος πάντων η μία φορά που παραβιάστηκε η εστία του ήταν από πέναλτι-όπως από πέναλτι είχε δεχθεί και το ένα από τα δύο γκολ με την Κηφισιά! Επειδή μάλιστα υπάρχει μία απορία, γιατί ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έπεσε τόσο γρήγορα προς την αριστερή του γωνία στην εκτέλεση του Ζαχάβι, να διευκρινίσω ότι στον Ολυμπιακό είχαν μελετήσει τις εκτελέσεις του έμπειρου γκολτζή και είχαν τσεκάρει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία σούταρε σε εκείνη τη γωνία. Όμως, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ζαχάβι άλλαξε γωνία…

· Μία άλλη στιγμή, αφορά τη μεγάλη ευκαιρία της Μακάμπι να μειώσει το σκορ σε 2-3 στην κοντινή άστοχη κεφαλιά του Πέρετζ. Θα μπορούσε εκεί ο Τζολάκης να κάνει έξοδο και να καθαρίσει τη φάση, πριν προλάβει να τελειώσει την φάση ο Ισραηλινός κεντρικός χαφ, που ήρθε ως κρυφός φορ από πίσω; Κατ΄ αρχάς, να σημειώσουμε ότι καλύτερη άμυνα έπρεπε να παίξει ο Ρόντινεϊ, ο οποίος πήγε δεύτερος πάνω στη φάση. Από εκεί και πέρα, η φάση έγινε σε ένα σημείο που δεν το λες ξεκάθαρα χώρο ευθύνης του γκολκίπερ, αλλά δεν το αποκλείεις κιόλας να βγει και να διώξει την μπάλα.

· Γενικά, ο Τζολάκης είναι το στιλ του γκολκίπερ που δεν κωλώνει να βγει και να διώξει μπάλες στον αέρα. Απλά, σίγουρα θα είχε άλλη ψυχολογία εάν είχε παίξει κάποια παιχνίδια παραπάνω τη φετινή σεζόν κι όχι ένα, ουσιαστικά, ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x