Κώστας Νικολακόπουλος

Η ισπανική πίεση του Ολυμπιακού φέρνει ρεκόρ… αυτογκόλ (και η πορτογαλική γκαντεμιά καταστροφές)!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ρεκόρ του φετινού Ολυμπιακού που έχουν σχέση με τους προπονητές του!

• Μιλάμε για τύχη, αλλά ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο τύχη. Ποτέ δεν υπάρχει καν μόνο εύνοια-όταν μιλάμε πάντα για κανονικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, κερδίζεις πολλά πέναλτι; Σημαίνει ότι πατάς πολύ την αντίπαλη περιοχή-ειδάλλως δεν μπορεί να κερδίσεις πέναλτι.

• Τα γράφω αυτά, με αφορμή το αυτογκόλ με το οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο Αγρίνιο και άνοιξε ο δρόμος για την κομβικής σημασίας νίκη του επί του Παναιτωλικού. Για να έρθει αυτό το αυτογκόλ, είχε αρχίσει και πίεζε περισσότερο η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, έχοντας κάνει ο Βάσκος τρεις αλλαγές (Ζέλσον, Γιόβετιτς, Έσε), που βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» να γίνουν πιο επιθετικοί.

• Λίγοι το έχουν προσέξει, αλλά ο Ολυμπιακός φέτος έχει ρεκόρ αυτογκόλ! Υπέρ του αυτογκόλ, εννοώ. Αυτό του Σίλβα Τορεχόν του Παναιτωλικού ήταν το πέμπτο φετινό! Είχαν προηγηθεί του Οικονόμου πάλι σε παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (στο 3-1 στο Καραϊσκάκη), του Μπράμπετς του Άρη (στο 4-1 στο Καραϊσκάκη), του Βασιλαντωνόπουλου της Λαμίας (στο 4-0 στο Καραϊσκάκη) και του Καλογερόπουλου του Βόλου (στο 2-2 στο Πανθεσσαλικό).

Πέντε περιπτώσεις αυτογκόλ σε μία διάρκεια 25 αγωνιστικών πρωταθλήματος είναι πάρα πολλά, όντως. Δείχνει, όμως, αν μη τι άλλο τη διάθεση του Ολυμπιακού να είναι πιεστικός, επιθετικός και να στριμώχνει τις αντίπαλες ομάδες όσο μπορεί. Και μπορεί να κινούμαστε τώρα σε ρυθμούς Μεντιλίμπαρ, αλλά η αλήθεια είναι ότι και ο άλλος Ισπανός προπονητής που είχε η ομάδα στις αρχές της σεζόν, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, τέτοιο ποδόσφαιρο επιδίωξε να παίξει, πρεσάροντας όσο γίνονταν πιο ψηλά.

Ολυμπιακός: Η ισπανική πίεση φέρνει ρεκόρ… αυτογκόλ

• Μπορούμε μάλιστα να καταγράψουμε ότι όλα τα προηγούμενα αυτογκόλ τα είχε ο Ολυμπιακός σε παιχνίδια του με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο, όπως συνέβη τώρα με τον Μεντιλίμπαρ στο Αγρίνιο. Αντίθετα, στο δίμηνο στον πάγκο του Καρβαλιάλ δεν υπήρξε τίποτα ανάλογο.

• Είναι ίσως αυτό που λέω εγώ μεταξύ σοβαρού και αστείου: ότι ο Πορτογάλος δεν είχε άστρο, για την ακρίβεια έμοιαζε τσακωμένος και με τη λέξη, αν θυμηθούμε ότι επί ημερών του ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στα πέναλτι από το Κύπελλο, έχασε δύο βαθμούς στο Περιστέρι με τον Ρέτσο να είχε κεφαλιά-οβίδα στο δοκάρι, έχασε στη Λαμία με τον Φορτούνη να εκτελεί πέναλτι επίσης στο οριζόντιο δοκάρι κι έχασε από την ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι στο οποίο ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μασούρα και δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Ναβάρο…

• Παρεμπιπτόντως, έστω ισόπαλο να είχε λήγει εκείνο το παιχνίδι (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2) στο Καραϊσκάκη, που ο Ολυμπιακός κατά κοινή ομολογία δεν άξιζε να το χάσει και θα μπορούσε και να το κερδίσει, αλλά τέλος πάντων έστω ισόπαλο να έληγε, τώρα η βαθμολογία θα ήταν ΠΑΟΚ 57, ΑΕΚ 56, Ολυμπιακός 55

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x