Κώστας Νικολακόπουλος

Μάχη Ολυμπιακού με Λιλ, Μπολόνια και Σασουόλο για Σολμπάκεν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις τελευταίες εξελίξεις για τη μεταγραφή εξτρέμ στον Ολυμπιακό.

Ο Νορβηγός διεθνής Όλα Σολμπάκεν είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας ένας από τους τρεις εξτρέμ για τους οποίους κινείται σοβαρά ο Ολυμπιακός σε αυτό το κρίσιμο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκινήσει τις επαφές για την απόκτηση του 24χρονου άσου της Ρόμα, είτε με αγορά, είτε με τη μορφή του δανεισμού, ιδανικά με οψιόν αγοράς. Στην προσπάθεια τους αυτή έχουν πάντως να αντιμετωπίσουν το ενδιαφέρον που επίσης έχουν εκδηλώσει οι ιταλικές Σασουόλο, Μπολόνια κι η γαλλική Λιλ.

Η Ρόμα είχε υπογράψει, ως ελεύθερο, τον Σολμπάκεν (8 φορές διεθνής-ένα γκολ) μόλις τον περασμένο Γενάρη, έκτοτε έπαιξε 14 παιχνίδια στο Καμπιονάτο (7 βασικός κι 7 αλλαγή) έως το τέλος της περασμένης σεζόν και στη νέα σεζόν έχει καταγράψει μία συμμετοχή, το περασμένο Σάββατο όταν μπήκε αλλαγή του Ντιμπάλα στο ματς με την Ελλάς Βερόνα στο 68΄. Αλλά ο Μουρίνιο εδώ και λίγες ημέρες ζήτησε έναν ακόμη εξτρέμ και για να αποκτηθεί πρέπει να φύγει ένας από τους υπάρχοντες, με τον ιταλικό Τύπο να δείχνει τον Νορβηγό.

Ο Σολμπάκεν έχει συμβόλαιο με τη Ρόμα έως το καλοκαίρι του 2027 και χρηματιστηριακή αξία 3,5 εκ. Ευρώ. Πριν πάει στην Ιταλία πήρε δύο πρωταθλήματα στην πατρίδα του με την Μπόντο Γκλιμτ, με την οποία έφτασε την άνοιξη του 2022 στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Ο υψηλόσωμος (1μ86) παίζει και στα δύο άκρα της επίθεσης.

Ένα όνομα που προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους» για τα άκρα της επίθεσης είναι ο 25χρονος Αφρικάνος (Μάλι) Μούσα Ντζενεπό της Σάουθαμπτον, εκτός πλάνων (και μονίμως στον πάγκο, χωρίς καν να μπαίνει αλλαγή) της αγγλικής ομάδας που υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ.

Η Σάουθαμπτον, όμως, προτιμάει να πουλήσει τον διεθνή (32 φορές-3 γκολ) με το Μάλι ακραίο κυνηγό της, καθότι είχε δώσει σχεδόν 16 εκ. Ευρώ για να τον αγοράσει το καλοκαίρι του 2019 από την Σταντάρ Λιέγης. Μεονέκτημα της περίπτωσης του Ντζενεπό (1μ77), πέραν φυσικά του οικονομικού, ότι πιάνει θέση ξένου κι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, δυνητικά δε θα προτιμούσε να αφήσει μία θέση για τον σέντερ φορ που ψάχνει να πάρει.

Το συμβόλαιο του Ντζενεπό (91 συμμετοχές με 5 γκολ και 5 ασίστ στη Σάουθαμπτον) τελειώνει το καλοκαίρι του 2025 κι η χρηματιστηριακή αξία του παραμένει ψηλά, στα 8 εκ. Ευρώ.

Ο Ολυμπιακός προφανώς ενεργοποιεί κι άλλες λύσεις μετά την απόρριψη της προσφοράς 6-6,5 εκ. Ευρώ στην Άντερλεχτ για τον Φράνσις Αμούζου, με το βελγικό σύλλογο να διαρρέει ότι για να δώσει τον 24χρονο βραχύσωμο εξτρέμ θέλει μίνιμουμ 8 εκ. Ευρώ, αλλά και αναπλήρωση του κενού του με άλλο παίκτη. Να λάβουμε, πάντως, υπόψιν μας ότι οι μεταγραφές στο Βέλγιο τελειώνουν 5 Σεπτέμβρη, άρα υπάρχει χρόνος τουλάχιστον έως τις 4 Σεπτέμβρη που ο Ολυμπιακός θα δηλώσει την ευρωπαϊκή λίστα του, εάν φυσικά έως τότε δεν έχει αποκτήσει άλλον εξτρέμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x