Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός-Μπέτις: Χωρίς νίκη ελληνική ομάδα με Πολωνό διαιτητή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων με Πολωνούς διαιτητές τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

· Τον 41χρονο Πολωνό Ντανιέλ Στεφάνσκι όρισαν λοιπόν από την UEFA στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπέτις. Παιχνίδι πολύ κρίσιμο, παρότι πρώτο, διότι με την παρουσία της ομάδας από το Λουξεμβούργο (Ντουντελάνζ) στον όμιλο, όποιος πάρει αυτό το ματς, θα έχει ουσιαστικές πιθανότητες σοβαρής διεκδίκησης της πρόκρισης.

· Κι είναι το 10ο παιχνίδι ελληνικής ομάδας που θα παίξει Πολωνός διαιτητής τα τελευταία (τουλάχιστον έξι) χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και τον Ολυμπιακό έχει ξανασφυρίξει Πολωνός και τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, ακόμη και τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ έχουν παίξει Πολωνοί διαιτητές.

· Ποια είναι τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων σε αυτά τα εννιά παιχνίδια τους με Πολωνούς διαιτητές; Κατά χρονική σειρά:

Τότεναμ-Παναθηναϊκός 3-1 στις 6.12.2012 Πάβελ Γκιλ
Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 3-0 στις 27.2.2014 Σιμόν Μαρτσίνιακ (πέναλτι κι αποβολή εις βάρος ΠΑΟΚ)
Παρτίζαν-Αστέρας Τρίπολης 0-0 στις 11.12.2014 Πάβελ Γκιλ
Όντ Νορβηγίας-ΠΑΣ 3-1 στις 21.7.2016 Τόμας Μούσιαλ (πέναλτι εις βάρος του ΠΑΣ)
Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1 στις 29.9.2016 Πάβελ Γκιλ
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 2-2 στις 20.10.2016 Ντανιέλ Στεφάνσκι (πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟ)
Έστερσουντ-ΠΑΟΚ 2-0 στις 24.8.2017 Πάβελ Ραζκόφσκι
ΑΕΚ-Αούστρια 2-2 στις 28.9.2017 Πάβελ Γκιλ
ΑΕΚ-Βίντι 1-1 στις 28.8.2018 Σιμόν Μαρτσίνιακ (πέναλτι υπέρ ΑΕΚ, δύο αποβολές εις βάρος ΑΕΚ)

· Απολογισμός για τους ελληνικούς συλλόγους σε αυτά τα εννιά παιχνίδια τους με τους Πολωνούς (υπόψιν, όλοι εν ενεργεία) διεθνείς διαιτητές; Πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Νίκη, καμία!!! Με τρεις αποβολές και τρία πέναλτι εις βάρος τους (κι ένα πέναλτι υπέρ τους)...Από τα εννιά παιχνίδια, στα έξι αντίπαλοι των ομάδων μας ήταν από χώρες όπως Νορβηγία, Ουγγαρία, Σερβία, Αυστρία, Σουηδία, Κύπρο. Και στα άλλα τρία από Αγγλία, Πορτογαλία, Βέλγιο...

· Μοναδική φορά που έπαιξε Πολωνός ρέφερι την Εθνική μας; Πριν ένα ακριβώς χρόνο, Ελλάδα-Βέλγιο 1-2 ο Μαρτσίνιακ.

· Να πω ότι είναι…ωραίο αυτό το δεδομένο, ψεύτης θα γίνω. Όμως, ας σκεφθούμε θετικά ενόψει του αγώνα Ολυμπιακός-Μπέτις: Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x