Κώστας Νικολακόπουλος

Κάποια στιγμή πρέπει να ανεβάσει στροφές στον Ολυμπιακό ο Σολμπάκεν

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για την μέχρι στιγμής παρουσία στον Ολυμπιακό μίας εκ των θεωρητικά σημαντικότερων μεταγραφών του.

• Μία από τις σημαντικές μεταγραφές του Ολυμπιακού στο τέλος του καλοκαιριού ήταν ο Σολμπάκεν.

• Εν ενεργεία διεθνής στη Νορβηγία, 24 ετών, παίκτης που έπαιζε στη Ρόμα από τον περασμένο Ιανουάριο. Αν μη τι άλλο από έναν τέτοιο παίκτη, θα περίμενες να είχε δώσει ήδη κάποια πράγματα στον Ολυμπιακό. Και ο Μαρτίνεθ του έχει δώσει ευκαιρίες-τον έχει βάλει δύο φορές στην αρχική ενδεκάδα και τρεις φορές αλλαγή. Μάλιστα, εσχάτως δεν χρησιμοποιεί καθόλου τον Μπιέλ, ενώ χρησιμοποιεί τον Νορβηγό.

• Δεν λέω ότι είναι πολλά τα πέντε παιχνίδια, κι αυτά όχι ολόκληρα (κανένα 90λεπτο) που έχουμε δει τον Σολμπάκεν, όμως αν κάποιος έχει ευθύνη που δεν έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής είναι ο ίδιος. Πολύ απλά γιατί δεν έχει καλή παρουσία. Τι μπορούμε να θυμηθούμε από αυτά τα πέντε παιχνίδια; Πραγματικά ελάχιστα ωραία πράγματα-κι όχι γκολ η, ασίστ.

• Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε για τον Σολμπάκεν ότι…

• Πρώτον, παίζοντας επί 55 λεπτά βασικός με τον Άρη στο Καραϊσκάκη το σκορ ήταν 1-1, ενώ όταν πέρασε στη θέση του ο Ποντένσε το σκορ διαμορφώθηκε σε 4-1.

• Δεύτερον, μπαίνοντας αλλαγή στο 85’ με την Γουέστ Χαμ, ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ μέσα σε δύο λεπτά στο 87’ και μπαίνοντας αλλαγή στο 62’ με την Τόπολα ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ μέσα σε ένα λεπτό στο 63’…

Ολυμπιακός: πρέπει ανεβάσει στροφές ο Σολμπάκεν

• Τρίτον, μπαίνοντας αλλαγή στο 77’ (δηλαδή δύο λεπτά μετά το 2-2) με την Φράιμπουργκ, ο Ολυμπιακός μέσα σε οκτώ λεπτά δέχθηκε γκολ κι έχασε.

• Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι έφταιγε ο Σολμπάκεν για όλα αυτά-υπάρχει και η παράμετρος της συγκυρίας, των συμπτώσεων. Άλλωστε, με τη Γουέστ Χαμ μπήκε στο 85’ κι ο Μασούρας, με την Τόπολα μπήκε στο 62’ κι ο Γιόβετιτς, με την Φράιμπουργκ μπήκε στο 77’ κι ο Κίνι, με τον Άρη βγήκε στο 55’ κι ο Μασούρας.

• Αυτό που λέω είναι ότι από ένα παίκτη που έχει μία αξία, όπως ο Σολμπάκεν, περιμένεις να αρχίσει κάποια στιγμή να δίνει πράγματα στον Ολυμπιακό. Ασφαλώς και δεν αρκούν δύο-τρεις καλές ντρίμπλες χωρίς ουσία κι ένα-δύο δυνατά, κι αυτά άστοχα, σουτ. Ακόμη κι όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Κηφισιάς, δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

• Τα μόνα καλά που μπορώ να θυμηθώ από τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ είναι το ξεκίνημα μίας όμορφης αντεπίθεσης στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με τον Άρη, μία έξυπνη πάσα στον Γιόβετιτς στην περιοχή της Τόπολα και μία καλή άμυνα που έβγαλε τώρα με την Γουέστ Χαμ. Πραγματικά πολύ λίγα, ειδικά αν σκεφθούμε ότι από τα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει, τα τέσσερα είναι στο Καραϊσκάκη και μόνο το ένα εκτός έδρας, στην Τόπολα.

Ολυμπιακός: πρέπει ανεβάσει στροφές ο Σολμπάκεν

• Δεν ξέρω γιατί ο Σολμπάκεν δεν μπορεί να βρει ακόμη τα πατήματα του στον Ολυμπιακό, μετά από ένα δίμηνο στο Ρέντη. Ίσως περίμενε πιο εύκολο το ελληνικό πρωτάθλημα, ίσως έχει επηρεαστεί από ένα τραυματισμό στην προετοιμασία του με τη Ρόμα (είχε παίξει πάντως αλλαγή σε δύο φιλικά, όπως αλλαγή και στην πρεμιέρα του φετινού Καμπιονάτο), ίσως δεν είναι παίκτης που γενικά προσαρμόζεται εύκολα.

• Όπως κι αν έχει, κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να ανεβάζει στροφές. Για να βγει κερδισμένος και ο ίδιος και η ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x