Κώστας Νικολακόπουλος

Τότε, στα δύσκολα, μόνο ο Μαρινάκης εμφανίστηκε για τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr μία κουβέντα με αφορμή τη συμπλήρωση 13 ετών από τότε που ο Μαρινάκης πήρε τον Ολυμπιακό.

· Αν θα έπρεπε να γράψω κάτι για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που είχε πάρει σαν σήμερα την ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν θα είχα καμία αμφιβολία για το τι θα έκανα. Διότι πολύ απλά σε μία δύσκολη τότε συγκυρία για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο, μόνο αυτός βρέθηκε να βάλει πλάτη.

· Ο Σωκράτης Κόκκαλης για τους δικούς του λόγος αποφάσισε να δώσει την ΠΑΕ. Ήθελε, όμως, να την δώσει σε κάποιον που θα εξασφάλιζε κατά κάποιο τρόπο το μέλλον του Ολυμπιακού. Έτσι, απευθύνθηκε σε όλους τους επώνυμους πλούσιους Ολυμπιακούς. Είτε δια προσωπικής επαφής, είτε με προσωπικές επιστολές στον καθένα, όπου εξηγούσε τις προθέσεις του.

· Όπως έχω ξαναπεί, προτεραιότητα του Κόκκαλη ήταν να μεταβιβάσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός στους αδελφούς Αγγελόπουλους, που τους ήξερε από τη συνύπαρξη που είχε μαζί τους στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τα δύο αδέλφια, όμως, δεν είχαν τη διάθεση να ασχοληθούν και με το ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ τους άρεσε, εκεί ήταν αφοσιωμένοι, εκεί έμειναν.

Ολυμπιακός: Στα δύσκολα μόνο ο Μαρινάκης εμφανίστηκε

· Κι ο μοναδικός απ΄ όλους όσους ενημέρωσε ο Κόκκαλης για την απόφαση του να φύγει από τον Ολυμπιακό ήταν ο Μαρινάκης. Κανείς άλλος. Αυτός εκδήλωσε άμεσα το ενδιαφέρον του και συμφώνησε ουσιαστικά γρήγορα με τον Κόκκαλη, παίρνοντας βέβαια μαζί με την ΠΑΕ και ένα μεγάλο χρέος που κουβαλούσε η εταιρία.

· Όλα αυτά σε μία εποχή που αποτέλεσε την αρχή της ίσως μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Και σε μία εποχή που ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός με Βγενόπουλο και Πατέρα έμοιαζε να αποκτάει το πάνω χέρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

· Ο Μαρινάκης δεν κώλωσε, όμως. Και πήρε τον Ολυμπιακό. Υπό αυτές τις συνθήκες που περιέγραψα. Με την ιστορία πλέον να καταγράφει τι έχει κάνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x