Κώστας Νικολακόπουλος

Τα δύο πρώτα τεστ του Ολυμπιακού του Μαρτίνεθ, με μείον 6-7 και χωρίς προσθήκες

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στο sport-fm.gr τη γεύση του από τα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο.

· Κατά πρώτον είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ. Από δύο φιλικά με την 5η ομάδα της Τσεχίας και την 2η της Δανίας.

· Κατά δεύτερον έχουμε μία εικόνα. Κι αυτό που έχουμε δει, το λες περισσότερο καλό παρά κακό. Με τον προπονητή σημειωτέον να είναι με μείον έξι-εφτά καλούς παίκτες (Μπακαμπού, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο, Σαμασέκου, Κανός, Βαλμπουενά και φυσικά Χάμες) από το περσινό ρόστερ και να έχει μηδέν ενισχύσεις-οι Ιμπόρα και Κίνι μόλις ήρθαν και δεν έχουν ακόμη παίξει.

· Κάποια, δε, πραγματάκια από τα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού παρουσιάζουν όντως ενδιαφέρον. Στα δικά μου μάτια μία επίθεση του Ολυμπιακού στο 19’ του χθεσινού φιλικού, ήταν η επιτομή του παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής. Κι ας μην προέκυψε εν τέλει καν ευκαιρία. Η μπάλα, όμως, κύλησε υπέροχα από πίσω προς τα εμπρός, με τον Μπουχαλάκη να την περνάει μέσα από τις γραμμές στον Φορτούνη, αυτός να συνδυάζεται με τον Μασούρα κι εκείνος με τον Ελ Αράμπι, που όπως και οι τρεις άλλοι συμπαίκτες του έτσι κι αυτός παίζοντας με τη μία, αλλά και με ακρίβεια, έβγαλε σε θέση έξω δεξιά τον Ρόντινεϊ για να περάσει τη σέντρα. Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή σέντρα κι οι Δανοί έκοψαν, αλλά η περιοχή την στιγμή της σέντρας ήταν γεμάτη από πέντε παίκτες του Ολυμπιακού! Όπως ακριβώς πρέπει να συμβαίνει όταν επιτίθεται ο Ολυμπιακός -όχι να γίνεται σέντρα και μέσα στην αντίπαλη περιοχή να είναι μόνο σέντερ φορ, άντε κι ένας εξτρέμ.

Ολυμπιακός: Τα πρώτα τεστ με μείον 6-7 και χωρίς προσθήκες

· Κατά την γνώμη μου, ο Μαρτίνεθ ορθά έκανε τις αλλαγές που έκανε στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού χθες, σε σχέση με το πρώτο φιλικό. Στο 2-1 με τη Σλοβάτσκο είχε βασικούς π.χ. τον Ντόη και τον Βρουσάι, που με την απόδοση τους δεν μπορείς να πεις ότι «κρατούσαν» τις θέσεις τους. Κι έπαιξαν τώρα ο Ρέτσος κι ο Μασούρας. Ο Μασούρας ήταν σαφώς καλύτερος του Βρουσάι, ο Ρέτσος δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα έναντι του Ντόη. Λογικό που έδωσε θέση βασικού στον Χουάνγκ, εις βάρος του Καρβάλιο, καθότι ο Καρβάλιο ήταν καλός στο πρώτο ματς, αλλά ο Χουάνγκ είναι η κινητήριος δύναμη της ομάδας. Ορθά έπαιξαν κι από ένα ημίχρονο, αλλά αντίστροφα πλέον, οι Πασχαλάκης και Τζολάκης.

· Αν θέλετε την γνώμη μου, στο τελευταίο φιλικό στην Αυστρία, θα περίμενα ενδεχομένως τον Βρουσάι βασικό αντί του Μπιέλ. Κι αν οι Ισπανοί είναι έτοιμοι να παίξουν ένα ημίχρονο, θα έβλεπα τον Κίνι αντί του Ρόντινεϊ και τον Ιμπόρα αντί του Μπουχαλάκη. Ίσως δε και τον Καρβάλιο αντί του Φορτούνη. Με τον Τζολάκη τώρα βασικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x